Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer buitenGietvloeren zijn welbekend als vloerbekleding in kantoren, industriële gebouwen, winkels, showrooms en parkeergarages. Het zijn naadloze vloeren die vaak glanzen (mat uitvoeringen bestaan ook) en die verschillende kleuren kunnen hebben of zelfs een logo erin verwerkt. In woningen worden gietvloeren steeds populairder en zijn er ook een groot aantal types ontwikkeld die passen in een modern en strak interieur. Maar kun je gietvloeren ook buiten aan laten leggen? Het antwoord is ja, mits je rekening houdt met een aantal factoren. Hier kun je lezen hoeveel je betaalt voor een gietvloer, waar je op moet letten wil je deze buiten aan laten leggen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer eigenlijk?

Een gietvloer is een vloer die in vloeibare staat wordt aangebracht, soms met meerdere lagen. Deze lagen worden geëgaliseerd en drogen vervolgens waardoor een waterdichte en naadloze vloerbekleding ontstaat. Er zijn vele soorten gietvloeren en deze worden bepaald door het materiaal dat wordt gebruikt. Je kunt ze vinden op basis van kunsthars, met steensoorten erin verwerkt of met een betonlook voor een extra stoere vloer. De meeste gietvloeren kunnen worden toegepast in de badkamer, dus waarom niet buiten?

De kosten van een gietvloer

Gietvloeren zijn niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat de wel erg lang meegaan. Ook zitten er dus verscheidene voordelen aan gietvloeren verbonden zoals de waterdichtheid, de hygiënische kwaliteiten, de sterkte en het uiterlijk. De volgende tabel geeft de kosten weer van de verschillende gietvloeren, inclusief BTW, materiaal en arbeidskosten. De bedragen zijn voor een oppervlak van 50 vierkante meter of minder. Ga je hier overheen dan betaal je minder.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Cementgebonden Vanaf €110 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

Gietvloeren buiten

Gietvloeren buiten kunnen een zeer stijlvolle manier vormen om je buitenruimte te verbinden met je binnenruimte. Ook zal je hier een modern en strak terras mee kunnen creëren waar je niet al te veel onderhoud aan hebt. Waar moet je rekening mee houden als je een gietvloer buiten wilt aanleggen?

Het weer

Gietvloeren worden in meerdere lagen gelegd. Deze moeten stuk voor stuk drogen voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Dit drogen duurt vaak zeker 12 uur of meer en uiteraard kan de vloer tijdens deze droogtijd niet nat worden. Daarom kun je een gietvloer alleen buiten laten aanleggen als je verzekerd bent van goede weersomstandigheden. Daarnaast mag de temperatuur niet te hoog zijn (maximaal 25 graden) en de luchtvochtigheid is ook van belang. Voor extra kosten kun je een gedeelte van je tuin af laten dekken.

De ondergrond

Voor een goede gietvloer heb je ook een stabiele en egale ondergrond nodig. Daarnaast mag deze niet vochtig zijn. Wil je een nieuw terras aan laten leggen, dan zal je de ondergrond dus vaak eerst moeten laten storten. Beton is hiervoor perfect. Heb je een bestaand terras van stenen, dan kun je deze gebruiken als fundering, maar dan moet deze wel eerst bewerkt en schoongemaakt worden.

Het soort vloer

Niet alle gietvloeren zullen geschikt zijn voor gebruik buiten. Je hebt een sterke vloer nodig die tegen alle weersomstandigheden opgewassen is. Cementgebonden vloeren zijn dit bijvoorbeeld niet. En het betreft niet alleen regen. Ook Uv-straling, sneeuw en hagel moeten kunnen worden weerstaan. De vloer zal dus vaak met een extra beschermlaag behandeld moeten worden zodat de vloer en de kleur van de vloer langer intact blijven.

Hou de kosten onder controle

De tabel boven met de prijzen voor gietvloeren, geeft de prijzen aan voor binnen. Wil je je vloer buiten hebben, dan ben je dus zeker meer kwijt. Hoeveel precies is moeilijk te zeggen, dat hangt volledig van je situatie af. Het zal geen goedkope klus worden, maar het resultaat zal geweldig zijn. Hier kun je lezen hoe je kunt zorgen dat de kosten voor de vloer onder controle blijven.

  • Doe het zelf: je zou de voorbereidingen voor de werkzaamheden zelf kunnen oppakken. Je kunt zorgen dat er een goede ondergrond aanwezig is, dat deze goed is afgewerkt en dat hij droog is.
  • Kies een lokale aannemer: het aanleggen van een gietvloer kan soms wel een week in beslag nemen. De vakmannen moeten dus elke dag terugkomen voor een volgende behandeling. Als ze hier niet te ver voor hoeven te rijden, bespaar je aanzienlijk op de voorrijkosten.
  • Bekijk het oppervlak kritisch: vaak krijg je voor grote oppervlaktes een lagere prijs. De grens ligt vaak rond de 50 vierkante meter. Het kan dus zijn dat je voor een oppervlak van 51 vierkante meter minder betaalt dan een oppervlak van 50 vierkante meter.

Bespaar nog meer met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Het goed voorbereiden van een klus is het halve werk. Zorg er dus voor dat je alle opties bekeken hebt voordat je met iemand in zee besluit te gaan. Onze vergelijkingstool kun je helpen met het vergaren van een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het