Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gietvloerAls je van plan bent een nieuwe gietvloer te laten aanleggen, dan komt er een boel informatie op je af. Er zijn ook veel verschillende soorten gietvloer waar je uit kunt kiezen, elk met andere kenmerken, resultaten en kwaliteiten. Natuurlijk wil je de juiste gietvloer voor jouw woning en deze beslissing maak je niet makkelijk. Hier vind je een checklist met bepaalde eisen die je kunt stellen aan je gietvloer en welke mogelijkheden je hebt. Daarna kun je lezen hoe je de kosten voor je nieuwe gietvloer zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

De goedkoopste optie

De goedkoopste opties zijn steentapijt en marmertapijt. Deze vloeren bestaan uit epoxyhars gemengd met respectievelijk grind of marmer. Gemiddeld betaal je hier €35 per vierkante meter voor. Deze vloeren zijn te krijgen in vele kleuren en designs, maar brengen dus een korrelige structuur met zich mee. Je kunt deze vloeren afdekken met een toplaag en het oppervlak glad maken, maar het echte vlakke en strakke effect van een vloer van kunsthars zal je niet kunnen verwezenlijken. Toch zijn deze opties het overwegen waard, omdat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan andere soorten gietvloeren en het resultaat er niet minder om is.

De strakste optie

Wil je echt een strakke gietvloer, dan zijn vloeren van kunsthars de beste optie. Je betaalt rond de €80 per vierkante meter, maar het resultaat mag er zijn. Verkrijgbaar in vele kleuren, designs en afwerkingen, kun je met een kunsthars gietvloer een heleboel kanten uit. En als je de vloer goed onderhoudt gaan ze ook zeker tientallen jaren mee. De meest gangbare soorten kunsthars zijn epoxy of polyurethaan. Voor woongedeeltes is polyurethaan het beste, omdat deze flexibeler is. Wil je een vloer voor je garage, of een andere ruimte waar hij zwaarder belast wordt, dan is epoxyhars de juiste keuze.

De modernste optie

Zoek je een vloer met een moderne en industriële uitstraling, dan kun je voor een betonlook gietvloer kiezen. Hier worden beton ciré, mortex of cementgebonden materialen voor gebruikt. De naam zegt het al, deze voeren ogen alsof ze van beton gemaakt zijn, maar kunnen in vele kleuren worden aangebracht en met veel verschillende soorten afwerkingen. Cementgebonden vloeren zijn niet geschikt voor de badkamer, omdat ze niet voldoende waterdicht zin. Mortex vloeren zijn gemengd met kalk, voor een resultaat vergelijkbaar met natuursteen. Beton ciré geeft je ruimte een stoer uiterlijk. Betonlook gietvloeren vind je voor rond de €120 per vierkante meter.

De weelderigste en meest luxueuze optie

Ben je op zoek naar luxe en authenticiteit? Wil je een sfeer recreëren zoals in een Romeinse villa? Dan kun je voor een terrazzo gietvloer kiezen. Deze gietvloeren bestaan uit cement met stukjes marmer erin verwerkt. Je kunt de kleur van het cement zelf bepalen, de kleur van het marmer ook en je kunt er ook andere materialen aan laten toevoegen, zoals glas. Nadat deze vloer gepolijst is, weet je zeker dat je een unieke en speciale vloer in huis hebt. Hier betaal je ook voor. Je vindt een terrazzovloer niet makkelijk voor minder dan €200 per vierkante meter. De klus is arbeidsintensief, voor het aanleggen is echte vakmanschap nodig en het materiaal is prijzig.

gietvloer epoxy

Hoe kun je de kosten beperken?

Met een gietvloer haal je dus een echte blikvanger in huis, waar je tientallen jaren van kunt genieten. Een nieuwe gietvloer is echter wel duur, maar door een aantal regels te volgen is het mogelijk deze kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een sneldrogend materiaal: als je een betonlook vloer laat aanleggen, zijn er verschillende mengsels en sommige drogen sneller dan andere. Kies je een sneldrogend mengsel, dan is je vloer sneller klaar en betaal je minder.
  • Bekijk het oppervlak kritisch: de prijs van gietvloeren verandert naarmate het oppervlak groter wordt. Hoe groter, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. De grens ligt meestal rond de 50 vierkante meter. Hierdoor kan het goedkoper zijn om een vloer van 51 vierkante meter te laten leggen, dan van 49.
  • Neem een lokale vakman aan: gietvloeren zijn niet snel gelegd, hier kan zo een week overheen gaan. Elke dag moeten de leggers naar de locatie rijden en hier brengen ze vaak voorrijkosten voor in rekening. Hoe kleiner deze afstand, hoe minder deze voorrijkosten.

Plan je klus goed en vergelijk offertes

Een andere tip om geld te besparen is een waterdichte voorbereiding. Vooral voor klussen zoals deze kan dit flink schelen op de totaalrekening. Hoe kun je immers een juiste beslissing maken als je niet alle opties hebt bekeken? Daarom is het belangrijk dat je offertes verzameld van bedrijven uit je regio en onze vergelijkingstool kun je hierbij helpen. Vul één keer je details in, en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes bij elkaar kunnen verzamelen. Deze vergelijk je vervolgens in je eigen tijd en zonder verplichtingen op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissingen maakt wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Ontdek de psychologie van kleur: trends en kleurkeuze voor gietvloeren in huis

Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties, gedachten en gemoedstoestand. Bij

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,