Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer terrazzoOnder de gietvloeren is terrazzo toch wel één van de interessantste. De meeste gietvloeren geven een industrieel en modern uiterlijk aan een ruimte. Maar een terrazzo gietvloer oogt luxueus en authentiek. Voor het leggen van een terrazzovloer heeft vakmanschap nodig en het is erg arbeidsintensief. Daarnaast is het een stuk dikker dan de andere gietvloeren. Daarom moet je voor een terrazzovloer ook een stuk meer betalen. Hier kun je lezen over deze kosten, over de kenmerken van terrazzovloeren en over hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een terrazzo gietvloer?

Gietvloeren worden op de ondervloer in lagen aangebracht in vloeibare vorm. Bij de meeste gietvloeren zijn dit vier lagen, maar een terrazzovloer wordt in één dikke mortellaag gelegd en daarna gepolijst. Het materiaal waar dit type vloer van gemaakt is, bestaat uit gebroken marmerkorrels en een bindmiddel, meestal cement. De vloer is afkomstig uit Italië, omdat marmer daar veel wordt gedolven. Je kunt de vloer in verschillende kleuren krijgen en je kunt hem in principe zo laten samenstellen als je zelf wilt. Het leggen van de vloer kan wel een week in beslag nemen.

De kosten van een terrazzo gietvloer

Er zijn vele factoren die de prijs van een terrazzo gietvloer bepalen. Het is dan ook verstandig om de exacte prijs voor jouw vloer op te vragen middels offerte. Er kan echter wel een gemiddelde prijs gegeven worden per vierkante meter, en deze vind je in de volgende tabel. De bedragen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Kosten terrazzovloer Prijs per vierkante meter
Voor een 50 m2 oppervlak €200 – €300

 

De voor- en nadelen van terrazzo

Een terrazzovloer zorgt voor een zeer elegante en authentieke sfeer in de ruimte. Omdat het een mozaïek structuur heeft doet het zeker Italiaans aan en weelderig. Maar naast een esthetische functie, is een terrazzovloer ook praktisch. Het is namelijk erg sterk en slijtvast en makkelijk schoon te maken. Omdat de vloer geen naden heeft, is er weinig onderhoud nodig en kan er ook weinig waterschade ontstaan. Hierdoor is de vloer ook erg hygiënisch. De hoge prijs is natuurlijk het nadeel dat meteen opvalt, maar de lange tijd dat het duurt om de vloer te leggen is zeker geen slechte tweede. Daarnaast is de vloer gevoelig voor spanningen, zodat er zich scheuren kunnen vormen bij extreme temperatuurverschillen of een onstabiele ondergrond.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn veel factoren die de prijs beïnvloeden, vandaar dat de gemiddelden in de tabel zo ver uit elkaar liggen. Zo is er het oppervlak. Vaak kun je voor een groter oppervlak een gunstigere prijs afspreken per vierkante meter. Er zijn ook verschillende uitvoeringen van terrazzovloer. Zo zijn er verschillende kleuren marmer waar je uit kunt kiezen, kun je zelf de dichtheid van het marmer bepalen, en kun je kiezen om bijvoorbeeld glas te laten toevoegen. De kleur van het cement kan ook worden bepaald. Hierdoor krijg je een unieke vloer, maar dit heeft wel invloed op de prijs. Daarnaast is er ook de afwerking. Het polijsten aan het eind geeft de vloer zijn kenmerkende uitstraling, maar het kan zijn dat dit meerdere malen moet gebeuren. Ook is er de vraag of de ondervloer vlak genoeg is, of dat er misschien een dunne laag zandcement moet worden aangebracht om deze te egaliseren. Naderhand ligt je vloer dan wel 4,5 centimeter hoger dan voorheen. Ook dit kan betekenen dat drempels verhoogd moeten worden en deuren ingekort. Allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de prijs.

Hou de kosten onder controle

Als je een terrazzovloer kunt veroorloven, dan weet je dat je veel geld kwijt gaat zijn. Je zal er dan ook alles aan doen om de vloer zo te samenstellen zoals jij het wilt. Dat betekent echter niet dat je te veel wilt betalen. Hier vind je een paar tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Kies een lokale aannemer: heb je iemand in je omgeving die over het vakmanschap beschikt om een terrazzovloer aan te leggen, dan bespaar je op de voorrijkosten. Deze klus kan een aantal dagen in beslag nemen en als je geen of nauwelijks voorrijkosten hebt, kan dit flink schelen.
  • Hoe groter hoe beter: als je het kunt betalen, laat dan een zo groot mogelijk oppervlak behandelen, zodat de prijs per vierkante meter gunstiger wordt.
  • Bespaar op de extra opties: kies een zo simpel mogelijke samenstelling en bespaar door de juiste keuzes te maken wat betreft het uiterlijk van je vloer.

Vergelijk offertes met onze vergelijkingstool

Voor een klus van dit kaliber en met grote financiële consequenties is het altijd verstandig meerdere offertes op te vragen voordat je besluit met wie je in zee wilt gaan. Wij kunnen je hiermee een boel werk uit handen nemen. In plaats van zelf alle bedrijven aan te spreken en te vragen om offertes voor jouw klus, kun je deze informatie ook één keer aan de tool doorgeven waarna deze doelgericht een aantal offertes kan verzamelen. Nadat je de offertes ontvangen hebt, kun je deze vrijblijvend vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken en de juiste beslissing kunt maken wat betreft jouw nieuwe terrazzovloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

6x Valse vooroordelen gietvloer

Gietvloeren zijn op dit moment erg in trek. Dit is ook niet