Informatie en advies over gietvloeren

Gratis en vrijblijvend

gietvloer toiletAls je een nieuwe vloer nodig hebt in je toilet, dan is een gietvloer een optie die je zeker kunt overwegen. Deze vloeren staan namelijk bekend om hun hygiënische eigenschappen en zijn zeer makkelijk schoon te houden. Niet alle gietvloeren zijn geschikt voor een vochtige omgeving, maar een groot gedeelte kan prima worden toegepast in badkamers en toiletten. Hier kun je leren welke gietvloeren geschikt zijn, hoeveel je hiervoor betaalt en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren worden aangebracht door een vloeibaar materiaal op de grond te gieten. Dit wordt vervolgens vereffend en daarna moet het drogen. Soms zijn er meerdere lagen nodig, dit hangt af van het soort vloer, de kwaliteit van de ondergrond en de afwerking. Gietvloeren zijn arbeidsintensief om te leggen, maar daarna heb je een sterke en naadloze vloer die jarenlang meegaat. Gietvloeren zijn te krijgen in mat uitvoeringen, glans, betonlook, modern, in allerlei kleuren en designs en met open of gesloten structuren. Voor het toilet heb je een waterdichte vloer nodig en de meeste soorten gietvloer voldoen aan deze voorwaarde.

De kosten van een gietvloer in je toilet

Gietvloeren zijn vergeleken met andere vloerbekledingen vrij prijzig. Hier staat dus wel tegenover dat ze langer meegaan dan de meeste andere vloersoorten. Je betaalt een gietvloer per vierkante meter en hoe groter het oppervlak, hoe minder je betaalt. De volgende tabel geeft de kosten weer voor verschillende waterdichte soorten gietvloer, tot 50 vierkante meter. De bedragen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

Waarom een gietvloer in je toilet?

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor gebruik in toilet en badkamer omdat ze een volledige waterdichte laag vormen op de grond. Deze zijn makkelijk schoon te houden met een dweil en omdat er geen naden zijn is schimmelvorming praktisch onmogelijk. Je kunt hetzelfde materiaal op de muren laten aanbrengen, voor een volledig waterdichte ruimte. Gietvloeren zijn hard en krasbestendig en vaak ook geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een nadeel van gietvloeren is de prijs. In het toilet is het ook handig om een antislip laag aan te laten brengen. Ook kunnen er door het aan te brengen op een verkeerde ondergrond scheuren ontstaan, maar hier kan een vakman je goed over adviseren. Heb je een toilet die groter is dan 50 vierkante meter, dan gaan de prijzen iets omlaag.

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden

De bovengenoemde prijzen zijn een gemiddelde en kunnen hoger of lager uitpakken al naar gelang de uitvoering die je kiest. Is je ondervloer niet geschikt, dan moet je extra betalen om deze te laten egaliseren en stabiliseren. Ook extra toplagen kunnen de prijs doen stijgen. Wil je meerdere kleuren, een speciaal design, meerdere lagen, uitzettingsvoegen of een speciale afwerking bij de plinten, dan betaal je ook meer.

Hoe kun je deze kosten onder controle houden?

Tot op zekere hoogte kun je de prijs dus zelf in de hand houden door bijvoorbeeld extra opties af te slaan, door voor een simpeler design te kiezen of om een goedkopere gietvloer te nemen. Toch zijn er manieren waarop je er zorg voor kunt dragen dat deze kosten niet uit de hand lopen.

  • Doe het zelf: het leggen van een gietvloer is een tijdrovende klus en de arbeidskosten maken dus een groot deel uit van de totaalprijs. Door de vloer zelf te leggen kun je deze uitsluiten. Het is echter wel een zeer specialistische klus en het is noodzakelijk dat je doe-het-zelf ervaring hebt en goed bent geïnformeerd.
  • Kies een lokale aannemer: wil je de vloer laten leggen, dan kun je het beste een regionaal bedrijf inschakelen, zodat je de voorrijkosten vermijdt of zo laag mogelijk houdt.
  • Het oppervlak: een gietvloer wordt goedkoper per vierkante meter als het oppervlak groter is. Wil je meer ruimtes laten bewerken, doe dit dan in één keer samen met het toilet, zodat je voor een gunstigere prijs in aanmerking komt.

Vergelijk offertes met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken, kun je nog meer besparen op de totaalkosten van je gietvloer. Je zorgt er immers voor dat je alle opties bekeken hebt alvorens je een beslissing neemt. Om je tijd de besparen, kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool. Je hoeft dan maar één keer je gegevens in te vullen en de tool zoekt een aantal offertes bij elkaar van bedrijven in jouw omgeving. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken zodat je zeker weet dat je alle mogelijkheden hebt gezien. Zo kom je makkelijk tot de juiste beslissing wat betreft jouw nieuwe gietvloer in je toilet.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Ontdek de psychologie van kleur: trends en kleurkeuze voor gietvloeren in huis

Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties, gedachten en gemoedstoestand. Bij

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op