Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer zakelijkGietvloeren zijn uitermate geschikt voor gebruik in zowel industriële als zakelijke omgevingen. Dit komt omdat ze makkelijk schoon te maken zijn, weinig vuil verzamelen en opzuigen en kunnen worden gelegd in vele kleuren, patronen of met logo’s erin verwerkt. Daarnaast zijn ze sterk, dus kunnen ze intensief gebruik goed weerstaan. Heb je een groot kantoor, waar vele mensen werken, eten en rondlopen, dan kan een kunsthars gietvloer een goede optie zijn. Hier kun je lezen wat zo’n vloer precies is en wat de kenmerken zijn, hoeveel je ervoor moet betalen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een kunsthars gietvloer?

Kunsthars gietvloeren zijn meestal gemaakt van epoxyhars of polyurethaanhars. Je kunt ze ook vinden vermengd met grind zodat je in plaats van een gladde vloer, een vloer met structuur krijgt. Deze mengsels worden op de ondervloer gegoten, geëgaliseerd en uitgehard zodat er een naadloze en dunne vloer ontstaat.

De kosten van kunsthars gietvloeren

Kunsthars gietvloeren zijn duurder dan de meeste andere vloersoorten, maar ze gaan wel langer mee. De volgende tabel geeft de kosten weer van de meest gangbare kunsthars gietvloeren, inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

Aantal m2 Steentapijt Epoxyhars Troffelvloer Polyurethaan
Tot 50 m2 €35 – €40 €70 – €75 €75 – €80 €85 – €90
50 – 100 m2 €35 – €40 €65 – €70 €70 – €75 €80 – €85
100 – 150 m2 €30 – €35 €60 – €65 €65 – €70 €75 – €80
150 – 200 m2 €30 – €35 €55 – €60 €60 – €65 €70 – €75

De kosten worden dus vooral bepaald door het soort materiaal dat je kiest en het oppervlak dat je laat behandelen.

Polyurethaan vloeren

Polyurethaan is een kunsthars dat ook op vloeren in woningen veel wordt toegepast. In vergelijking met epoxyhars is het zachter en comfortabeler. Hierdoor barst het ook minder snel. Dit betekent echter wel dat het minder geschikt is voor omgevingen waar de vloer intensief gebruikt wordt door voertuigen of waar zware machines op staan. Tevens is het waterdicht maar niet bestand tegen chemicaliën of zuren.

Epoxyhars vloeren

Vloeren van epoxyhars, daarentegen zijn wel hard en kunnen zware belasting goed aan. Daarom vind je deze veel in industriële omgevingen of garages. Deze hardheid betekent wel dat er makkelijker barsten ontstaan als de ondervloer niet egaal of stabiel is. Ook is het minder comfortabel aan de voeten. Epoxyhars kan er echter beter tegen als er zuren of chemicaliën op worden gemorst.

Epoxyharsvloeren met grind

Je kunt er ook voor kiezen om epoxyhars te mengen met grind. Heeft het grind grote korrels, dan wordt het een steentapijt genoemd. Zijn de korrels kleiner dan is het een troffelvloer. Deze vloeren hebben dus een structuur, terwijl de andere twee opties volledig glad zijn. Laat je deze structuur onbewerkt, dan spreekt met van een vloer met een open structuur en behandel je hem met een beschermlaag, dan is het een vloer met een gesloten structuur. De laatste optie is hygiënischer, omdat vocht en ander vuil niet tussen de steengroeven kan gaan zitten.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De bedragen boven zijn gemiddelden en als je een exacte prijs wilt weten kun je dit het beste achterhalen door middel van het opvragen van offertes. Er zijn namelijk een aantal factoren die deze prijs kunnen veranderen. Als je ondervloer niet geschikt is, bijvoorbeeld, zal deze eerst moeten worden bewerkt voordat de vloer kan worden gelegd. Ook kun je ervoor kiezen om een boodschap, een speciaal design of een logo te laten verwerken in de vloer waardoor deze prijs wederom kan stijgen. Extra’s zoals een antislip laag, uitzettingsvoegen en een speciale afwerking hebben allemaal invloed op de totaalprijs.

Hou de kosten onder controle

Deze kosten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden, terwijl je niks verliest van de kwaliteit. Als je genoeg budget hebt, is het niet nodig om te besparen op uiterlijk. Dit is immers je trekpleister als er klanten langskomen. Toch is het ook niet nodig om te veel te betalen. Hier volgen een aantal tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Het oppervlak: heb je een grote zakelijke ruimte, zorg er dan voor dat het oppervlak dat je laat behandelen zo groot mogelijk is. Hoe meer vierkante meters, hoe gunstiger de prijs.
  • Een lokale aannemer: het is ook altijd handig een lokale aannemer te kiezen voor de klus. Het leggen van een gietvloer neemt veel tijd in beslag en meerdere bezoeken en zo houd je de voorrijkosten minimaal. Ook steun je de lokale economie en heb je de nodige professionele regionale contacten en kennis in huis, indien nodig.

Bespaar tot 40 procent met onze vergelijkingstool

Onze vergelijkingstool kun je veel werk uit handen nemen in de planningsfase. In plaats van naar verschillende bedrijven te moeten gaan om offertes te verzamelen, kun je dit ook in één keer doen met onze vrijblijvende tool. Je vult éénmaal de details in, en de tool zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd een aantal offertes ontvangt van lokale bedrijven. Deze kun je vervolgens zonder jezelf ergens toe te verplichten met elkaar vergelijken en zo tot de beste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te