Informatie en advies over gietvloeren

Gratis en vrijblijvend

Kosten gietvloer industrieGietvloeren worden al een lange tijd toegepast in de industriële wereld. Dat komt doordat ze sterk zijn en hygiënisch. Daardoor gaan ze vele jaren mee, kunnen ze intensief gebruik goed aan en zijn ze zeer makkelijk schoon te houden. Vloeren van epoxyhars zijn de meest toegepaste vloeren in bedrijfsruimtes, winkels, garages en andere industriële gebouwen. Hier kun je lezen over de prijzen van epoxy gietvloeren, de kenmerken en toepassingen ervan en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer precies?

Gietvloeren kun je tegenwoordig vinden in vele verschillende vormen. Dit komt doordat ook in woningen het gebruik erg is toegenomen en hier het moderne en industriële uiterlijk op dit moment erg in de mode is. Gietvloeren worden op de ondergrond gegoten waarna ze egaliseren en hard worden, zodat er een dunne naadloze vloer ontstaat. Soms zijn er vier of meer lagen nodig, zoals bij epoxyhars. Dit wordt bepaald door de kwaliteit van de ondergrond en de eventuele toplaag die wel of niet kan worden toegepast.

De kosten van een epoxy gietvloer

In industriële gebouwen zijn epoxy gietvloeren erg geschikt. En als je een groot oppervlak laat bewerken, kun je een lagere gemiddelde prijs verwachten. De volgende tabel geeft deze kosten weer, inclusief BTW, plaatsing en arbeidskosten voor verschillende vloergroottes.

Aantal m2 epoxy gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €70 – €75
50 – 100 m2 €65 – €70
100 – 150 m2 €60 – €65
150 – 200 m2 €55 – €60

Voor grote ruimtes is deze prijs dus goed te overzien. Gietvloeren kosten over het algemeen wel meer dan andere vloerbekledingen, maar hier staat dus een langere levensduur tegenover.

Waarom epoxyhars voor industriële gebouwen?

Epoxyhars heeft vele kenmerken die ervoor zorgen dat industriële gebouwen hier zeker baat bij hebben. Zo is het ten eerste bestand tegen het lekken van zuren en chemicaliën. Deze zullen de vloer niet beschadigen en zijn erg makkelijk op te ruimen. Ook kunnen ze veel verduren. Of dit nu het gewicht is van een groot aantal personeelsleden, het in en uitrijden van auto’s of het gebruik van zware machines. Daarnaast kun je met epoxyvloeren uit vele designs en kleuren kiezen en ook je eigen logo laten aanbrengen. En het schoonmaken kan simpelweg met een dweil of een schoonmaakmachine gedaan worden.

Wat zijn de nadelen van epoxyhars?

Er zijn ook nadelen verbonden aan het gebruik van epoxyhars voor vloeren. Zo is het erg sterk en hard, maar kan het daardoor ook makkelijk barsten. Het is daarom essentieel dat er een egale en stabiele ondergrond is, vooral als er dagelijks voertuigen over moeten rijden. Voor woningen is epoxyhars dus minder geschikt. Ook kunnen epoxy gietvloeren krasgevoelig zijn, koud aanvoelen en zorgen voor geluidsoverlast.

Troffelvloeren

Troffelvloeren zijn vloeren op basis van epoxyhars, maar is het gemengd met kleine grindkorrels. Ook deze vind je regelmatig in commerciële ruimtes, omdat het dezelfde kenmerken heeft als een epoxy gietvloer. Door het toevoegen van de grindkorrels krijgt de vloer een structuur waardoor je een ander uiterlijk bereikt. Vaak worden deze vloeren bewerkt met een toplaag, omdat anders vuil en vloeistoffen tussen de groeven kunnen gaan zitten. Dit kan moeilijk schoon te maken zijn. Met deze toplaag voorkom je dat probleem en dit wordt ook wel een gesloten structuur genoemd. Een open structuur troffelvloer heeft deze toplaag niet en kan gebruikt worden in ruimtes waar niet veel kans is op vervuiling.

Hou de kosten laag

Er zijn verschillende manieren waarop de prijzen in de tabel kunnen groeien. Zo is er natuurlijk de afwerking en de complexiteit van de klus. Ook kun je voor verschillende extra’s kiezen, zoals een antislip laag of uitzettingsvoegen. Hier vind je een aantal tips om deze kosten zo veel mogelijk onder controle te houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: hiermee bespaar je of vermijd je voorrijkosten. Het kan vaak vele dagen duren voordat de vloer klaar is, en daarom kunnen deze kosten flink oplopen.
  • Hoe groter hoe beter: als het in je budget past, laat dan een zo groot mogelijk oppervlak bewerken, zodat je in aanmerking komt voor de laagste prijs per vierkante meter.

Laat onze vrijblijvende vergelijkingstool helpen bij het zoeken van offertes

Ben je van plan je industriële ruimte te laten bekleden met een gietvloer, dan begin je bij het zoeken van offertes. Dit kan een tijdrovende klus zijn waar je keer op keer moet uitleggen wat je specificaties en wensen zijn. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool, kun je deze taak een stuk makkelijker maken. Je vult één keer je gegevens in en de tool zoekt in een korte tijd een aantal offertes voor je bij bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zonder jezelf ergens toe te verplichten zorg je er zo voor dat je alle opties bekeken hebt voordat je een beslissing moet maken wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

Ontdek de psychologie van kleur: trends en kleurkeuze voor gietvloeren in huis

Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties, gedachten en gemoedstoestand. Bij

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerafwerking voor een moderne look. Een