Kosten gietvloer betonlook

Kosten gietvloer betonlookBen je op zoek naar en nieuwe vloer voor je moderne woonkamer? Op dit moment zijn industriële thema’s erg in trek, en dat weerspiegelt zich in een herleving van het materiaal beton. Je kunt er alles van laten maken omdat het vloeibaar is, zoals tafelbladen, aanrechten, plantenbakken, muurbekleding en dus ook vloeren. Hier moet wel bij gezegd worden dat de vloeren een betonlook hebben wat niet betekent dat het ook beton is. Hier kun je lezen over deze drie betonlook gietvloeren, hoeveel ze kosten en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een betonlook gietvloer?

Gietvloeren worden vloeibaar aangebracht op een ondervloer waarna het materiaal egaal wordt gemaakt en moet drogen. Vaak wordt dit in verschillende lagen aangebracht die eerst moeten drogen dus de klus kan soms dagen duren. Het resultaat is wel een naadloze vloer, wat vele voordelen met zich meebrengt. Betonlook gietvloeren doen de vloer ogen alsof het is gemaakt van beton, dus stoer en modern. De meest voorkomende soorten zijn cementgebonden-, mortex- en beton ciré gietvloeren en je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, kleuren en structuren. Met een betonlook gietvloer heb je echt een blikvanger in huis, maar hier betaal je ook voor.

De kosten van een betonlook gietvloer

Betonlook gietvloeren zijn niet goedkoop als je ze vergelijkt met de andere soorten vloerbekleding, maar ook niet vergeleken met andere type gietvloeren. Aan de andere kant geven ze je ruimte wel een speciaal uiterlijk en zal je erg lang van je vloer kunnen genieten. De volgende tabel geeft de kosten weer per soort betonlook gietvloer. De bedragen zijn inclusief BTW, materialen en arbeidskosten.

 

Aantal m2 vloer Cementgebonden Mortex Beton ciré
Tot 50 m2 €110 – €120 €115 – €125 €90 – €140
50 – 100 m2 €100 – €110 €105 – €115 €80 – €110
100 – 150 m2 €90 – €100 €90 – €105 €70 – €90
150 – 200 m2 €80 – €90 €75 – €95 €50 – €80

 

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer wordt gemaakt van cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. Dit wordt afgewerkt met een beschermende coating van wax of polyurethaan. Deze kan zowel mat als glanzend worden afgeleverd en zorgt ervoor dat de vloer waterafstotend is. Cementgebonden gietvloeren zijn dan ook niet geschikt voor vochtige ruimtes. Je kunt deze gietvloeren krijgen in verschillende grijstinten en zandkleuren. De ondervloer moet wel vlak en vormvast zijn en wordt vaak eerst behandeld met een primer zodat het cement zich beter kan hechten.

 

Mortex gietvloer

Een mortex gietvloer is te vergelijken met beton ciré, maar heeft de hardheid van natuursteen omdat het kalk bevat en geen hars. Het is aan te brengen op een groot aantal oppervlakten, zoals muren, aanrechtbladen en meubelen. Na aanbrengen is het vrijwel meteen waterdicht waardoor het geen afwerking nodig heeft en dit materiaal erg geschikt is voor badkamers. Ook kun je het krijgen in vele verschillende moderne en ook klassieke kleuren die als een pigmentpoeder door het mengsel wordt gedaan. De ondergrond dient droog, stabiel en draagkrachtig te zijn anders kunnen er scheuren ontstaan.

Beton ciré gietvloer

Beton ciré verschilt van mortex omdat het naast cement, toeslagstoffen en pigmentpoeder ook hars bevat. Dit materiaal is in verschillende kleuren te krijgen, maar vooral grijstinten zijn erg populair, omdat het de betonlook versterkt. Beton ciré moet worden aangebracht op een vlakke vloer, dus hout is geen optie. Denk hierbij aan een cement- of een betonnen vloer. Het materiaal wordt waterdicht gemaakt door het na aanbrengst te bewerken met een speciale laag. Daardoor kan beton ciré prima worden toegepast in de badkamer.

Hou de kosten laag

Het is zeker de moeite waard om te investeren in een nieuwe betonlook gietvloer, omdat je er jarenlang plezier van zal hebben. Echter, de prijs voor de vloer kan flink oplopen. Hier kun je lezen hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

  • Kies een regionaal bedrijf: het leggen van een gietvloer kan dagen in beslag nemen omdat je met droogtijden te maken hebt. Daarom is het altijd verstandig een lokale vakman in te schakelen, omdat je zo de voorrijkosten vermijdt of in ieder geval zo laag mogelijk houdt.
  • Kies een sneldrogend materiaal: hoe sneller het materiaal kan drogen, hoe sneller de klus is gedaan en hoe minder je betaalt.
  • Bekijk het oppervlak: het kan zijn dat je voor een vloer van 51 vierkante meter minder betaalt dan voor een vloer van 49 vierkante meter. Kijk hier dus slim naar en als je kunt uitbreiden, doe dat dan.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40 procent

Elke grote klus heeft baat bij een goede voorbereiding en dit doe je door al je opties te bekijken. Door het opvragen van offertes weet je precies wat er in je omgeving geboden wordt. Dit kan tijdrovend werk zijn en wij kunnen je hierbij helpen. Door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken hoef je de details maar één keer door te geven en de tool zoekt doelgericht een aantal offertes bij elkaar van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken zodat je de juiste beslissing kunt maken wat betreft jouw nieuwe betonlook gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …