Kosten gietvloer winkel

Kosten gietvloer winkelIn winkels en andere industriële gebouwen vind je vaak gietvloeren van epoxyhars. Dit zijn naadloze harde vloeren die gemakkelijk schoon te houden zijn en die goed tegen een stootje kunnen. Omdat gietvloeren ook steeds meer worden toegepast in woningen, kun je vele verschillende soorten vinden, elk met andere kwaliteiten, kenmerken en toepassingen. Ook voor een winkel kunnen deze interessant zijn, vooral als je een modern en industrieel uiterlijk wilt geven aan je interieur. Hier kun je lezen over verschillende gietvloeren die kunnen worden gebruikt in winkels, hoeveel je hiervoor kwijt bent en hoe je deze kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren worden in vloeibare staat aangebracht en het soort wordt gekenmerkt door het materiaal waar het van gemaakt is. Je kunt gietvloeren vinden met een betonlook, glanzend of mat, in verschillende kleuren en met een logo of reclameboodschap erin verwerkt. Voor winkels is het vooral van belang dat de vloer makkelijk schoon te houden is, dat het de vele bezoekers kan weerstaan en dat het past bij het imago van de winkel. Kunststofhars vloeren of betonlook vloeren zijn hier waarschijnlijk het meest gepast.

De kosten

De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende gietvloeren op basis van kunststofhars of met een betonlook. Al deze vloeren zijn waterdicht, hard en in vele uitvoeringen verkrijgbaar. In winkels wordt epoxyhars het meeste gebruikt. De prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Aantal m2 vloer Steentapijt Epoxyhars Troffelvloer Polyurethaan
Tot 50 m2 €35 – €40 €70 – €75 €75 – €80 €85 – €90
50 – 100 m2 €35 – €40 €65 – €70 €70 – €75 €80 – €85
100 – 150 m2 €30 – €35 €60 – €65 €65 – €70 €75 – €80
150 – 200 m2 €30 – €35 €55 – €60 €60 – €65 €70 – €75
Aantal m2 vloer Cementgebonden Mortex Beton ciré
Tot 50 m2 €110 – €120 €115 – €125 €90 – €140
50 – 100 m2 €100 – €110 €105 – €115 €80 – €110
100 – 150 m2 €90 – €100 €90 – €105 €70 – €90
150 – 200 m2 €80 – €90 €75 – €95 €50 – €80

Kunsthars vloeren

Je kunt kunstharsvloeren vinden met epoxyhars of polyurethaan. Het grote verschil is dat epoxyhars harder is en krasbestendiger. Ook is het bestand tegen zuren en chemicaliën, voor het geval één van de klanten bijvoorbeeld een fles sinaasappelsap laat vallen. Polyurethaan daarentegen is comfortabeler, en flexibeler en daarom zal het minder snel breken. Hierdoor is het wel minder goed bestand tegen intensief gebruik. Je kunt epoxyhars ook laten aanbrengen vermengd met grind. Dan heb je een steentapijt (grote korrels) of een troffelvloer (kleine korrels). Deze twee opties zijn ook geschikt voor winkels, mits je het laat aanbrengen met een gesloten structuur. Dat betekent dat over het mengsel een toplaag wordt aangebracht die ervoor zorgt dat de vloer egaal is en dus makkelijk schoon te maken. Die je dit niet, dan heb je een vloer met een open structuur wat betekent dat vloeistof en vuil zich makkelijk in de groeven van de steentjes kan vestigen en het dus moeilijker is om te reinigen.

Betonlook vloeren

Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel of een showroom, dan wil je met je vloer een statement maken en dat kan met een betonlookvloer. Deze vloeren geven een industrieel en modern uiterlijk aan je ruimte waardoor je een echte blikvanger te pakken hebt. Betonlook vloeren worden ook vaak gebruikt in badkamers en zijn dus volledig waterdicht. Een cementgebonden vloer is misschien minder geschikt voor een winkel, omdat het zachter is en minder goed tegen water kan. Desalniettemin kun je er met een betonlookvloer voor zorgen dat je ruimte de sfeer weerspiegelt van de goederen die je te koop hebt staan.

Hou de kosten onder controle

Er zijn verschillende manieren waarop de kosten voor een gietvloer hoger kunnen uitpakken. Voeg een extra laag toe, een speciaal design of een aantal extra mogelijkheden en deze zal aanzienlijk stijgen. Hier vind je een paar tips waarmee je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: het aanleggen van een nieuwe gietvloer kan vele dagen in beslag nemen. Daarom kun je het beste een bedrijf kiezen die dicht bij je winkel is gevestigd. Je bespaart daar aanzienlijk mee op de voorrijkosten.
  • Hoe groter hoe beter: hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger de prijs. Daarom is het verstandig, als het in je budget past, een zo groot mogelijk oppervlak in één keer te laten behandelen.

Gerelateerd: kosten kunststof kozijnen

Bereid je klus goed voor en bekijk al je opties

De beste manier om je klus voor te bereiden is door offertes op te vragen zodat je alle mogelijkheden hebt gezien. Wij kunnen je daarmee helpen en je een boel tijd uit handen nemen. Onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je binnen een korte tijd voorzien van een aantal offertes van bedrijven in jouw regio. Je geeft één keer je gegevens door en de tool doet de rest. Deze kun je vervolgens vergelijken op de punten die voor jouw winkel belangrijk zijn. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …