Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer halBen je op zoek naar een nieuwe vloer voor je hal? Dan kun je met een gietvloer een echte blikvanger in huis halen. Gietvloeren zijn duurder dan de meeste vloersoorten, maar ze gaan wel langer mee. Ook zijn ze bijna allemaal erg hygiënisch en volledig waterdicht, wat handig kan zijn als mensen met natte of vieze schoenen binnenkomen. Hier kun je de kosten vinden voor verschillende soorten gietvloeren, de kenmerken ervan en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden. Lees snel verder op deze pagina.

 

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

De kenmerken van een gietvloer

Er zijn vele verschillende soorten gietvloer op de markt. Deze worden gekenmerkt door het materiaal wat er wordt gebruikt. Allen worden vloeibaar aangebracht waardoor je een naadloze en dunne vloer krijgt die vooral goed past in moderne en industriële interieurs. Gietvloeren zijn te krijgen in vele kleuren, designs en afwerkingen. Er zijn gietvloeren met een betonlook, matte of glanzende gietvloeren, gietvloeren met een structuur of zelfs met een mozaïek patroon. Welke gietvloer het beste past in jouw hal hangt af van je smaak en van je budget.

De kosten voor de verschillende gietvloer soorten

De prijs voor gietvloeren wordt voornamelijk bepaald door het oppervlak en het materiaal. Terrazzo gietvloeren bestaan uit marmerkorrels en zijn de duurste optie die je hebt. Is je budget beperkt, dan kun je voor een marmer- of steentapijt kiezen. Voor de hal is het wel makkelijk als de vloer goed waterdicht is. De volgende tabel geeft de kosten weer voor gietvloeren met een afmeting tot 50 vierkante meter. Is jouw hal groter, dan gaat deze prijs iets naar beneden. De bedragen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Cementgebonden Vanaf €110 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

 

Waterdichte gietvloeren

Omdat gietvloeren naadloos zijn en veelal op basis van hars, zijn bijna alle soorten volledig waterdicht. Cementgebonden gietvloeren worden behandeld met een waterafstotend middel, maar kunnen niet worden toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Zoek je een waterdichte vloer, dan is deze optie dus niet gunstig in de hal, tenzij je een extra uitloopmat aanschaft om het water van de schoenen te verwijderen.

Betonlook vloeren

Zoek je een stoer en modern uiterlijk voor je vloer, dan kun je betonlook vloeren overwegen. Dit zijn beton ciré, mortex en cementgebonden gietvloeren. Deze zijn te krijgen in allerlei kleuren, maar grijstinten worden veel gebruikt omdat dit het betonnen uiterlijk versterkt. Deze vloeren zijn sterk, maar als je cementgebonden kiest dan is de vloer iets zwakker en dus minder goed bestand tegen water.

Kunsthars vloeren

Vloeren van epoxy- of polyurethaanhars worden meestal in vier lagen aangebracht en vormen zo een harde, dunne en waterdichte vloer. Deze harsen kunnen gemengd worden met vele pigmenten en je kunt verschillende designs kiezen, ook je eigen. Epoxyhars is harder dan polyurethaanhars dus kan het sneller barsten. Ook kunnen deze harsen worden gemengd met grind voor steentapijten en trommelvloeren, of met marmer voor een marmertapijt. Deze mengsels worden aangebracht met of zonder toplaag. Zonder toplaag zijn ze minder hygiënisch omdat vuil zich beter kan nestelen in de groeven tussen de steentjes.

Hou de kosten onder controle

Naast de verschillende soorten vloer en de oppervlaktes, zijn er andere factoren waardoor de prijs kan stijgen. Zo kan het nodig zijn om de ondergrond te egaliseren of stabiliseren als deze niet kwalitatief goed is. Ook kun je kiezen voor verschillende uitvoeringen en extra’s. De prijs voor een nieuwe gietvloer kan dan ook snel oplopen. Hier vind je enige tips om deze onder controle te houden.

  • Doe het zelf: het aanleggen van een nieuwe gietvloer is een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Daarom nemen de arbeidskosten een groot gedeelte van de prijs in beslag. Je kunt proberen de vloer zelf te leggen, maar in vele gevallen is dit een specialistische klus waarvoor je zeker ervaring moet hebben.
  • Het oppervlak: ook kan het goedkoper zijn als je bijvoorbeeld 51 vierkante meter vloer laat leggen in plaats van 49. Zorg dus dat je de prijzen goed weet en als je om deze grens heen zit, het oppervlak kiest wat voor jou het gunstigste is.
  • Kies een lokale aannemer: daarmee steun je niet alleen de lokale economie maar bespaar je ook op de voorrijkosten. Bij een klus die meerdere dagen kan duren, zoals deze, kan dit een groot verschil maken.

Bespaar nog meer en gebruik onze vergelijkingstool

Met onze vergelijkingstool kun je zonder je ergens toe te verplichten een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken. Een goede voorbereiding is essentieel als je een klus aan het plannen bent en dit kun je niet doen zonder alle opties bekeken te hebben. In plaats van alle bedrijven zelf af te gaan, kun je nu één keer je gegevens invullen en de tool het harde werk laten doen. Binnen een korte tijd kal je een aantal offertes in je inbox verwachten. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je