Kosten gietvloer slaapkamer

Kosten gietvloer slaapkamerEen nieuwe vloer in de slaapkamer moet stijlvol en warm zijn en passen bij de stijl van het interieur. Je kunt kiezen uit verschillende vloersoorten en gietvloeren zijn hier één van. Vergeleken met andere vloerbekledingen zijn gietvloeren relatief duur, maar ze gaan wel een stuk langer mee, zeker 50 jaar gemiddeld. Hier kun je lezen over verschillende gietvloersoorten die geschikt zijn voor de slaapkamer, hoeveel je hiervoor gemiddeld kwijt bent en wat je kunt doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren worden in vloeibare vorm aangebracht. Vandaar de naam gietvloer, ze worden op de ondergrond gegoten en geëgaliseerd. Hierdoor vormen ze een naadloze en dus hygiënische ondergrond die makkelijk schoon te houden is. Sommige gietvloeren worden in meerdere lagen aangebracht, andere met één. Ook zijn gietvloeren sterk, hard en modern. Een nadeel aan sommige gietvloeren is dat deze hardheid barsten kan veroorzaken als de ondergrond niet goed is. Ook duurt het leggen vaak meerdere dagen en passen ze niet in elk interieur. Met de juiste gietvloer in je slaapkamer haal je echter een echte blikvanger in huis.

De kosten voor een nieuwe gietvloer

Gietvloeren zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen en er is vast wel één die past bij jouw badkamer. Ga je voor een zwoele en authentieke look, dan kun je voor een terrazzovloer kiezen. Heb je echter liever een natuurlijk en zacht uiterlijk, dan kan een cementgebonden gietvloer een optie zijn. Voor een glanzende en moderne vloer is een kunstharsvloer een optie. Het is verstandig naar je budget te kijken en naar het uiterlijk dat je ermee wilt bereiken. De volgende tabel geeft de kosten weer voor verschillende soorten gietvloer, inclusief BTW, arbeidskosten en materialen voor ruimtes tot 50 vierkante meter. Ga je hier overheen, dan zijn de kosten per vierkante meter iets lager.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Cementgebonden Vanaf €110 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

De juiste gietvloer voor de slaapkamer

Elke van de bovengenoemde gietvloeren kan prima in de slaapkamer worden toegepast. Het soort dat je kiest hangt af van de sfeer die je wilt bereiken. Kunstharsvloeren (epoxyhars en polyurethaan) zijn dun en hard en zeer modern. Vloeren met een betonlook (beton ciré, mortex of cementgebonden vloeren) kunnen een industriële sfeer creëren, maar ook een zacht uiterlijk. Vooral mortex wat met kalk wordt aangemaakt en waarmee je krijttinten kan kiezen. Een terrazzovloer bestaat uit stukjes marmer en cement en geeft de kamer een luxueus en authentiek uiterlijk. Daarnaast zijn er ook goedkopere gietvloeren zoals marmer- of steentapijt. Deze worden vermengd met stenen waardoor er een korrelige vloerbekleding ontstaat. Het hangt dus echt af van je budget en van je smaak voor welke vloer je kiest.

De voordelen van een gietvloer

Wat ook je uiteindelijke keuze gaat zijn, gietvloeren hebben vele voordelen gemeen. Zo zijn ze naadloos en dus hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Daarnaast gaan ze lang mee en geven ze je ruimte een speciaal uiterlijk. Onderhoud heb je nauwelijks met een gietvloer en vaak is stofzuigen en dweilen genoeg. Gietvloeren zijn ook zeer effectief als je allergisch bent voor huisstofmijt of huisdieren hebt.

Hoe kun je de kosten onder controle houden?

Welke keuze je ook maakt, alles heeft invloed op de prijs. Hier kun je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

  • Neem een lokaal bedrijf aan: hiermee verminder of vermijd je voorrijkosten, kun je gebruik maken van de professionele regionale kennis en steun je de plaatselijke economie.
  • Bekijk het oppervlak: soms kun je geld besparen door een groter oppervlak aan te bieden. Is je slaapkamer bijvoorbeeld 48 vierkante meter, dan kan het goedkoper zijn om de badkamer ernaast ook te laten doen, zodat je over de 50 vierkante meter gaat.
  • Doe het zelf: het is mogelijk een gietvloer zelf aan te leggen. Hier heb je echter wel aardig wat doe-het-zelf ervaring voor nodig want dit is een specialistische klus. Zorg dus dat je voldoende bent ingelezen voordat je hieraan begint.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Door je klus goed voor te bereiden, kun je ook geld besparen op de totaalfactuur. Het is belangrijk dat je alle opties hebt bekeken voordat je een beslissing maakt. Om dat te doen moet je offertes opvragen bij alle bedrijven in jouw omgeving en dit kan tijdrovend zijn. Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je door één keer de details in te vullen in een korte tijd een aantal offertes verwachten van plaatselijke vakmannen. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken zodat je snel en makkelijk de juiste beslissing kunt maken wat betreft jouw nieuwe vloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …