Informatie en advies over gietvloeren

Gratis en vrijblijvend

Kosten gietvloer vloerverwarmingGietvloeren zijn steeds meer in trek. Dit komt door het moderne en strakke uiterlijk wat je nu in veel woningen kunt vinden. Gietvloeren zijn ook erg hygiënisch en dit is voor mensen met allergieën of voor als je huisdieren hebt zeer gunstig. Een andere goede bijkomstigheid van gietvloeren is dat ze erg goed te combineren zijn met vloerverwarming. Alleen vloeren gemaakt van epoxyhars kunnen hier niet tegen. Ben je van plan een gietvloer, of vloerverwarming aan te laten leggen, dan kun je de twee ook samen aan laten leggen. Hier vind je de prijzen van vloerverwarming onder een gietvloer, welke factoren deze prijzen beïnvloeden en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die in vloeibare staat wordt aangebracht op een ondergrond. Daarna wordt het geëgaliseerd en moet het drogen. Er zijn veel soorten gietvloer aanwezig op de markt en de techniek voor het aanbrengen verschilt enigszins. Soms zijn er meerdere lagen nodig en soms wordt de vloer in één laag gelegd, bijvoorbeeld. Het resultaat is echter hetzelfde: een naadloze, strakke en moderne vloer die een grote blikvanger zal zijn in je interieur.

De voor- en nadelen van gietvloeren

Behalve esthetische voordelen, zijn er nog meer redenen waarom je een gietvloer zou kunnen kiezen. Zo zijn er erg makkelijk in het onderhoud en zijn ze goed schoon te houden. De meeste vloeren vormen een volledig waterdichte laag die ongevoelig is voor het morsen van vloeistoffen. Gebeurt dit wel dan ruim je dit simpelweg op met een nat doekje. Ook zijn gietvloeren erg sterk en duurzaam, ze kunnen tientallen jaren meegaan. Deze hardheid kan ook een nadeel zijn, als je een vloer zoekt die geschikt is voor kinderen bijvoorbeeld. Ook is de prijs van een gietvloer hoog vergeleken met andere vloersoorten.

De kosten van gietvloer vloerverwarming

Een ander voordeel is dus dat gietvloeren goed te combineren zijn met vloerverwarming. Vaak kun je dit in één pakket kopen. Alleen vloeren van epoxyhars kunnen dus niet tegen de warmte, omdat deze vloeren erg hard zijn en kunnen gaan barsten. Vooral cementgebonden gietvloeren nemen de warmte goed op en houden het ook vast. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer voor een nieuwe gietvloer inclusief vloerverwarming. De bedragen zijn met BTW, arbeidskosten en materiaal inbegrepen.

Kostenpost Vloerverwarming alleen per m2 Vloerverwarming inclusief gietvloer per m2
Vloerverwarming als hoofdverwarming €75 €100
Vloerverwarming als bijverwarming €45 €70

Factoren van invloed op de prijs

Deze prijzen zijn indicaties en kunnen veranderen door een groot aantal factoren. Ten eerste is er het soort gietvloer dat je kiest. De prijzen van een betonlook vloer liggen namelijk een stuk hoger dan dat van een marmertapijt of polyurethaan. Ook kun je de keuze maken om vloerverwarming als hoofdverwarming te nemen, waardoor de buizen dichter op elkaar moeten liggen en je dus meer materiaal nodig hebt. Dit kost ook meer. De kleurencombinaties van de vloer, de afwerking van de vloer, de eventuele extra’s waar je voor kunt kiezen en ook de afmetingen van de vloer veranderen deze prijs aanzienlijk. Hoe groter het oppervlak, hoe minder je betaalt per vierkante meter, bijvoorbeeld.

Hou de kosten onder controle

Een nieuwe gietvloer is al niet goedkoop, maar een nieuwe gietvloer met vloerverwarming is duurder. Je hebt dan wel een zeer praktische, mooie en hygiënische vloer die warm aanvoelt en het klimaat in je woning aanzienlijk zal verbeteren. Huisstofmijt en vlooien behoren tot het verleden, zowel als vlekken of vieze naden die je niet kunt schoonmaken. Hier volgen een aantal tips waarmee je de kosten van je nieuwe vloer onder controle kunt houden.

  • Kies een lokale aannemer: de klus zal meerdere dagen in beslag nemen, waarschijnlijk zelfs een week. De vloer moet goed drogen en dit heeft tijd nodig. Hierdoor moeten de vakmannen vaak naar je toe reizen, waarvoor de meeste bedrijven voorrijkosten in rekening brengen. Door iemand te kiezen die dicht bij je woont, kun je deze verminderen of volledig vermijden.
  • Overweeg isolatie: als je vloerverwarming aan laat leggen, en een nieuwe gietvloer laat plaatsen, dan kun je ook vloerisolatie meenemen. Hierdoor zal je jaarlijks besparen op de energierekening, betaal je een lagere BTW op de arbeidskosten en kun je in aanmerking komen voor subsidies.
  • Het oppervlak: hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. Daarom kun je het beste een zo groot mogelijke vloer laten leggen zodat je een zo gunstig mogelijk prijs kunt onderhandelen.

Bespaar nog meer en gebruik onze vergelijkingstool

Met onze vergelijkingstool kun je nog meer geld besparen. De tool helpt je namelijk met het zoeken van offertes, waardoor je er zorg voor draagt dat je alle opties bekeken hebt. Door één keer je details in te vullen, kan de tool binnen een korte tijd een aantal offertes verzamelen en opsturen naar je inbox. Deze kun je vervolgens in je eigen tijd en zonder enige verplichtingen vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je tot een weloverwogen beslissing kunt komen wat betreft jouw nieuwe gietvloer en vloerverwarming.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te