Veelgestelde vragen gietvloeren

Wat is een gietvloer?

Voor een strak en modern interieur is een gietvloer de ideale vloer. Het is een gegoten vloer die wordt aangebracht op een dragende vloer. Er zijn twee soorten gietvloeren waar je uit kan kiezen namelijk een gietvloer van polyurethaan en epoxy.

Wat kost een gietvloer?

• Dit ligt aan de volgende factoren: – het materiaal die je hebt uitgekozen – het budget – aantal vierkante meters – ondervloer – kleur – locatie De prijzen verschillen dus per vloer. Als je graag meer wilt weten over de kosten klik dan hier


Wat zijn de voordelen van een gietvloer?


Gietvloeren hebben veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste onder een rijtje gezet:
– veilig
– duurzaam
– naadloos
– vloeistofdicht
– goed te onderhouden
– voelt warm aan
– veel keuze in kleuren


Wat zijn de nadelen van een gietvloer?


Er zijn niet echt specifieke nadelen aan een gietvloer. Wel moet je een week wachten totdat de vloer is uitgetrokken. De vloer mag dus een week niet aangeraakt worden.

Kan ik later mijn gietvloer aanpassen?

Mocht jij later je gietvloer willen aanpassen in een anderen kleur, dan is dit zeker mogelijk.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Als een gietvloer goed wordt onderhouden dan kan het 15 tot 20 jaar mooi blijven.

Hoe moet je een gietvloer onderhouden?

Voor het onderhouden van een gietvloer is niet veel nodig. Het is een kwestie van stofzuigen en dweilen met een duurzaam reinigingsmiddel.

Als ik een gietvloer heb is het dan mogelijk om vloerverwarming aan te sluiten?

Ja dat is mogelijk. Sterker nog, gietvloer en vloerverwarming zijn een hele goede combinatie. Door de verschillende lagen blijft de warmte goed zitten en kan dit goed worden verspreid.

Wanneer kan je op een gietvloer lopen?

Als een gietvloer wordt aangebracht dan duurt dit 3 tot 5 dagen. Daarna moet de vloer gedroogd worden. Dit allemaal duurt in totaal een anderhalve week.

Als ik een cementvloer heb is het dan mogelijk om daar over heen gietvloer aan te brengen?

In principe kunnen gietvloeren worden aangebracht op elk soort ondergrond. Ondergronden als betonvloer, cementvloer of anhydriet vloer. Het belangrijkste is dat de ondergrond vlak is voor een mooi en strak resultaat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.