Kosten gietvloer marmertapijt

Kosten gietvloer marmertapijtBen je op zoek naar een nieuwe vloer? Wil je graag een die strak en modern is en die perfect bij het uiterlijk van jouw ruimte past? Dan kan een gietvloer een optie zijn. Er zijn meerdere verschillende soorten gietvloer en marmertapijt is hier één van. Als je op zoek bent naar het industriële thema dat op dit moment zo in trek is, dan kun je met een gegoten vloer niet misgaan. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen verbonden aan marmertapijt gietvloeren. Hier kun je lezen wat deze voordelen zijn, wat een nieuwe marmertapijt gietvloer kost en hoe je de kosten hiervoor zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is marmertapijt?

Marmertapijt is vergelijkbaar met steentapijt. Het is een type gietvloer dat bestaat uit miljoenen marmerkorrels die gebonden worden met hars. Deze vloeibare massa wordt op de vloer aangebracht waarna het egaliseert en uithardt. Zo krijg je dus een naadloze vloer met een unieke structuur en een zeer lange levensduur. Het verschil met steentapijt is dat marmertapijt marmer bevat in plaats van grind en dat er geen kleurmiddel aan wordt toegevoegd. Hierdoor is marmertapijt dus 100 procent natuurlijk.

Hoeveel betaal je voor marmertapijt?

Marmertapijt is, net als steentapijt, niet duur vergeleken met andere gietvloeren. Er zijn een aantal facturen die de prijs bepalen, zoals het oppervlak, de kwaliteit van de vloer eronder, de afwerking en de korreldikte. Het is echter mogelijk om een gemiddelde prijs te geven, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal, voor het aan laten leggen van marmertapijt.

Aantal m2 marmertapijt gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 100 m2 €45 – €50
100 – 200 m2 €40 – €45

 

De voordelen van marmertapijt

Marmertapijt is dus voordelig en het is een volledig natuurlijk product. Daarnaast zijn er nog meer voordelen. Zo is de vloer erg sterk en kan hij tientallen jaren mee. Ook is hij slip vast, waterdicht en geluidsabsorberend. Komen er krassen of strepen op de vloer, dan zie je deze nauwelijks, omdat het marmer ook vanbinnen dezelfde kleur heeft. En daarnaast is het mogelijk om marmertapijt te combineren met vloerverwarming. Een nadeel van een marmertapijt gietvloer is dat het een extra toplaag nodig heeft om deze volledig egaal te maken. Ook kan het soms ruw aanvoelen aan de voeten en is het zonder deze toplaag een stuk lastiger om hem te reinigen.

Marmertapijt met een open- of gesloten structuur?

Je kunt marmertapijt vinden met verschillende korreldiktes en hoe groter de korrel, hoe grover de vloer. Dit kan echter ook problemen opleveren met schoonmaken, omdat vocht en andere viezigheid tussen de korrels kan blijven zitten zonder dat je het daar makkelijk weg kunt krijgen. Laat je je vloer leggen in een ruimte waar niet veel wordt gemorst, dan kun je ervoor kiezen deze structuur te behouden. Wil je de vloer echter laten plaatsen in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken, dan kun je beter een transparante toplaag laten aanbrengen die ervoor zorgt dat de poriën tussen de markerkorrels zijn opgevuld. Doe je dit, dan is de vloer makkelijk te reinigen, voelt het fijner aan de voeten en krijgt het ook een strakker en glanzender uiterlijk.

Hou de kosten onder controle

Er zijn een aantal factoren die de bovengenoemde prijs kunnen beïnvloeden. Eén hiervan is de keuze voor een open- of gesloten structuur. Daarnaast is de grootte van het oppervlak prijsbepalend, maar ook het soort marmer dat je kiest, de korrelgrootte en de afwerking. Al met al kan de prijs dus nog best oplopen en het is zaak dat je dit goed onder controle houdt. De volgende tips kunnen je hier misschien bij helpen.

  • Doe het zelf: het aanleggen van een gietvloer is een specialistische klus, maar de ervaren doe-het-zelver zou dit moeten kunnen. Als je dapper genoeg bent, zorg er dan wel voor dat je precies weet wat de kenmerken zijn van de vloer, zodat je de juiste ondergrond hebt. Een zelf aangelegde vloer valt namelijk helaas niet onder garantie.
  • Hoe groter hoe beter: het oppervlak dat je laat behandelen bepaalt voor een gedeelte ook de prijs. Hoe meer vierkante meters, hoe gunstiger de gemiddelde prijs en soms kan het goedkoper uitpakken om 51 vierkante meter te laten behandelen dan 49.
  • Kies een lokale vakman: niet alleen verminder of verwijder je zo de voorrijkosten, maar je steunt ook de regionale economie en kunt gebruik maken van alle plaatselijke contacten en kennis die de vakman in zijn carrière heeft opgedaan.

Bespaar nog meer met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kun je nog meer besparen op de kosten, soms wel tot 40 procent. Vul je gegevens in en je postcode en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio die je zonder jezelf ergens toe te verplichten kunt vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo bespaar je tijd, moeite en weet je zeker dat je alle opties bekeken hebt. Door gebruik te maken van onze tool, kun je zeker de juiste beslissing maken wat betreft jouw nieuwe marmertapijt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …