Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer badkamerDe meeste gietvloeren zijn uitermate geschikt voor badkamers. Dat komt omdat ze naadloos zijn en water er geen uitwerking op heeft. Schimmels komen niet of nauwelijks voor, het schoonmaken is erg makkelijk en je hoeft niet bang te zijn voor lekkages. Praktisch alle gietvloeren kunnen worden toegepast in de badkamer, behalve de cementgebonden types. Hier kun je lezen over gietvloeren, de kosten van de verschillende soorten en vind je een aantal tips over hoe deze kosten zo laag mogelijk te houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Wat gietvloeren zo perfect maakt voor de badkamer is het gebrek aan naden. En dit komt door de manier waarop de vloer wordt gelegd. Een vloeibaar materiaal wordt aangebracht op de vloer, meestal in verschillende lagen. Het materiaalsoort bepaalt het soort gietvloer dat je kiest. Daarna wordt het vereffend en moet het goed drogen voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Gietvloeren zijn duurder dan de meeste andere soorten vloerbekleding, maar daar staat tegenover dat ze lang meegaan, hygiënisch zijn en erg sterk.

De kosten voor een gietvloer

Er van uitgaande dat je badkamer niet groter is dan 50 vierkante meter, kun je in de volgende tabel de prijs vinden per vierkante meter per type gietvloer. Is je badkamer groter, dan gaat deze prijs omlaag. Alle bedragen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

 

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

 

De voor- en nadelen van gietvloeren in de badkamer

Gietvloeren geven de ruimte een modern en industrieel uiterlijk en als je dit ook wilt in je badkamer, dan heb je met een gietvloer een zeer praktische vloer te pakken. Wil je liever een rustiek uiterlijk, dan heb je behalve terrazzo en misschien mortex weinig keus. Gietvloeren zijn erg hygiënisch en daarom makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Ook zijn ze hard en de meeste soorten kunnen goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Dit is een goede eigenschap voor een badkamervloer. Ook al geeft een gietvloer je badkamer een uniek uiterlijk, er zijn ook nadelen verbonden. Zo is de klus arbeidsintensief en kan het meerdere dagen duren voordat het kan worden afgerond. Ook is de hardheid niet altijd fijn, bijvoorbeeld als je valt. In de badkamer is het zeker verstandig om de vloer te voorzien van een antislip laag. Ook de prijs is een nadeel, deze is namelijk hoger dan voor de meeste andere soorten vloerbekleding.

Kosten die de prijs beïnvloeden

De prijzen gegeven in de tabel kunnen veranderen naar aanleiding van een aantal factoren. Zo is er het oppervlak. Hoe groter deze is, hoe lager de prijs per vierkante meter. Ook kan het zijn dat er meerdere lagen nodig zijn, waardoor de prijs stijgt of dat je ondervloer eerst moet worden bewerkt. De afwerking, de effecten, het aantal kleuren, de korrelgrootte, het wel dan niet laten aanbrengen van een antislip laag en eventuele uitzettingsvoegen hebben allemaal een bepaalde invloed op de prijs per vierkante meter.

Hoe kun je de prijs onder controle houden?

De kosten hangen dus vooral af van het soort gietvloer dat je kiest en van verschillende andere keuzes die je maakt, maar het is mogelijk dat deze prijs stijgt. Hier vind je een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw totaalkosten zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een materiaal dat snel droogt: hoe sneller het droogt, hoe eerder de klus is afgerond en des te lager de arbeidskosten. Zorg er wel voor dat je daarom niet inlevert op kwaliteit.
  • Kies een lokale vakman: vooral bij dit soort klussen die dagen kunnen duren kun je aanzienlijk geld besparen op de voorrijkosten als je een lokale vakman kiest. Daarnaast steun je zo je plaatselijke economie en kun je gebruik maken van de contacten en professionele kennis die de vakman heeft van de regio.
  • Doe het zelf: sommige soorten gietvloer zijn zelf aan te leggen. Echter, dit is wel specialistisch werk dus ervaring met doe-het-zelf en vloeren leggen is zeker een vereiste. Leer het materiaal goed kennen, zorg ervoor dat je ondervloer geschikt is en maak zo min mogelijk fouten. Je hebt namelijk op je eigen vloer geen garantie.

Vergelijk offertes met onze vergelijkingstool

Elke klus, groot of klein, valt of staat bij goede voorbereiding. En de beste manier om hier mee te beginnen is door het aanvragen van offertes bij de bedrijven in jouw omgeving, zodat je alle opties die je hebt kunt overwegen. Dit kan een tijdrovende klus zijn en ook monotoon omdat je meerdere malen hetzelfde zal moeten uitleggen. Gebruik onze vergelijkingstool en je hebt deze problemen niet. Je vult één keer een omschrijving in van je klus en geeft je locatie door en de tool kan doelgericht zoeken naar offertes van bedrijven uit jouw buurt. Deze zal je snel ontvangen zodat je binnenkort kunt gaan beginnen met het vergelijken van de opties die je hebt. Zo maak je zeker de juiste beslissing wat betreft jouw nieuwe gietvloer in de badkamer.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen