Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gietvloer voordelenGietvloeren worden op dit moment steeds meer verkocht. Dit is niet vreemd, want een gietvloer brengt vele voordelen met zich mee. Op deze pagina kun je lezen wat deze voordelen zijn, of er ook nadelen zijn verbonden aan een gietvloer, hoeveel je betaalt en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden. Lees snel verder.

 

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die vergelijkbaar is met die uit een gymzaal, maar dan minder verend. Hij wordt namelijk gegoten in meestal vier verschillende lagen, zodat je een naadloze en strakke vloer als resultaat krijgt. Er zijn gietvloeren in verscheidene uitvoeringen, kleuren en designs en ze hebben vele voordelen. Deze hebben te maken met de kwaliteit van de vloer, het onderhoud en het uiterlijk.

De kwaliteit van een gietvloer

Een goed aangelegde gietvloer, van het juiste materiaal is van zeer goede kwaliteit en kan wel 50 jaar meegaan. Dit is langer dan de meeste andere soorten vloerbekleding op de markt. Daarnaast zijn ze hard en kunnen ze goed tegen een stootje. Er zullen nauwelijks krassen of beschadigingen kunnen ontstaan. Ook zijn ze volledig waterdicht, antislip en antistatisch en perfect om te combineren met vloerverwarming.

Het onderhoud

Omdat gietvloeren geen naden hebben, is er nauwelijks onderhoud nodig. Er kan geen vloeistof of vuil in trekken en het is niet nodig om de vloer te behandelen. Het enige dat je moet doen is het oppervlak schoonhouden door te stofzuigen en ééns in de zoveel tijd te dweilen. Het is erg makkelijk om gietvloeren schoon te houden en daarom is het een hygiënischere keuze dan bijvoorbeeld hout of tapijt.

Het uiterlijk

Gietvloeren worden erg veel aangelegd op dit moment omdat het industriële uiterlijk dat ze afgeven nu trendy is. Je kunt de vloeren in ontzettend veel soorten, kleuren, uitvoeringen en designs krijgen, zodat er altijd wel iets is dat bij jouw smaak past. Je kunt zelfs je eigen vloer ontwerpen, mocht je dat willen. En als je aan een nieuwe vloerbekleding toe bent, dan kun je deze gewoon over je gietvloer aanbrengen.

De nadelen van gietvloeren

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het leggen van een gietvloer. Zo is het op dit moment een trend, maar is dat over 10 jaar ook nog zo? Daarnaast zijn ze hard en kunnen kinderen of volwassenen zich ernstig bezeren na een val. Daarnaast hebben ze geen geluidsisolerende werking, voor het geval je onderburen hebt.

De kosten van een gietvloer

Een ander nadeel is de prijs. Alhoewel dit enigszins wordt gerechtvaardigd door de levensduur van de vloer, is het wel een aanzienlijk bedrag dat je moet ophoesten om je vloer te krijgen. De grootste invloed op de prijs is het soort vloer dat je kiest, maar het aantal lagen, het oppervlak en eventuele extra opties kunnen de prijs allemaal beïnvloeden. Uit de volgende tabel kun je aflezen wat je kunt verwachten per vierkante meter te betalen voor een nieuwe gietvloer, inclusief BTW, materiaal en arbeidskosten.

Aantal m2 Steentapijt Epoxyhars Troffelvloer Polyurethaan
Tot 50 m2 €35 – €40 €70 – €75 €75 – €80 €85 – €90
50 – 100 m2 €35 – €40 €65 – €70 €70 – €75 €80 – €85
100 – 150 m2 €30 – €35 €60 – €65 €65 – €70 €75 – €80
150 – 200 m2 €30 – €35 €55 – €60 €60 – €65 €70 – €75

Hou de prijs laag

Gemiddeld moet je wel rekenen op rond de €80 per vierkante meter voor een hoogstaande gietvloer. Dit is een stuk duurder dan andere soorten vloerbekleding, maar zoals je hebt kunnen lezen staan hier een groot aantal voordelen tegenover. Hier kun je een aantal tips vinden waarmee je deze prijzen zo laag mogelijk kunt houden.

  • Doe het zelf: je kun je gietvloer zelf aanleggen. Een ervaren doe-het-zelver moet hier niet te veel problemen mee hebben, ook al is het een vrij specialistische klus. Zo bespaar je de arbeidskosten, maar heb je wel een vloer zonder garantie.
  • Kies een lokaal bedrijf: hiermee kun je de voorrijkosten ontwijken of zo laag mogelijk houden. Ook steun je zo de plaatselijke economie en kun je gebruik maken van alle regionale contacten en kennis die de vakman rijk is.
  • Groter oppervlak: hoe groter het oppervlak, hoe beter de gemiddelde prijs. Het is dus beter om in één keer alles aan te bieden, dan in kleine stukjes of stages. Zoals je kunt zien in de tabel, gaat de prijs per vierkante meter omlaag als de oppervlakte groter wordt.

Vergelijk offertes en plan je nieuwe gietvloer

Wij kunnen je helpen bij de voorbereidingen voor je nieuwe gietvloer. Door ons de gegevens te geven van je klus en je locatie, kunnen we doelgericht zoeken naar offertes van bedrijven uit jouw regio die de klus kunnen doen. Daarmee bespaar je jezelf veel moeite, maar kun je ook tot 40 procent minder hoeven te betalen op de totaalprijs. De offertes kun je binnen een korte tijd verwachten en door deze te vergelijken op punten die voor jou relevant zijn, kun je de beste beslissing maken wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te