Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan wil elke fabrikant je natuurlijk overtuigen met de kwaliteiten van zijn goederen. Je ziet dus veel positieve reclame, vooral gebaseerd op de voordelen van een bepaald soort vloer, maar de nadelen worden toch vaak weggelaten. Elk soort vloerbekleding heeft zijn voor- en nadelen en het is belangrijk je hiervan bewust te zijn zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw leefgewoontes. Vergeet niet, wat voor de één een nadeel is, kan voor jou een voordeel zijn. Een gietvloer is een soort vloer die erg in opmars is. Dit komt omdat het industriële uiterlijk dat het met zich meebrengt nu erg trek is. Hier kun je lezen over de nadelen van een gietvloer, hoeveel je ervoor betaalt en hoe je de prijs zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

De naam zegt het al, een gietvloer is een vloer die gegoten wordt op je ondervloer. Dit wordt meestal gedaan in 4 lagen, maar soms zijn er meer lagen nodig afhankelijk van je ondervloer of een bovenlaag. Het resultaat is een vloer die niet meer dan 3 millimeter dik is en aaneengesloten, zodat het een beetje oogt als de vloer in een gymzaal. De gietvloer voor in huis is echter minder verend. Er wordt op dit moment veel gekozen voor gietvloeren, ook omdat ze erg makkelijk te onderhouden zijn en lang (+/- 50 jaar) mee gaan. Daarnaast zijn ze een echte eyecatcher in je interieur en kun je ze perfect combineren met vloerverwarming.

De nadelen van een gietvloer

Dat klinkt allemaal erg goed, maar hoe zit het met de keerzijde van het verhaal? Er zijn verschillende nadelen verbonden aan een gietvloer. Denk hierbij aan de prijs, het mode-aspect, de hardheid en het gebrek aan geluidsisolatie.

De prijs

Gietvloeren zijn duurder om aan te leggen dan de meeste andere soorten vloerbekleding. Het hang van het type vloer af dat je kiest, maar een echte hoogwaardige gietvloer, met alle esthetische voordelen van dien, kost je makkelijk €80 per vierkante meter. In de tabel die volgt vind je deze prijzen, inclusief BTW, arbeid en materiaal.

Aantal m2 Steentapijt Epoxyhars Troffelvloer Polyurethaan
Tot 50 m2 €35 – €40 €70 – €75 €75 – €80 €85 – €90
50 – 100 m2 €35 – €40 €65 – €70 €70 – €75 €80 – €85
100 – 150 m2 €30 – €35 €60 – €65 €65 – €70 €75 – €80
150 – 200 m2 €30 – €35 €55 – €60 €60 – €65 €70 – €75

Het mode-aspect

Een gietvloer is dus duurzaam en kan wel 50 jaar lang meegaan. Dit is lang, vergeleken met andere soorten vloerbekleding en dit rechtvaardigt de prijs enigszins. Echter, gietvloeren zijn in de mode op dit moment, en trends kunnen ook snel weer overwaaien. Hoe weet je zeker dat jij de vloer ook mooi blijft vinden? Goed nieuws is wel dat als je de vloer niet meer mooi vindt, je hem gewoon kunt beleggen met een andere vloerbekleding zonder dat hij moet worden weggehaald.

De hardheid

Gietvloeren zijn over het algemeen erg hard. Dit is handig als je een sterke en krasbestendige vloer wilt, maar niet als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die hard kunnen vallen of een gezinslid die slecht ter been is. De polyurethaan vloer is het minste hard en veert het meeste mee, maar is dan ook meteen het duurste. Voordat je overgaat op de aanschaf van een gietvloer, bedenk jezelf of een harde vloer in jouw levensstijl past.

Geen geluidsisolatie

Heb je onderburen, dan kan een gietvloer een slechte keuze zijn. Het isoleert geluid namelijk niet. Heb je een druk huishouden, huisdieren, kinderen of andere luidruchtige bezigheden, dan kun je beter voor een vloer kiezen die de onderburen hiervan beschermd.

Hou de kosten in de hand

Heb je besloten voor een gietvloer te kiezen, dan weet je dat dit geen goedkope onderneming is. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de prijs laag te houden.

  • Doe het zelf: een ervaren doe-het-zelver kan dit en je bespaart arbeidskosten. Hou er wel rekening mee dat je dan de garantie misloopt.
  • Kies een lokale vakman: hoe dichterbij het bedrijf dat je vloer gaat leggen, hoe lager de voorrijkosten. Vooral op een langdurige klus kan dit flink schelen.
  • Grotere oppervlaktes: heb je een groter oppervlak en kun je het betalen, laat dan zo veel mogelijk meepakken. Hoe meer vierkante meters, hoe gunstiger de gemiddelde prijs.

Plan je gietvloer met onze vergelijkingstool

Wij kunnen je helpen met de voorbereidingen op je nieuwe gietvloer. In plaats van een aantal bedrijven aan te spreken en te vragen naar offertes, kunnen wij je dit gedeelte uit handen nemen. Door maar één keer je locatie en de specificaties van je klus door te geven, kunnen wij meerdere offertes voor je regelen van bedrijven uit jouw regio. Zo kun je snel beginnen met vergelijken, zodat je precies weet wat er voor jou in de aanbieding is en je tot de beste beslissing kunt komen wat betreft jouw gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die