Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het voordeel van een gietvloer is namelijk dat deze zichzelf glad strijkt zonder dat hier machines aan te pas hoeven komen. Gietvloeren zijn over het algemeen goed te onderhouden en scheurvrij. Daarnaast kun je uit verschillende uitvoeringen kiezen. Een vrij bekende uitvoering is de Beton Ciré gietvloer.

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré is een gietvloer met een betonlook. Beton Ciré wordt ook wel betonstuc genoemd en bestaat uit een mengsel van hars, cement, pigmentpoeder en toeslagstoffen. Dit mengsel is van zichzelf niet waterdicht, maar door de behandeling met een impregneermiddel en een waterdichte coating is Beton Ciré waterdicht. Het impregneren en coaten gebeurt pas, wanneer de vloer gelegd is en zit niet standaard in het gietvloermengsel. Door het waterbestendige karakter is de Beton Ciré uitermate geschikt om in een moderne badkamer te plaatsen.

Kleurkeuzes in Beton Ciré

Als je de naam hoort, verwacht je dat je Beton Ciré voornamelijk in grijstinten zoals echt beton zult vinden. Dit is inderdaad de meest voorkomende kleur, omdat het grijs zorgt voor een strakke en stoere betonlook. De mortel wordt echter op kleur gebracht door pigmentpoeder, waardoor je ook andere kleuren kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor warmere aardetinten, zoals bruin. De laagdikte van Beton Ciré is ongeveer twee á drie millimeter. Kenmerkend bij Beton Ciré zijn de vloeiende lijnen, die in je vloer ontstaan. Deze geven je gietvloer een levendige uitstraling.

Ondergrond en aanlegtijd

Het aanleggen van Beton Ciré kan enkele weken duren. De vloer breng je namelijk in lagen aan en na het aanbrengen moet de vloer enkele dagen drogen. De Beton Ciré kan het beste aangebracht worden op een gladde en vlakke ondergrond. Een ondergrond van cement of beton is hierbij het best, maar het kan ook op anhydriet of Lewisplaten. Hout is echter niet geschikt.

De voordelen van Beton Ciré op een rijtje

Het aanleggen van een Beton Ciré gietvloer heeft een aantal voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat Beton Ciré door zijn waterbestendigheid ideaal is voor vochtige ruimtes, zoals badkamers. Tevens zorgt dit soort vloeren voor een stoere doch stijlvolle uitstraling van je huis. Beton Ciré is tevens een sterke gietvloer, die niet aan slijtage onderhevig is. Omdat er geen naden in het oppervlak zitten, is de vloer gemakkelijk te reinigen. Door de geringe laagdikte kun je een Beton Ciré vloer gemakkelijk combineren met vloerverwarming.

Waarom zou je niet kiezen voor Beton Ciré?

Het aanleggen van een Beton Ciré gietvloer heeft eigenlijk maar twee nadelen. Ten eerste kost het aanleggen ervan, zoals reeds besproken, veel tijd, omdat na iedere laag de Beton Ciré een paar dagen moet drogen. Tevens is de aanleg van Beton Ciré een duurdere onderneming. Voor het laten aanbrengen van een Beton Ciré gietvloer moet je gemiddeld €80 per vierkante meter betalen. Bij speciale wensen kan dit bedrag zelfs oplopen tot €125 per vierkante meter.

Beton Ciré als stucwerk

Beton Ciré kun je ook gebruiken als stucwerk voor je muren. Beton Ciré stucwerk heeft dezelfde voordelen als de gietvloer, namelijk slijtvast, goed te onderhouden en waterbestendig. Een nadeel is dat de Beton Ciré stuc heel snel droogt, waardoor het oneffenheden op de muur kan veroorzaken. Dit soort stucwerk zelf verrichten is zwaar werk. Daarom is het raadzaam om een stukadoor in te schakelen. De prijs van Beton Ciré op je muren is gelijk aan Beton Ciré op je vloer: €80 per vierkante meter met een prijs die nu zelfs kan oplopen tot €180.

Prijsopbouw Beton Ciré

Om de precieze prijs uit te rekenen, moet je rekening houden met een aantal factoren die de prijs bepalen.

Soort ruimte

Ten eerste moet je kijken naar de ruimte, waar je Beton Ciré gaat aanbrengen. Door het slijtvaste en watervaste karakter is Beton Ciré uitermate geschikt als vloer in je keuken of badkamer. Ook kunnen geen schimmels zich nestelen in de naden en voegen door het naadloze karakter van de vloer, waardoor Beton Ciré ook heel hygiënisch is. De oppervlakte van de ruimte en voor welke doeleinde je Beton Ciré wil gebruiken (vloer, muur, trap of meubels) bepalen de prijs.

Welke klus?

Ook de ondergrond bepaalt de prijs. Het aanbrengen op een muur is eenvoudiger dan op een vloer. Daarom is Beton Ciré op muren veelal goedkoper. Ook een trap voorzien van Beton Ciré is een complexe en intensieve klus. Het aanbrengen op meubels van Beton Ciré is echt vakwerk te noemen. Daarom zullen deze kosten nog hoger uitvallen.

Extra opties

Ook eventuele extra opties bepalen het totaalbedrag. Denk hierbij aan schuurwerk voor een extra schaduweffect of raapwerk voor vlakke muren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,