Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne, industriële look die een gietvloer oplevert. Een gietvloer is een gegoten vloer, die je plaatst bovenop een dragende ondergrond. Gietvloeren kun je in alle vertrekken van je woning laten plaatsen. Kenmerkend voor de gietvloer is dat deze zich uitvlakt tijdens het aanleggen, wat inhoudt dat er geen machines aan te pas hoeven te komen om de vloer egaal te maken. Wil je een gietvloer aanleggen in je garage, dan is dit zeker mogelijk. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van een gietvloer in dit vertrek? En voor welke soort gietvloer kun je het beste kiezen? Dit artikel zal op deze vragen antwoord geven.

Een gietvloer is onderhoudsarm

Een groot voordeel van een gietvloer is dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is, omdat deze naadloos is. Vuil en stof kunnen zich kortom niet ophopen in de voegen. Ook dweil je het vuil en stof eenvoudig met een vochtige doek op. Gietvloeren zijn eveneens, zoals reeds vermeld, zelf nivellerend. Dit houdt in dat ze op de vloeroppervlakte gegoten kunnen worden zonder dat ze hierna geëgaliseerd moeten worden door machines.

Overige voordelen van een gietvloer

Omdat gietvloeren een geringe dikte hebben, kun je de nieuwe gietvloer bovenop de oude vloer plaatsen wat je tijd en geld scheelt. Een ander voordeel is dat gietvloeren vele toepassingsmogelijkheden hebben. Ze kunnen geplaatst worden in elke ruimte van je huis. Als laatste is de gietvloer waterdicht, waardoor je hem ook kan plaatsen in vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers.


Waarom is een gietvloer geschikt voor een garage?

Er zijn een viertal redenen waarom je prima een gietvloer kunt laten aanleggen in een garage. Ten eerste bestaat een gietvloer uit een sterk materiaalsoort. Voor een garage is epoxyhars uitermate geschikt, omdat dit materiaal goed geschikt is tegen een hoge mate van belasting. Door het naadloze karakter is een gietvloer tevens waterafstotend, waarbij epoxyhars zelfs chemische middelen afstoot. Je gietvloer in je garage zal daarom niet snel beschadigd raken. Een derde punt is dat gietvloeren weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft slechts een keer in de tien jaar de toplaag te vervangen en dan heeft een gietvloer een lange levensduur van tientallen jaren. Poetsen kan gewoon met water.


Let wel op de ondervloer van je garage

Je kunt gietvloeren plaatsen over de oude bekleding van je vloer, maar omdat de gietvloer in de garage zwaarder belast wordt dan in andere vertrekken van je woning, moet je rekening houden met een aantal aandachtspunten. Zorg dat de ondervloer in de garage egaal is, zeker op de punten waar deze zwaar belast gaat worden, want anders scheurt je gietvloer. Zorg om dezelfde reden ervoor dat de ondergrond vastligt en niet uit losse onderdelen bestaat. Weet je niet zeker of je ondergrond egaal genoeg is, breng dan voor de zekerheid eerst een egaliserende onderlaag aan alvorens je de gietvloer plaatst.

Welke soorten gietvloeren bestaan er?

Er zijn verschillende soorten gietvloeren te benoemen. Deze worden ingedeeld op factoren zoals de dikte van de laag, de plaatsingswijze, de prijs en de samenstelling. Op basis van deze variabelen worden de volgende gietvloeren onderscheiden. Ten eerste heb je de kunstharsvloeren, waarbij de laagdikte ligt tussen de twee en vijf millimeter. Deze vloer kun je op elke ondergrond plaatsen. Ten tweede heb je de gietvloeren met steentjes, zoals de troffelvloer. Door een ruwe toeslagstof, zoals zand, te mengen met het bindmiddel, krijg je een levendige soort gietvloer. Als laatste heb je de beton gietvloer voor een ruwe en tijdloze look. Dit zijn naadloze gietvloeren op basis van cement, zoals de Beton Ciré.

Welke soort gietvloer kun je het beste in je garage leggen?

Eigenlijk is er slechts een soort gietvloer geschikt om in een garage te leggen, namelijk de epoxy vloer. Epoxy is een kunststof polymeer dat uit aardolie gehaald wordt. De epoxy gietvloer valt onder de kunstharst gietvloeren. Epoxy is bestand tegen chemische middelen en zuren en kan het gewicht dragen van grote voertuigen zonder te scheuren. Je ondergrond moet hierbij wel stabiel en egaal zijn, want epoxy is hard maar niet flexibel.

Wat kost een gietvloer in de garage?

Voor een epoxy gietvloer betaal je gemiddeld tussen de €90 en €120 per vierkante meter. Moet de ondergrond hierbij eerst nog een egaliserende onderlaag krijgen, dan betaal je €10 per vierkante meter extra. Een gemiddelde garage heeft de volgende afmetingen: 3.7 meter bij 6.7 meter. €Voor een gemiddelde garage betaal je kortom tussen de €2230 en €2880.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je

Van standaard naar uniek: Waarom kiezen voor gietvloeren op maat?

Gietvloeren op maat zijn een populaire keuze geworden bij interieurontwerpers en huiseigenaren