Informatie en advies over gietvloeren

Gratis en vrijblijvend

Kosten gietvloer epoxyAls je een nieuwe vloer nodig hebt, dan zijn er een groot aantal mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is een gietvloer. Gietvloeren zijn erg in trek op het moment, om het industriële uiterlijk dat ze geven aan een ruimte; ze zijn strak, modern en trendy. Het laten aanleggen van een gietvloer is duurder dan de meeste soorten vloerbekleding, maar daar staat wel tegenover dat ze zeker 50 jaar meegaan. Gietvloeren zijn meestal gemaakt van polyurethaan of epoxy, beide een vorm van kunsthars met verschillende kwaliteiten. Hier kun je lezen over epoxy, hoeveel een gietvloer van dit materiaal kost en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die wordt gegoten. Je kunt dit laten doen met verschillende materialen en kleuren, gemengd met grind of met je eigen design. Het resultaat is een naadloze en dunne vloer, een klein beetje vergelijkbaar met dat van een gymzaal, maar niet zo veerkrachtig. Gietvloeren vond je vooral in grote commerciële gebouwen, scholen of kantoren, maar nu is het dus zeker niet ongewoon om deze ook thuis aan te laten leggen.

De kosten van een epoxy gietvloer

Een gietvloer van epoxy is iets goedkoper dan dat van polyurethaan. Epoxy is een kunststof dat voortkomt uit aardolie. Het is erg hard, waardoor je het vindt in coatings en lijmen en in combinatie met glasvezel. De kosten van een epoxy gietvloer kun je aflezen uit de volgende tabel. De bedragen zijn inclusief BTW, arbeid en materiaal.

Aantal m2 epoxy gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €70 – €75
50 – 100 m2 €65 – €70
100 – 150 m2 €60 – €65
150 – 200 m2 €55 – €60

gietvloer plaatsen

De voor- en nadelen van epoxy gietvloeren

Gietvloeren zelf zijn erg hygiënisch, erg makkelijk schoon te houden en simpel in het onderhoud. Epoxy als materiaal kan worden geleverd in veel kleuren, is stootvast en beschadigd niet als er zuren of chemicaliën op worden gemorst. En omdat de vloer geen naden heeft, is het volledig waterdicht. De nadelen van epoxy zijn dat het een erg stabiele ondervloer nodig heeft, of er ontstaan scheuren. Het is krasgevoeliger dan polyurethaan en kan niet worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Ook kan het koud aanvoelen en is er geen geluidsisolatie, dus vooral als je onderburen hebt kan dit voor overlast zorgen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn een paar keuzes die je kunt maken die de prijs beïnvloeden. Natuurlijk is er het materiaal. Epoxy is niet zo duur als polyurethaan, maar wel duurder dan bijvoorbeeld een troffelvloer. Epoxyhars is hard en gevoeliger voor krassen dan polyurethaan. Je moet je afvragen of dit bij je levensstijl past. Een andere factor die de prijs kan veranderen is het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe meer je betaalt, maar ook hoe gunstiger de prijs per vierkante meter. Als laatste zijn er bepaalde extra’s waar je voor kunt kiezen die de prijs kunnen doen stijgen. Er is een antislip toplaag die je kunt laten aanbrengen en je kunt ook je eigen design ontwerpen en laten leggen. Hier betaal je dus wel meer voor. Ook de afwerking rondom de plinten en eventuele uitzettingsvoegen hebben hier invloed op.

Hou de uitgaven onder controle

Met een epoxy gietvloer voeg je echt iets toe aan je interieur waar je jarenlang van kunt genieten. Maar hier moet je ook voor betalen en ook al hebben gietvloeren veel voordelen, niemand wil te veel betalen. Hier vind je een paar tips over hoe je de kosten voor je nieuwe vloer onder controle kunt houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: het leggen van een gietvloer kan veel tijd in beslag nemen en als je een bedrijf kiest dat van ver moet komen, kunnen de voorrijkosten erg hoog oplopen. Kies daarom een vakman die bij je in de buurt woont, zodat je geen of nauwelijks voorrijkosten hebt en de plaatselijke economie steunt.
  • Een groter oppervlak is financieel gunstiger: als je van plan bent meerdere vloeren onder handen te laten nemen, doe dit dan in één keer. De prijs per vierkante meter is lager als het oppervlak groter is.
  • Doe het zelf: het is mogelijk een epoxy gietvloer zelf te leggen, al heb je hier wel doe-het-zelf ervaring voor nodig. Hou er ook rekening mee dat je dan geen garantie hebt en dat epoxy kan barsten als het niet goed is aangelegd.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer op de totaalfactuur

De beste manier om je klus voor te bereiden is door offertes op te vragen en vergelijken. Dit kan veel tijd in beslag nemen, omdat je de verschillende bedrijven moet vinden en contacteren. Wij kunnen je hier een groot gedeelte van het werk uit handen nemen. Door één keer je postcode en een omschrijving van je klus in te vullen, kan onze vergelijkingstool doelgericht zoeken naar offertes van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je in een korte tijd in je inbox verwachten zodat je kunt beginnen met vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe epoxy gietvloer.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je