Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer woonkamerBen je van plan een nieuwe vloer aan te laten leggen, dan is één van de vele opties die je hebt een gietvloer. Deze vloeren zijn erg hygiënisch en gaan tientallen jaren mee. Daarnaast passen ze erg goed in moderne interieurs om hun industriële en strakke uitstraling. Hier kan je lezen hoeveel het kost om verschillende soorten gietvloer in je woonkamer te plaatsen, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

De naam zegt het al, een gietvloer wordt vloeibaar aangebracht op je ondervloer. Het wordt eerst gegoten en daarna vereffend waarna het moet drogen. Vaak wordt dit gedaan in verschillende lagen, maar dit hangt af van het soort gietvloer dat je kiest. Als resultaat krijg je een kwalitatief goede en sterke vloer, die maar millimeters dik is en die geen naden heeft. Ook zien gietvloeren er meestal strak en modern uit, zodat ze goed passen binnen de industriële trend die nu gaande is.

Hoeveel kost een gietvloer?

Er zijn veel verschillende soorten gietvloer. De meest voorkomende materialen die worden gebruikt zijn epoxy- of polyurethaanhars, een steentapijt of een troffelvloer. Ook zijn gietvloeren met een betonlook erg populair. De kosten van de gietvloer in jouw woonkamer hangen vooral af van het aantal vierkante meters, het soort vloer dat je kiest, de kwaliteit van de ondervloer en eventuele afwerkingen. De volgende tabel geeft de kosten weer voor de meest gangbare soorten gietvloer inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal en voor een oppervlak tot 50 vierkante meter. Is jouw woonkamer groter, dan gaat de prijs per vierkante meter naar beneden.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Cementgebonden Vanaf €110 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

De voor- en nadelen van gietvloeren

Gietvloeren brengen veel voordelen met zich mee. Natuurlijk verschillen de kenmerken per soort vloer, maar toch hebben ze veel gemeen. Zo zijn gietvloeren hard en sterk en zal je er vele jaren plezier van hebben. Ook zijn gietvloeren naadloos. Dit maakt ze erg hygiënisch en makkelijk te onderhouden, maar ook waterdicht. Daardoor kan water of andere vloeibare stoffen de vloer geen schade doen. De meeste gietvloeren zijn dan ook uitermate geschikt voor badkamers en keukens. En natuurlijk zijn gietvloeren echte blikvangers en worden ze steeds populairder ook in woonomgevingen. Gietvloeren hebben ook nadelen. Zo kunnen ze te hard zijn waardoor ze niet geschikt zijn voor een gezin met kinderen. Ook zijn ze duurder dan de meeste andere soorten vloerbekleding. En sommige lichte gietvloeren zijn gevoelig voor krassen en kunnen erg gehorig zijn.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijzen van de tabel boven zijn gemiddelden en kunnen verschillen al naar gelang de specificaties van je klus en de keuzes die je maakt. Zo kan je voor een grotere ruimte een lagere prijs per vierkante meter verwachten. In sommige gevallen moet de ondervloer worden bewerkt, wat betekent dat je meer geld kwijt bent aan het egaliseren of stabiliseren hiervan. Naast de ondervloer, kan je ook kiezen voor een antislip toplaag bovenop de vloer. Designs, afwerkingen, korrelgroottes, kleurencombinaties en de afwerking van de plinten is allemaal van invloed op de prijs en voor je het weet is deze aanzienlijk hoger dan verwacht.

Hou deze kosten onder controle

Loopt het uit de hand en heb je het gevoel dat je te veel gaat betalen voor je gietvloer, dan kan je de volgende tips gebruiken om deze kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: in sommige gevallen kan het laten leggen van een gietvloer meerdere dagen duren. Dit omdat de lagen die worden aangebracht eerst goed moeten drogen. Daarom bespaar je aanzienlijk op de voorrijkosten als de vakmannen niet van ver hoeven te komen.
  • Sneldrogend cement: in het geval jouw materiaal op basis van cement is, dan kan je het beste kiezen voor een sneldrogende variant. Het bedrijf zal deze minder hoog in rekening brengen omdat de klus sneller kan worden afgerond.
  • Bepaal het juiste oppervlak: kijk goed waar de prijsgrenzen per vierkante meter liggen en bij welke oppervlaktemaat deze naar beneden gaan. Je kan namelijk goedkoper uit zijn als je 51 vierkante meter laat leggen in plaats van 49.

Bespaar op je totaalfactuur door gebruik te maken van onze vergelijkingstool

De beste manier waarop je een grote klus als dit kan voorbereiden is door offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken voordat je een uiteindelijke beslissing maakt. Dit is echter tijdrovend werk. Onze vergelijkingstool kan je veel van dit werk uit handen nemen en het enige dat je hoeft te doen is één keer je postcode en de specificaties van de klus in te vullen. De tool zal vervolgens een aantal offertes bij elkaar zoeken van bedrijven uit jouw regio. Deze kan je zonder verplichtingen met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken wat betreft jouw nieuwe gietvloer in je woonkamer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

6x Valse vooroordelen gietvloer

Gietvloeren zijn op dit moment erg in trek. Dit is ook niet

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op