Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer troffelvloerGietvloeren zijn op het moment erg in trek en dit is niet verwonderlijk. Er is een industriële trend gaande waar gietvloeren perfect inpassen. Voor woningen met een moderne en strakke look, zijn gietvloeren de perfecte blikvanger. Er zijn verschillende soorten gietvloeren op de markt, en een troffelvloer is hier een van. Hier kun je lezen over de kenmerken van troffelvloeren, de kosten voor het aanleggen hiervan en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden. Lees snel verder.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer is een soort gietvloer. Gietvloeren worden vloeibaar op de ondervloer aangebracht waarna het hard wordt en een naadloze ondergrond vormt. Een troffelvloer wordt ook op die manier aangebracht en het materiaal dat wordt gebruikt is grind gemengd met epoxyhars. In principe is deze samenstelling hetzelfde als een steentapijt, echter de korreldikte van het grind in troffelvloeren is een stuk kleiner. Er zijn troffelvloeren in verschillende kleuren, korrelgroottes, uitstralingen en designs waardoor je met dit materiaal veel kanten op kunt.

De kosten van een troffelvloer

Troffelvloeren zijn niet duur vergeleken met de meeste gietvloeren, maar gietvloeren over het algemeen zijn wel duurder dan andere vormen van vloerbekleding. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn het oppervlak, het design, het aantal lagen en eventuele extra’s waar je voor kunt kiezen. In de volgende tabel zie je de gemiddelde prijs per vierkante meter, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Aantal m2 troffelvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €75 – €80
50 – 100 m2 €70 – €75
100 – 150 m2 €65 – €70
150 – 200 m2 €60 – €65

troffelvloer

De voor- en nadelen van een troffelvloer

Troffelvloeren hebben dus zeker esthetische voordelen, maar daarnaast zijn ze ook erg praktisch. Zo zijn ze sterk, slijtvast en erg makkelijk in het onderhoud. Troffelvloeren zijn volledig waterdicht en beschadigen niet als er chemicaliën of zuren op worden gemorst. Een nadeel is dat het leggen van de vloer veel tijd in beslag neemt, omdat de individuele lagen moeten drogen voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Ook is het mogelijk dat de vloer niet volledig vlak is doordat het grind bevat.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Zoals je in de tabel kon zien, wordt de prijs beïnvloed door het oppervlak dat je laat bewerken. Hoe meer vierkante meters, hoe goedkoper de gemiddelde prijs. Dit neemt niet weg dat je in de meeste gevallen natuurlijk nog steeds wel meer betaalt op de totaalrekening. Ook kun je een troffelvloer laten aanleggen met verschillende designs. Heb je een bedrijf, dan kun je een logo laten verwerken. Er zijn verschillende kleuren, korreldiktes en effecten die allemaal invloed hebben op de prijs. Daarnaast zijn er bepaalde extra’s waar je voor kunt kiezen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een extra toplaag te laten aanleggen, om de vloer volledig glad te maken. Hier betaal je uiteraard ook extra voor. Daarnaast zijn er opties zoals de afwerking bij de plinten, uitzettingsvoegen en het toevoegen van extra lagen die allemaal de prijs kunnen verhogen.

Hoe hou je deze kosten onder controle?

Al met al kun je dus best een groot bedrag kwijt zijn aan je nieuwe troffelvloer. Daar staat wel tegenover dat gietvloeren wel 50 jaar mee kunnen gaan en dat je dus voor een lange tijd van een zeer kwalitatieve vloer kunt genieten. Hier lees je hoe je de kosten voor je nieuwe troffelvloer zo laag mogelijk kunt houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: omdat het plaatsen van een troffelvloer wel 5 dagen in beslag kan nemen, kunnen de voorrijkosten erg oplopen. Kies daarom een lokaal bedrijf, dan kun je deze vermijden of zo laag mogelijk houden.
  • Bereken het oppervlak: omdat er prijsverschil zit tussen het bedrag per vierkante meter bij verschillende oppervlaktes, kan het een verschil maken of je bijvoorbeeld 49 vierkante meter laat aanleggen of 51. In veel gevallen is de laatste dan goedkoper.
  • Doe het zelf: het is mogelijk zelf een gietvloer aan te leggen, ook al is dit specialistisch werk. Ben je een ervaren doe-het-zelver, dan kun je dit proberen. Epoxyhars is echter niet echt flexibel dus het is zeer belangrijk dat je dit goed doet of er kunnen barsten ontstaan. En dan kun je uiteraard geen gebruik maken van garantie.

Vergelijk offertes en bekijk al je opties

De beste manier om de kosten laag te houden is door precies te weten wat je opties zijn. Dit doe je door alle bedrijven af te gaan en te vragen om offertes. Dit kan veel tijd in beslag nemen, maar onze vergelijkingstool kun je daarbij helpen. Door maar één keer je postcode en een omschrijving van je klus in te vullen, kan de tool doelgericht zoeken naar offertes van bedrijven uit jouw regio. Zo kun je wel tot 40 procent besparen op de totaalrekening. Deze offertes zal je snel ontvangen zodat je in je eigen tijd kunt beginnen met het vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je alle mogelijkheden hebt bekeken en dat je dus de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe troffelvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je