Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een gietvloer in gedachten hebt, ligt er nog meer verantwoordelijkheid op je schouders. Een gietvloer kan namelijk vele tientallen jaren meegaan wat betekent dat je een keuze moet maken die je op de lange termijn niet zal gaan vervelen. Met gietvloeren bedoelen we de naadloze vloeren die je ook veel vindt in gymzalen, winkels, kantoren en fabrieken. Deze worden vloeibaar aangebracht en zijn dus erg praktisch, hygiënisch en sterk. Hier vind je enkele tips die je kunt gebruiken wanneer je een nieuwe gietvloer gaat aanschaffen voor jouw woning.

 

Tip 1: schrik niet van de prijs

Je kunt gietvloeren al vinden voor een prijs die begint bij €35 per vierkante meter, maar over het algemeen zal je eerder €80 tot €100 per vierkante meter kwijt zijn aan je nieuwe vloer. Dit zijn de initiële kosten en deze zijn hoog. Wat je echter niet moet vergeten is dat gietvloeren veel langer meegaan dan de meeste andere soorten vloerbekleding en dat ze op de lange termijn zelfs vaak goedkoper kunnen uitpakken. Daar komt ook bij dat de onderhoudskosten voor gietvloeren erg laag zijn.

 

Tip 2: bekijk al je opties goed

Gietvloeren zijn erg populair op dit moment en daarom worden er steeds meer soorten en uitvoeringen aangeboden. Het is verstandig goed te bekijken welke opties er tot je beschikking staan en alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Kijk dan naar de kenmerken van de vloer, het uiterlijk, de prijs en ook de functie van de ruimte.

 

Tip 3: niet iedere gietvloer is overal geschikt

Helaas is het niet zo simpel dat je een gietvloer uit kunt kiezen en deze overal kunt laten plaatsen. In de badkamer is het essentieel dat deze niet poreus is en volledig waterafstotend en niet alle gietvloeren voldoen aan die eisen. Heb je kinderen, dan wil je misschien een gietvloer die zachter is dan wanneer je geen kinderen hebt. Ook een antislip toplaag kan dan echt een uitkomst bieden. Woont er iemand in huis met een allergie, dan kies je voor een antibacteriële toplaag. Ook moet je denken aan geluiddempende kwaliteiten en als je huisdieren hebt kan het geen kwaad een vloer uit te kiezen die krasbestendig is.

 

Tip 4: het soort hars

Wat betreft gietvloeren heb je meestal de keuze tussen polyurethaan- of epoxyhars. Het verschil tussen de twee heeft voornamelijk te maken met hardheid. Polyurethaan is de zachte variant en is flexibeler. Hierdoor is het goed te combineren met vloerverwarming en zal het minder snel scheuren. Epoxyhars is juist erg sterk en hard en zal zelfs van chemische verspillingen niet beschadigen. Door de hardheid kan deze vloer sneller scheuren en is de combinatie met vloerverwarming dus ook niet mogelijk. Ook is dit type hars veel luidruchtiger en eigenlijk niet geschikt voor appartementen. Over het algemeen wordt epoxyhars gebruikt in industriële situaties en polyurethaanhars in particuliere woningen. Wil je bijvoorbeeld een gietvloer in je garage laten plaatsen, dan kun je voor dit soort situaties waarbij overbelasting veel voorkomt beter voor epoxyhars kiezen. Polyurethaanhars is het beste geschikt voor gebruik binnenshuis.

 

Tip 5: doe niet te gek

Gietvloeren kun je krijgen in allerlei kleuren. Je kunt hier afbeeldingen aan laten toevoegen, slogans, patronen, je eigen ontworpen design en zelfs glitter, kleurenvlokken en een metallic look kiezen. Het is misschien een aantrekkelijk idee om voor de kamer van je pasgeboren kindje een afbeelding van Nijntje in de vloer te laten verwerken, maar houd hierbij rekening dat deze baby daar over 10 jaar niet meer geïnteresseerd in zal zijn. Ook kan een glittervloer nu een goed idee lijken, maar is het heel goed mogelijk dat je dit over 10 jaar helemaal niet meer mooi vindt. Modebeelden veranderen, jouw eigen smaak verandert en daarom kun je wat betreft je gietvloer het beste een mooi maar ook bescheiden design kiezen.

 

Tip 6: de afmetingen

Gietvloeren worden goedkoper per vierkante meter als je een groter oppervlak kunt aanbieden. Zo zal je voor een badkamer per eenheid meer betalen dan wanneer je de vloer van je volledige appartement laat beleggen. Vaak ligt de grens bij 50 vierkante meter. Heb jij 49 vierkante meter aan te bieden, maar kun je dit vergroten naar 52 door je toilet hierin mee te laten nemen, dan kan het dus maar zo zijn dat je dan in totaal minder geld kwijt bent.

 

Tip 7: besteed veel aandacht aan de ondervloer

De kwaliteit van de ondervloer is ontzettend belangrijk voor het uiterlijk en de levensduur van je nieuwe gietvloer. Het is nooit verspilde tijd, moeite en geld om hier veel aandacht aan te besteden. Een oneffen ondervloer zal oneffenheden veroorzaken in je gietvloer en dit heeft direct invloed op het strakke uiterlijk waar je naar op zoek bent. Een ondervloer die kan bewegen kan de gietvloer op den duur doen scheuren en gietvloeren zijn erg lastig te repareren. Het is vaak mogelijk een gietvloer aan te brengen over je huidige vloer, maar een grondige inspectie, voorbehandeling en goede egalisatie laag zal je op de lange termijn alleen maar voordelen brengen.

 

Tip 8: Vergelijk offertes

De eerste stap die je zet in het proces is het zoeken van een goede specialist. Deze moet kwaliteit leveren voor een prijs die daarmee in evenwicht is. Gebruik daarom hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Je zal dan snel een aantal offertes ontvangen van betrouwbare gietvloerbedrijven uit jouw omgeving. Door deze met elkaar te vergelijken en te betrekken bij je eigen onderzoeksresultaten weet je zeker dat je voor je nieuwe gietvloer nooit te veel zal betalen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne

6x Valse vooroordelen gietvloer

Gietvloeren zijn op dit moment erg in trek. Dit is ook niet

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op