Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne wordt gewaarborgd vind je vaak gietvloeren. Gietvloeren worden steeds populairder vanwege de duurzame kwaliteiten. Het is essentieel om een goede gietvloer specialist in te schakelen voor de klus, aangezien het aanleggen van een gietvloer niet door een onervaren en onbekwaam persoon kan worden uitgevoerd. Maar hoe vind ik een goede gietvloer specialist? Je leest het hieronder allemaal verder.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer kan worden omschreven als een vloer die boven op de ondervloer van je woning wordt gegoten. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen en is verkrijgbaar is allerlei soorten, stijlen en kleuren. Door een gietvloer aan te leggen verbind je alle ruimtes in je woning naadloos met elkaar op een duurzame en strakke manier. Daarnaast krijgt je huis een ruimtelijk effect. Om een gietvloer aan te leggen is het aan te raden om een goede gietvloer specialist in te huren. Zo ben je verzekerd van een glad en strak resultaat.

Soorten gietvloeren

In Nederland tref je verschillende soorten gietvloeren, in diverse materialen, kleuren en designs. De meest populaire gietvloer keuzes zijn als volgt: de PU-gietvloer, de epoxy gietvloer en woonbeton. Verder heb je ook beton cire, microcement, vloercoating, betonvloer, design betonvloer, betonlook vloer, epoxyvloer, grondvloer, ESD-gietvloer en de troffelvloer. De PU-gietvloer wordt voornamelijk door woningen en bedrijven gebruikt, terwijl grotere industriële bedrijven of fabrieken vaker gebruik maken van epoxy gietvloeren.

Voordelen en nadelen van het inhuren van een gietvloer specialist

Wanneer je een gietvloer gaat aanleggen dien je niet alleen na te gaan wat de goede kanten zijn, maar ook de minder goede kanten. Hieronder tref je een overzicht met de meest voorkomende voor- en nadelen van het inhuren van een gietvloer specialist.

VoordelenNadelen
Een gietvloer specialist beschikt over de juiste mate van kennis en ervaring.De kosten per uur kunnen flink oplopen afhankelijk van welke specialist je kiest.
Beschikt over de geschikte apparatuur en gereedschappen voor de aanleg.
Je krijgt ook deskundig advies van de specialist.
Een gietvloer specialist levert garantie op het geleverd werk.
Professionele specialisten voeren een keurmerk.

Kosten van een gietvloer specialist in Nederland

De kosten voor het inhuren van een gietvloer specialist is het belangrijk om na te gaan hoeveel vierkante meters de gietvloer moet zijn, welk type gietvloer je laat maken, de extra opties die je kunt nemen, de staat van de ondervloer en de arbeidskosten voor het aanleggen van de vloer. De gemiddelde kosten voor het inhuren van een gietvloer specialist om een kleine (20 tot 50m2) gietvloer aan te leggen tref je hieronder:

Kleine gietvloer 20-50m2Totale kosten
PU-gietvloer€3.850
Epoxy gietvloer€3.150
Woonbeton€4.675
Epoxy Coatingvloer€2.000

Bijkomende kosten gietvloer specialist

In de meeste gevallen is het mogelijk om allerlei interessante extra opties te nemen bij het aanleggen van een gietvloer. Hier komen dan extra kosten bij. Denk zo aan de administratiekosten, de kilometerkosten, maar ook de kosten voor de voorbereiding zoals het egaal maken, het schuren, stralen of repareren van de ondervloer, het plaatsen van een antislip laag, de plaatsing van egaline tegen €8 per vierkante meter en het afwerken van plinten tegen €5 per vierkante meter.

Hoe lang is een gietvloer specialist bezig?

Over het algemeen is een gietvloer specialist tussen de 3 en 5 werkdagen bezig met het aanleggen van de gietvloer. Een standaard gietvloer dient goed te worden voorbereid en in meerdere lagen te worden aangelegd, waarbij elke laag minstens 1 dag nodig heeft om te drogen. Daarnaast heeft de vloer tijd nodig om uit te harden.

6 Kenmerken van een goede gietvloer specialist

Aangezien de kosten voor het inhuren van een gietvloer specialist vrij hoog kunnen oplopen, wil je wel verzekerd zijn van kwaliteit. Je gaat de gietvloer immers minstens 50 tot 60 jaar gebruiken. Hoe beter de kwaliteit van de aangelegde gietvloer, des te langer je kunt genieten van de vloer en hoe langer de vloer ook mooi zal blijven. De kenmerken van een goede gietvloer specialist zijn als volgt:

  1. Een goede gietvloerspecialist levert kwaliteit: Ga kritisch na of er recensies of beoordelingen online te vinden zijn over de gietvloer specialist zodat je een beeld kunt krijgen van de kwaliteit van de desbetreffende specialist.
  2. Een goede gietvloer specialist voert een keurmerk: Voert de specialist een keurmerk voor gietvloeren? Dan weet je zeker dat de kwaliteit van de specialist voldoet aan strenge eisen.
  3. Een goede gietvloer specialist biedt een garantieregeling: De meeste specialisten bieden een garantie van minstens 5 jaar voor het geval er binnen die periode iets misgaat.
  4. Een goede gietvloer specialist biedt een goede klantenservice: Het is van groot belang dat de gietvloer specialist klantvriendelijk is en aansluit op je behoeften en wensen.
  5. Een goede gietvloer specialist is milieuvriendelijk bezig: Door minder CO2 de lucht in de stoten draagt een goede gietvloer specialist actief bij aan het milieu.
  6. Een goede gietvloer specialist biedt een goede prijs-kwaliteit verhouding: De prijs is bij een goede specialist scherp, maar de kwaliteit wordt hierbij ook gewaarborgd.

Een gietvloer leg je niet zomaar aan. Aangezien er zoveel verschillende zaken zijn waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen van een gietvloer, is het belangrijk om een goede gietvloer specialist in te huren voor de klus. Een goede gietvloer specialist zorgt ervoor dat je veel langer kunt genieten van je nieuwe gietvloer zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Van standaard naar uniek: Waarom kiezen voor gietvloeren op maat?

Gietvloeren op maat zijn een populaire keuze geworden bij interieurontwerpers en huiseigenaren

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen hebben tegenwoordig een strakke en egale gietvloer die