Informatie en advies over gietvloeren

Gratis en vrijblijvend

Kosten gietvloer showroomAls je een showroom hebt, wil je natuurlijk een blikvanger. Jouw showroom moet mensen bijblijven en indruk maken door hoe de artikelen zijn gestald en hoe de ruimte is vormgegeven. Wil je het een industrieel en modern uiterlijk geven, dan kan een gietvloer een optie zijn. Niet alleen zijn deze vloeren esthetisch zeer aantrekkelijk, ze zijn ook erg gemakkelijk in het onderhoud en kunnen goed tegen een stootje. Hier kun je lezen over de kosten van de geschikte gietvloeren voor showrooms, de kenmerken van de verschillende opties die je hebt en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer

Gietvloeren vind je veel in winkels, kantoren en andere commerciële gebouwen, omdat ze erg hygiënisch zijn. Ze worden aangebracht door ze in vloeibare vorm op de vloer te gieten, te egaliseren en te laten opdrogen. Het aanleggen van een gietvloer is tijdrovend en arbeidsintensief, maar daarna heb je een naadloze, moderne en interessante vloer. Ook zijn gietvloeren erg sterk en kunnen ze tientallen jaren meegaan. Er zijn verschillende soorten gietvloeren met verschillende kenmerken en prijzen.

Hoeveel kost een gietvloer?

Gietvloeren zijn duurder dan de meeste vloersoorten, maar dit maken ze goed door langer mee te gaan. In een showroom heb je ook zeker een vloer nodig die waterdicht is, strak en hygiënisch oogt en die makkelijk schoon te maken is als er een ongelukje gebeurt. En natuurlijk moet het nauw aansluiten bij de sfeer die je in je showroom probeert naar voren te brengen. De volgende tabel geeft de prijzen van verschillende gietvloeren weer, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal. De bedragen zijn een gemiddelde per vierkante meter voor een ruimte tot 50 vierkante meter groot. Als jouw showroom groter is, gaat deze prijs naar beneden.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Cementgebonden Vanaf €110 per m2

Kunsthars gietvloeren

Gietvloeren van epoxyhars of polyurethaanhars zijn dunne vlakke vloeren die je in allerlei kleuren kunt laten aanbrengen. Ze zijn waterdicht en je kunt eventueel ook je logo of een ander ontwerp erin laten verwerken. Epoxyhars is harder, waardoor het beter tegen intensief gebruik kan, maar ook sneller scheurt. Polyurethaan is zachter en flexibeler, maar is daardoor ook gevoeliger voor krassen en slijtage. Door steenkorrels toe te voegen aan epoxyhars krijg je een steentapijt of een troffelvloer. Deze hebben meer structuur en kunnen ook in verschillende kleuren worden aangebracht. Voor je showroom zou je wel een toplaag aan moeten brengen, zodat de vloer glad is en er geen vuil in de groeven tussen de stenen kan blijven zitten.

Betonlook vloeren

Beton ciré-, cementgebonden- en mortex vloeren zijn ontworpen om de vloer een uiterlijk te geven dat te vergelijken is met beton. Daardoor krijgt de vloer een modern en industrieel uiterlijk. Cementgebonden vloeren zijn het minst hard en kunnen het slechtst tegen water. Mortex is gemengd met kalk, waardoor het een krijtachtig uiterlijk krijgt en hard is als natuursteen. Beton ciré wordt gemengd met kunsthars en is erg waterafstotend en is een stoer alternatief voor de andere twee zachtere opties.

Hoe hou je de kosten zo laag mogelijk?

Er zijn allerlei extra extra’s die je kunt laten toevoegen die invloed hebben op de prijs. Een extra laag, een speciale ondervloer, uitzettingsvoegen, speciale designs en afwerkingen of een antislip laag, allemaal doen ze de prijs omhooggaan. Het is natuurlijk niet nodig om te veel uit te geven en hier vind je een paar tips waarmee je de kosten onder controle kunt houden.

  • Let op het oppervlak: de gemiddelde prijzen per vierkante meter gaan naar beneden hoe groter het oppervlak is. Vaak is dit elke 50 vierkante meter. Heb je budget, laat dan dus een zo groot mogelijk oppervlak behandelen, zodat je een zo gunstig mogelijke prijs krijgt.
  • Kies een sneldrogend materiaal: je kunt betonlook vloeren vaak ook krijgen in materialen die sneller drogen. Daardoor is je vloer sneller gelegd en betaal je dus ook minder.
  • Neem een lokale aannemer: vooral bij lange klussen zoals deze kun je aanzienlijk op de arbeidskosten besparen door een vakman te kiezen die dicht bij je in de buurt gevestigd is.

Bespaar nog meer en gebruik onze vergelijkingstool

Als je bezig bent met de voorbereidingen van de klus, dan zal je op een gegeven moment moeten beginnen met het verzamelen van offertes. Dit is de enige manier waarop je alle opties die je hebt kunt bekijken en vergelijken. Dit is een tijdrovende klus, maar met onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je deze een stuk makkelijker maken. Vul één keer je details in en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes kunnen aanleveren van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens vergelijken op punten die voor jou relevant zijn en zo tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerafwerking voor een moderne look. Een

Van standaard naar uniek: Waarom kiezen voor gietvloeren op maat?

Gietvloeren op maat zijn een populaire keuze geworden bij interieurontwerpers en huiseigenaren