Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer polyurethaanAls je van plan bent een nieuwe vloer aan te leggen, is een van de opties die je hebt een gietvloer. Dit is een dure optie, maar zoals je zal zien wel een met vele voordelen. Tussen de gietvloeren heb je ook de keuze in vele verschillende materialen en polyurethaan is hier één van. Hier kun je lezen hoeveel je kwijt bent aan een gietvloer van polyurethaan, wat dit materiaal precies is en welke factoren de prijs beïnvloeden. Uiteindelijk kun je lezen hoe je de kosten van je nieuwe gietvloer zo veel mogelijk kunt beperken.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer, de naam zegt het al, is een vloer die aangebracht wordt door een materiaal te gieten. Dit is meestal of met polyurethaan of met epoxy. Ook zijn er mengsels beschikbaar met steen of grind voor een bepaald effect. Het resultaat is dus een strakke, naadloze, zeer dunne maar harde vloer. Je kunt een gietvloer in verschillende kleuren, uitvoeringen, designs en soorten krijgen zodat je altijd wel iets kunt vinden wat bij jouw stijl en smaak past.

Hoeveel kost een polyurethaan gietvloer?

Polyurethaan gietvloeren zijn één van de duurste opties, maar daarbij moet wel gezegd worden dat ze van zeer hoge kwaliteit en esthetisch het beste zijn. De bekende glanzende, strakke en industriële gietvloer is bijna altijd polyurethaan. Hier vind je een tabel die de prijzen weergeeft van een gietvloer van dit materiaal, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal. De factoren die deze prijs beïnvloeden zijn het oppervlak, het aantal lagen dat nodig is en eventuele extra opties.

Aantal m2 polyurethaan gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €85 – €90
50 – 100 m2 €80 – €85
100 – 150 m2 €75 – €80
150 – 200 m2 €70 – €75

De voor- en nadelen van polyurethaan gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer heeft naast esthetische voordelen ook andere pluspunten. Zo is de vloer volledig naadloos en is het daardoor erg hygiënisch. Je hebt er nauwelijks onderhoud aan behalve het standaard stofzuigen en af en toe dweilen. De vloer is waterdicht en het water of vuil dat erop beland kan zich nergens vestigen. Ook is polyurethaan vrij verend en kan het erg goed tegen een stootje. Het is slijtvast en kan vrijwel krasvrij blijven. Hierdoor gaat zo’n vloer zeker 50 jaar mee. Een nadeel is dat polyurethaan nog steeds hard is en een val ernstig letsel kan veroorzaken. Daarnaast is het duur in de aanschaf en biedt het geen geluidsisolatie.

Eindresultaat: zolder epoxy vloer

Factoren die de prijs beïnvloeden

Natuurlijk zijn de prijzen die hier gegeven worden een gemiddelde en kunnen deze hoger of lager uitpakken al naar gelang de keuzes die je maakt. Het oppervlak beïnvloedt de prijs per vierkante meter, omdat deze beter wordt als het oppervlak groter is. Gemiddeld ben je dus voordeliger uit als je meerdere vierkante meters laat aanleggen. Daarnaast is er ook het aantal lagen. De gangbare methode gebruikt 4 lagen, maar het kan zijn dat er bij jou meerdere nodig zijn. Dit kan komen doordat er een onderlaag nodig is, of omdat je zelf een antislip laag wilt laten aanbrengen. Je kunt ook met andere extra’s de prijs verhogen. Misschien wil je een bepaald design laten leggen, of uitzettingsvoegen laten plaatsen. Dan ben je meer kwijt. Ook voor de afwerking van de plinten en eventuele toeslagmaterialen gaat de prijs omhoog.

Hoe hou je de kosten laag?

Het bedrag voor een nieuwe polyurethaan gietvloer is hoog, maar brengt dus ook zeker grote voordelen met zich mee. Toch moet je dit geld wel hebben. Hier kun je lezen hoe je de kosten van je nieuwe gietvloer zo laag mogelijk kunt houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: zo heb je geen of verminder je de voorrijkosten en kun je gebruik maken van alle handige kennis en contacten die de vakman in zijn carrière heeft opgedaan. Daarnaast steun je de plaatselijke economie.
  • Doe het zelf: een ervaren doe-het-zelver kan proberen een gietvloer aan te leggen. Het is wel specialistisch werk, maar niet onmogelijk om zelf te doen. Lees je goed in en bereid je goed voor. Het is belangrijk dat het goed gebeurd, omdat je geen garantie op je vloer zal hebben.
  • Het grootste oppervlak: laat zoveel mogelijk oppervlak behandelen als je budget toelaat. Hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger de prijs per vierkante meter.

Met onze vergelijkingstool bespaar je nog meer

Een goede voorbereiding is het halve werk bij elke klus en dat begint bij het vergelijken van offertes. Zo weet je precies wat er in jouw regio wordt aangeboden en voor welke prijs, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken wat betreft jouw polyurethaan gietvloer. Wij kunnen je hierbij helpen door een aantal offertes voor je te organiseren van bedrijven uit jouw buurt. Het enige wat we nodig hebben zijn je postcode en de gegevens van de klus. Hiermee kunnen we doelgericht zoeken en kun jij voordat je het weet beginnen met vergelijken. Zo weet je zeker dat je alle opties bekeken hebt voordat je een keuze maakt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

Van standaard naar uniek: Waarom kiezen voor gietvloeren op maat?

Gietvloeren op maat zijn een populaire keuze geworden bij interieurontwerpers en huiseigenaren

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een