Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer onderhoudEen gietvloer kan een echte blikvanger zijn in huis. Het naadloze en strakke design, plus de interessante kleuren en afwerkingen, zorgen ervoor dat je echt iets toevoegt aan je interieur. Om deze vloer lang mooi te houden en er vele jaren van te kunnen genieten, is er enig onderhoud nodig. Gietvloeren staan erom bekend gemakkelijk en hygiënisch te zijn, en dit is ook zeker het geval, maar met een paar extra maatregelen kun je er zorg voor dragen dat de vloer lang zijn vlekkeloze uiterlijk bewaart. Hier kun je lezen over het reinigen van de gietvloer en wat je nog meer kunt doen om de levensduur van je vloer te verlengen.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die wordt aangebracht in vloeibare vorm. Het materiaal wordt op de ondergrond gegoten waarna het wordt geëgaliseerd en het vervolgens moet drogen. De vloer vormt dus een naadloze, dunne en waterdichte laag op je ondervloer. Daarom zijn gietvloeren erg geschikt voor ruimtes met een modern interieur. Ze zijn makkelijk schoon te houden, gaan erg lang mee en kunnen worden gelegd in allerlei verschillende kleuren, designs en met verscheidene materialen. Het is dus niet vreemd dat gietvloeren op dit moment erg in trek zijn.

Hoeveel kost onderhoud van een gietvloer?

Gietvloeren hebben weinig onderhoud nodig. Zeker vergeleken met andere vloersoorten. Toch is het wel verstandig om goed voor je vloer te zorgen, zodat je de levensduur verlengt en het uiterlijk langer behoudt. Het goede nieuws is dat je dit zelf doen, zonder daar al te veel geld voor uit te geven. Sommige gietvloeren kunnen op den duur verkleuren, krassen oplopen of scheuren en door een paar kleine maatregelen toe te passen kun je dit zo veel mogelijk vermijden. Gietvloeren zijn duurder om aan te leggen dan de meeste andere soorten vloer (reken op gemiddeld €80 per vierkante meter), maar kunnen tientallen jaren langer meegaan mits je je aan de voorschriften houdt. De volgende tabel geeft de kosten weer van een aantal materialen die je kunt aanschaffen voor het onderhoud van je vloer.

Materiaal Prijs inclusief BTW
Schoonmaakazijn €1 per liter
Inloopmat €35 per stuk
Viltjes voor onder meubilair €6 per pak van 12

 

Reiniging van de gietvloer

Een gietvloer is hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Je kunt vuil en kruimels wel extra goed zien. Stofzuig daarom dagelijks of veeg los en droog vuil op met een stofwisser of bezem. Als je de vloer wilt dweilen, gebruik dan altijd een microvezel vlakmop en een zeepvrij schoonmaakmiddel. Dit is om plakkerigheid te voorkomen. Schoonmaakazijn is het beste middel. En zorg ervoor dat er niet op de vloer wordt gelopen zolang hij nog nat is.  Heb je schoenstrepen, dan kun je deze behandelen met schoonmaakazijn en vervolgens wegpoetsen met een mop of witte schoonmaakdoek. Gebruik nooit schuursponsjes. Deze laten krassen achter. Gemorste vloeistoffen kun je het beste meteen verwijderen met een natte doek samen met een reinigingsmiddel.

Maatregelen om de levensduur van de vloer te verlengen

Naast het schoonmaken van je vloer kun je ook preventieve maatregelen nemen waardoor je vloer langer mooi zal blijven. Zand en steentjes van buiten kunnen krassen veroorzaken, dus een inloopmat is altijd een goede investering. Je kunt viltjes aanbrengen onder de poten van je meubilair en alleen bureaustoelen gebruiken met zachte wielen. Rubber kan zwarte strepen veroorzaken, dus draag zo min mogelijk schoenen in huis. Sommige gietvloeren moet je ook twee á drie keer behandelen met wax of een ander beschermingsmiddel zodat ze waterdicht blijven en hun glans niet verliezen. De grote vijanden zijn zand, zware objecten en rubber. Als je ervoor zorgt dat deze zo min mogelijk in contact komen met je vloer, kom je al een heel eind.

Een professioneel bedrijf inschakelen

Het zelf onderhouden van je gietvloer is dus echt niet duur en makkelijk gedaan. Je zal al geld besparen op reparaties en een nieuwe vloer door je aan de bovenstaande onderhoudstips te houden. Heb je echter een groter probleem, en kun je deze zelf niet oplossen, dan kan het altijd handig zijn het bedrijf te bellen dat je vloer heeft aangelegd. Deze kunnen je allicht nog tips geven of zelf langskomen om het probleem te bekijken en eventueel te verhelpen. Ook kun je een professioneel schoonmaakbedrijf contacteren. Voor een gietvloer reparatie kun je rekenen op rond de €30 per vierkante meter.

Vergelijk offertes met onze vrijblijvende tool

Door gebruik te maken van onze vrijblijvende tool kun je binnen een korte tijd een aantal offertes ontvangen voor het schoonmaken, onderhouden of repareren van jouw gietvloer. Je hebt niks te verliezen en je verplicht jezelf nergens toe. Vul je locatie en een omschrijving van je klus in, en de tool kan binnen een korte tijd al informatie aanleveren. Deze offertes kun je vervolgens goed bekijken en met elkaar vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken wat betreft het onderhoud van jouw gietvloer.

Gerelateerd:

Nog meer verbouwen? Nieuwe dakkapel nodig?

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne