Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te vinden. Dit komt omdat er verschillende soorten vloeren te vinden zijn. Een gietvloer kan voor veel bedrijven goed van pas komen. Een gietvloer is voor veel bedrijven de ideale vloer om mee te werken. Dit komt omdat het veelzijdige vloeren zijn. 

Voor je bedrijf is het vaak wel mogelijk om een gietvloer te vinden die goed past bij waar je naar op zoek bent. Door een gietvloer te hebben die past bij wat je zoekt, is het mogelijk om een prettige vloer te hebben voor al je werkzaamheden. 

Wat is een gietvloer?

Als eerste is het handig om te weten wat een gietvloer precies is. Dit is precies wat de naam zegt. Het is namelijk een vloer gegoten wordt. Vaak wordt een gietvloer gemaakt van een soort kunsthars. Dit kan gemaakt zijn van epoxy of van PU (polyurethaan). 

Het prettige aan een gietvloer is dat deze verschillende voordelen heeft. Het gieten van de vloer zorgt er namelijk voor dat deze erg veelzijdig ingezet kan worden. Er is voor elke situatie wel een mogelijkheid te vinden om een gietvloer te plaatsen. Dit is natuurlijk ideaal om voor te gaan. 

Een gietvloer voor ieder bedrijf

Een gietvloer is eigenlijk voor ieder bedrijf wel geschikt. Het maakt niet uit of je nou een kantoor of een magazijn hebt. In beide gevallen kan het goed van pas komen om een gietvloer te plaatsen. Zelfs in een laboratorium kan het goed van pas komen om een gietvloer te gebruiken. 

Het prettige aan een gietvloer is dat dit een enorm sterke vloer is. Dit zorgt ervoor dat de vloeren ook in te zetten zijn als er veel met zware machines zoals een heftruck overheen gereden wordt. Ook kan een gietvloer tegen veel verschillende reactiegevaarlijke stoffen. Dit komt omdat een gietvloer zelf nauwelijks met andere stoffen reageert. 

Voor een bedrijf zoals een kantoor is een gietvloer ook ideaal om voor te gaan. Dit komt omdat het een strak en professionele uitstraling kan geven. Vooral als je op zoek bent naar een mooi vloer om mee te werken, is dit ideaal om voor te gaan. 

Naadloze vloeren

Eén van de grootste voordelen van een gietvloer is dat het naadloze vloeren zijn. Veel mensen vinden het er niet zo mooi uitzien dat een vloer naden heeft. In sommige gevallen kan dit zelfs vervelend zijn. Daarom zijn gietvloeren ideaal om te plaatsen. 

Doordat de kunsthars gegoten wordt, wordt dit overal naartoe verspreid. Op die manier wordt de kunsthars op een makkelijke manier langs alle randen geplaatst. Hierdoor heb je niet te maken met naden of andere vervelende eigenschappen die andere vloeren wel kunnen hebben. 

Gemakkelijk te onderhouden

Een gietvloer is ook enorm gemakkelijk te onderhouden. Dit heeft ermee te maken dat een gietvloer van een materiaal gemaakt is waar niet zoveel aan vast blijft zitten en ook makkelijk op schoon te maken is. Als je te maken hebt met drinken dat je hebt laten vallen op de vloer, is dit geen probleem met een gietvloer. Doordat niks zich aan de gietvloer hecht, kun je de vloer erg makkelijk weer schoonmaken. 

Dit gaat ook zo als je het hebt over kruimels en stof. Dit komt omdat je deze er zo met de bezem afveegt. Ook met de stofzuiger is dit makkelijk schoon te maken. Aan de vloer zelf hoeft verder geen onderhoud gepleegd worden. Op die manier is het schoonmaken van de vloer ook iets wat erg makkelijk gedaan kan worden. 

Een gietvloer op maat

Als je op zoek bent naar een gietvloer, kun je natuurlijk ideaal kiezen voor een gietvloer op maat. Doordat een gietvloer gegoten kan worden, heb je eigenlijk altijd te maken met een gietvloer op maat. Hierdoor weet je zeker dat de vloer ook op de juiste manier geplaatst gaat worden. 

Op het moment dat je de vloer op een bepaalde manier wilt hebben, is het mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Met een gietvloer kun je bijvoorbeeld meerdere kleuren met elkaar combineren. Doordat je een gietvloer op maat hebt, is het mogelijk om de beste vloer voor je bedrijf te vinden. 

Een gietvloer is erg duurzaam

Doordat een gietvloer zo sterk is om mee te werken, is het ook een enorm duurzame vloer. Dit is iets wat veel mensen erg prettig vinden aan de gietvloer. Door ervoor te zorgen dat de vloer zo duurzaam is, kan er namelijk voor gezorgd worden dat je de vloer niet zo snel hoeft te vervangen. Een gietvloer kan tientallen jaren meegaan. 

Vooral als de vloer goed onderhouden wordt, is het mogelijk om lang met de vloer te kunnen. Op die manier weet je ook zeker dat het mogelijk is om een duurzame aankoop te maken als het gaat om de vloer. Als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn aan een duurzame investering, is een gietvloer ideaal om voor te gaan. 

Vloerverwarming met een gietvloer

Het prettige aan een gietvloer is dat je ook kunt kiezen voor een vloerverwarming in combinatie met een gietvloer. Als je snel te maken hebt met een koude vloer of geen andere verwarming wilt hebben, is het ideaal om voor vloerverwarming te gaan. Doordat de gietvloer gegoten wordt, is het mogelijk om hier makkelijk vloerverwarming overheen te plaatsen. 

Door te kiezen voor een gietvloer, is het zelfs mogelijk om betere vloerverwarming te hebben. Dit heeft ermee te maken dat er minder warmte verloren gaat. De warmte stijgt namelijk omhoog in de gietvloer. Doordat hier niets onder zit, is het mogelijk om de warmte ideaal te laten verdelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerafwerking voor een moderne look. Een