Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer steentapijtBen je van plan een gietvloer aan te leggen, dan kom je voor een aantal keuzes te staan.  Gietvloeren hebben vele voordelen en geven een strak en industrieel uiterlijk aan je ruimte. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren waar je uit kunt kiezen en dit heeft vooral te maken met het materiaal. Een steentapijt is en soort gietvloer dat uit een epoxy kunsthars bestaat aangevuld met grindkorrels. Dit is de goedkoopste gietvloer op de markt op dit moment. Hier kun je lezen hoeveel je betaalt voor een steentapijt gietvloer, wat het precies is en welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is steentapijt?

Steentapijt is een soort gietvloer. Een gietvloer wordt op je vloer gegoten waarna het hard wordt. Vaak zijn er vier lagen nodig en het resultaat is een naadloze vloer die zeer makkelijk schoon te houden is. Gietvloeren zijn meestal gemaakt van epoxy of polyurethaan kunsthars in combinatie met verschillende materialen. Steentapijt bevat grindkorrels en geeft de vloer dus een korrelig uiterlijk. Omdat er een toplaag overheen kan worden aangebracht krijg je wel een vlakke vloer waar vocht niet kan doordringen en die makkelijk schoon te houden is. Zonder deze toplaag heeft de vloer een open structuur en met deze toplaag spreken we van een vloer met een gesloten structuur.

De kosten van een steentapijt gietvloer

Steentapijt is bijna de helft goedkoper dan een polyurethaan vloer. De volgende tabel geeft de kosten weer per vierkante meter, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Aantal m2 steentapijt gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 100 m2 €35 – €40
100 – 200 m2 €30 – €35

 

De voor- en nadelen van een gietvloer

Een steentapijt gietvloer is dus zeer betaalbaar en met een toplaag er overheen ook erg onderhoudsvriendelijk. Het is krasbestendig, kan verkregen worden in een groot aantal kleuren en kan ook worden gelegd op verschillende soorten ondergrond. Daarnaast kun je steentapijt goed combineren met vloerverwarming en gaat het erg lang mee. Kies je voor een open structuur dan heb je als nadeel dat vocht en vuil de porien in kunnen trekken en dat het niet zo comfortabel aanvoelt aan de voeten. Een vloer met een gesloten structuur is dus in huishoudens vaak beter. Daarnaast zijn gietvloeren nu een trend, maar weet je zeker dat je je vloer in 10 jaar nog mooi zal vinden?

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn een aantal factoren die de prijs beïnvloeden. Een steentapijt met een gesloten structuur is duurder, omdat hier een extra laag nodig is. Ook heeft het aantal vierkante meters invloed op de prijs. Hoe groter het oppervlak, hoe meer je betaalt, maar ook hoe gunstiger het bedrag per vierkante meter. Verder zijn er extra’s waar je voor kunt kiezen, zoals vloerverwarming, een antislip laag, het afwerken van de plinten en het aanbrengen van een extra laag als dat nodig mocht zijn. Steentapijt gietvloeren vind je meestal in grote commerciële gebouwen, zoals kantoren, winkels, showrooms, zwembaden en op terrassen, maar er zijn vele voordelen aan verbonden zodat ze ook prima in huis kunnen worden toegepast.

Hoe kun je de prijs laag houden?

Door voor een steentapijt te kiezen, heb je al een erg goedkope optie genomen wat betreft gietvloeren, maar dat betekent niet dat je te veel hoeft te betalen. Er zijn een aantal manieren waarop je door slim te zijn de prijs zo laag mogelijk kunt houden.

  • Een lokaal bedrijf: door een vakman aan te wijzen die bij jou in de buurt gevestigd is, kun je soms de voorrijkosten vermijden of aanzienlijk verminderen. Het aanleggen van een gietvloer duurt lang omdat de lagen goed moeten drogen. Dit kan dus een flinke bezuiniging opleveren.
  • Doe het zelf: als je ervaring hebt met klussen, dan kun je overwegen het aanleggen van de vloer zelf te doen. Hiermee bespaar je arbeidskosten uit, maar krijg je dus geen garantie. Het aanleggen van een gietvloer is een vrij specialistische klus, het is wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent.
  • Hoe groter hoe beter: biedt een zo groot mogelijk oppervlak aan zodat je de beste prijs krijgt per vierkante meter.

Gebruik onze vergelijkingstool om je klus voor te bereiden

Door onze vergelijkingstool te gebruiken kun je nog meer besparen op de kosten van de klus. De beste voorbereiding is door te kijken wat er wordt aangeboden en dat doe je door offertes te vergelijken. Bij ons vul je één keer je postcode in en geef je ons een omschrijving van de klus. Hierna kan de vergelijkingstool doelgericht zoeken naar offertes van bedrijven uit jouw regio. Binnen een korte tijd kun je die in je inbox verwachten waarna je kunt beginnen met vergelijken. Zo weet je zeker da je alle opties hebt bekeken en dat je dus de beste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe steentapijt gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen hebben tegenwoordig een strakke en egale gietvloer die

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,