Informatie en advies over gietvloeren

Gratis en vrijblijvend

Kosten gietvloer mortexVoor een gietvloer met een betonlook kun je kiezen voor beton ciré of mortex. Het verschil zit hem in de samenstelling. Beton ciré bevat epoxy- of polyurethaanhars samen met cement, pigment en toeslagstoffen en is bij aanbreng niet meteen waterdicht. Mortex heeft deze hars niet, maar bevat kalk en is wel meteen waterdicht zodat het geen nabehandeling nodig heeft. Daardoor is het geschikt voor de muren zowel als de vloer en in vele verschillende ruimtes zoals badkamers, keukens en woonkamers. Hier kun je lezen over de kenmerken van mortex gietvloer, hoeveel je betaalt en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren kun je krijgen van allerlei materialen en mortex is hier één van. De meest gangbare zijn troffelvloeren, steentapijt, epoxyhars en polyurethaanhars. Dit materiaal wordt op de ondergrond aangebracht, vaak in minimaal 4 lagen waardoor een zeer dunne en naadloze vloer ontstaat. Deze vloer kan wel 50 jaar meegaan, is laag in het onderhoud en geeft je inrichting een industrieel, strak en modern uiterlijk.

Hoeveel kost een mortex gietvloer?

Een mortex gietvloer is duurder dan de meeste gietvloeren. Hier krijg je wel een unieke vloer voor terug met vele voordelen. De volgende tabel geeft de prijs weer inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Aantal m2 mortex gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €115 – €125
50 – 100 m2 €105 – €115
100 – 150 m2 €90 – €105
150 – 200 m2 €75 – €95

De voor- en nadelen van mortex als materiaal

Door mortex te gebruiken geef je je huis een uniek en modern uiterlijk, maar de voordelen van mortex gaan verder dan dat. Het neemt goed warmte op, dus het is perfect om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het is hard als natuursteen, maar kan op de meeste oppervlakten gewoon worden aangebracht. Ook is het duurzaam omdat het kalk bevat in plaats van kunststofhars. De hardheid is tegelijkertijd ook een nadeel, omdat er krassen kunnen voorkomen. Als je kinderen hebt is mortex misschien te hard. Daarnaast is het ook relatief duur en is het een arbeidsintensieve klus om de vloer te leggen en afwerken. Ook moet je bij een lichte kleur vloer uitkijken dat rubberen zolen en meubelen geen strepen achterlaten. Daarnaast is het onderhoud intensiever dan bij kunststofhars vloeren.

Factoren van invloed op de prijs

De prijs boven gegeven is inclusief arbeidskosten, BTW en materiaal, maar niet het gereedmaken van de ondergrond. Het kan zijn dat deze moet worden gestabiliseerd of geëgaliseerd. Dit brengt extra kosten met zich mee. Ook als je een speciaal effect op de vloer wilt of twee of meer kleuren wilt laten aanbrengen, kan dit de prijs beïnvloeden. Daarnaast zijn er verschillende korrelgroottes, de afvlakking, het polijsten en de uiteindelijke toplaag die je kiest die de kosten kunnen verhogen.

Het onderhoud

Een mortex vloer is intensiever in het onderhoud dan vloeren gebaseerd op kunsthars. Het is belangrijk dat je wekelijks stofzuigt en de vloer schoonhoudt met een neutrale allesreiniger. Ook is het nodig om de vloer drie keer per jaar te behandelen met wax of olie. Water mag nooit te lang op de vloer blijven staan, anders krijg je krassen en zure sappen zoals sinaasappelsap moeten meteen worden schoongemaakt. Verder is het handig om viltjes onder je meubilair aan te brengen om krassen te voorkomen.

Hoe hou je de kosten onder controle?

Door een mortex gietvloer te nemen, heb je een echte blikvanger in huis waar je vele jaren van zal kunnen genieten. Het aanleggen is duur, maar daar krijg je veel voor terug. Hier volgen een aantal tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een lokale aannemer: omdat het aanleggen van de vloer arbeidsintensief is en lang duurt, kun je zo veel geld besparen op de voorrijkosten. Ook ondersteun je de lokale economie en kun je van alle regionale kennis en contacten gebruik maken.
  • Hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger de prijs: als je een groter oppervlak laat bewerken, zal je een betere gemiddelde prijs krijgen per vierkante meter. Dit kan betekenen dat je goedkoper uit bent als je het oppervlak iets uitbreidt.
  • Onderhoud de vloer goed: een mortex vloer kan tientallen jaren meegaan als je hem goed onderhoudt. Je bespaart op een nieuwe vloer en reparatiekosten als je er goed voor zorgt.

Vergelijk offertes met onze vergelijkingstool

Een grote klus voorbereiden is belangrijk, maar ook tijdrovend. De beste manier om dit te doen is door alle bedrijven in de omgeving te contacteren en te vragen naar offertes. Wij kunnen je hier veel tijd uit handen nemen. De volledig vrijblijvende vergelijkingstool heeft één keer je postcode en specificaties van de klus nodig, en kun je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw buurt die de vloer voor je kunnen leggen. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar op punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je alle opties hebt bekeken en zeker weet wat de juiste beslissing is wat betreft jouw nieuwe mortex gietvloer.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te

Ontdek de psychologie van kleur: trends en kleurkeuze voor gietvloeren in huis

Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties, gedachten en gemoedstoestand. Bij

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een