Kosten gietvloer keuken

Kosten gietvloer keukenDe vloer in je keuken moet aan een groot aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het waterdicht zijn, goed tegen morsen en spatten kunnen en makkelijk schoon te houden zijn. Ook is het handig als het krasbestendig is, zodat schuivende stoelen en tafels geen beschadigingen achterlaten. Sta je op het punt een nieuwe vloer aan te schaffen voor je keuken, dan is het geen slecht idee om een gietvloer te overwegen. Sommige soorten gietvloer voldoen namelijk aan al deze eisen. Hier kun je alles lezen over welke gietvloeren geschikt zijn voor de keuken en waarom, hoeveel je voor deze gietvloeren betaalt en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer precies?

De naam zegt het al, een gietvloer wordt in vloeibare vorm aangebracht en op de ondergrond gegoten. Daarna wordt het geëgaliseerd en moet de vloer drogen. Sommige soorten gietvloer hebben meerdere lagen nodig, andere kunnen aangebracht worden met één laag. Hoe dan ook, het resultaat is een naadloze, dunne, harde en zeer hygiënische vloer die jarenlang mee zal gaan. Er zijn gietvloeren in verschillende uitvoeringen, patronen, kleuren, afwerkingen en materialen. Niet alle zijn geschikt voor de keuken.

Hoeveel betaal je voor een gietvloer in de keuken?

Een gietvloer voor de keuken moet dus waterdicht zijn en tegen morsen kunnen. Krasbestendigheid is ook belangrijk. Het volgende overzicht laat de prijzen zien van alle waterdichte gietvloeren, inclusief arbeidskosten, BTW en materiaal. De prijzen zijn voor een oppervlak tot 50 vierkuntte meter, is je keuken groter, dan gaan deze iets naar beneden.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2

Kunsthars vloeren

Kunsthars vloeren bestaan voornamelijk uit of epoxyhars of polyurethaan en zijn volledig waterdicht. Dit zijn beide kunstharsen die in vier of meer lagen moeten worden aangebracht. Ze zijn te krijgen in vele kleuren en uitvoeringen, met emblemen of met een eigen design. Het verschil tussen epoxyhars en polyurethaan is dat epoxyhars harder is en geschikt voor vloeren die veel belast worden. Daardoor kan het barsten als de ondervloer niet egaal is, maar is het wel kras- en morsbestendig. Polyurethaan is flexibeler en wordt meer in woningen gebruikt. Je moet je meubelen wel beschermen anders kunnen er krassen ontstaan.

Betonlook vloeren

Er zijn twee waterdichte betonlook vloeren, namelijk Mortex en Beton ciré. Beide zijn erg geschikt voor gebruik in de badkamer, zowel als de keuken. Mortex is hiervan het hardst en geeft de vloer een natuurlijk uiterlijk omdat het wordt gemengd met kalk. Je hebt hier echter wel een zeer stabiele en effen ondergrond voor nodig, anders krijg je barsten. Beton ciré is de andere optie, deze vloer is zachter dus wel gevoeliger voor krassen, maar wordt ook veel in badkamers toegepast. Voor een industrieel uiterlijk aan je keuken, zijn betonlook vloeren erg geschikt.

Troffelvloer, steentapijt en marmertapijt

Troffelvloeren, steentapijt en marmertapijten bestaan uit grind of marmer gemengd met een kunsthars. Deze vloeren zijn alleen geschikt voor de keuken als je ze toepast worden met een gesloten structuur. Dat betekent dat ze een extra bovenlaag krijgen waardoor de vloer egaal is dus goed kan worden schoongemaakt. Hebben ze deze laag niet, dan is de top van de vloer ruw en kunnen etensresten en ander vuil zich daar ophopen. Een voordeel van deze opties is dat ze meestal goedkoper zijn dan de rest en dat ze in vele kleuren en uitvoeringen te krijgen zijn.

Hoe kun je de kosten laag houden?

De prijs van je nieuwe vloer is afhankelijk van het soort vloer dat je kiest, het uiterlijk dat je wilt bereiken, eventuele extra’s waar je voor kunt kiezen en het oppervlak. Deze prijzen kunnen gemakkelijk oplopen. Hier kun je lezen hoe je controle kunt houden over het totaalbedrag.

  • Kies een goedkope gietvloer: het is altijd mogelijk een goedkopere gietvloer te nemen, zoals een marmertapijt of een steentapijt, en met het geld dat je bespaart extra opties te kiezen. Zo kun je bepaalde toplagen aan laten brengen die de vloer kras- en mors bestendig maken, ook als er zuren op komen.
  • Neem een lokaal bedrijf in handen: omdat het een aantal dagen kan duren voordat je vloer klaar is, kunnen de voorrijkosten oplopen. Kies je een lokale vakman, dan kun je deze laag houden of vermijden.
  • Het oppervlak: hoe grote het oppervlak, hoe gunstiger de prijs. Wil je in andere gedeeltes van je woning ook een gietvloer, dan kan het dus voordeliger zijn deze tegelijkertijd aan te bieden.

Een goede voorbereiding met behulp van onze vergelijkingstool

Elke klus, groot of klein, heeft baat bij een goede voorbereiding. En helaas kan het soms veel tijd in beslag nemen als je alle lokale bedrijven af moet gaan om offertes aan te vragen. Het is echter wel waardevol werk, omdat je dan zeker weet dat je alle opties hebt overwogen. Onze vergelijkingstool kun je een groot gedeelte van dit werk uit handen nemen. Je vult één keer je details in en de tool zoekt doelgericht een aantal offertes bij elkaar van bedrijven in jouw buurt. Deze kun je vervolgens in je eigen tijd met elkaar vergelijken zodat je tot de beste beslissing kunt komen wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gerelateerd

Schilder of stukadoor nodig voor je keuken? Bekijk dan eerst de prijzen:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …