Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer beton ciréBen je van plan een nieuwe vloerbekleding te kiezen? Dan is een gietvloer een van de opties die je hebt. Gietvloeren zijn erg praktisch en modern en daarom zijn ze op dit moment erg populair. Er zijn vele verschillende soorten gietvloeren, zoals epoxyhars, steentapijt, polyurethaan en beton ciré. Hier lees je over de kenmerken van gietvloeren van beton ciré, hoeveel je hiervoor kwijt bent en hoe je de prijs zo laag mogelijk kunt houden. Lees snel over de gietvloer beton ciré.

 

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is en gietvloer en wat is beton ciré?

Gietvloeren, zoals de naam al aangeeft, zijn vloeren die vloeibaar worden aangebracht en die vervolgens ter plekke drogen en een beschermende laag vormen. Vaak zijn er vier lagen nodig, maar soms meer afhankelijk van je ondervloer en jouw persoonlijke smaak. Het resultaat is een zeer dunne, maar naadloze, waterdichte, hygiënische, strakke en zeer sterke vloer die erg makkelijk te onderhouden is en die moeilijk kan beschadigen. Ook gaan gietvloeren lang mee en kun je rekenen op een levensduur van rond de 50 jaar. Beton ciré is een mengsel van hars, pigmentpoeder, cement en toeslagstoffen waardoor je vloer een stoer betonachtig uiterlijk krijgt. Voor mensen met moderne interieurs en een voorkeur voor een industrieel thema, zijn deze vloeren een echte blikvanger in huis.

De kosten van een gietvloer van beton ciré

Beton ciré is erg populair aan het worden in particuliere woningen. De prijs voor deze betonnen gietvloer is iets hoger dan gemiddeld, maar een groot gedeelte van die kosten heb je zelf in de hand. De factoren die invloed hebben op de prijs zijn het oppervlak, het soort beton dat je kiest en de eventuele extra’s. De volgende tabel geeft de kosten weer van een beton ciré gietvloer per vierkante meter en inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Aantal m2 beton ciré gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €90 – €140
50 – 100 m2 €80 – €110
100 – 150 m2 €70 – €90
150 – 200 m2 €50 – €80

 

De voor- en nadelen van beton ciré

Zoals gezegd krijg je met een beton ciré vloer een echte blikvanger in huis, maar daarnaast zijn deze vloeren ook erg praktisch. Zo is de vloer slijtvast en sterk, naadloos dus zeer makkelijk te onderhouden en waterdicht. Daarom vind je beton ciré ook vaak in badkamers. Je kunt het ook goed combineren met vloerverwarming. Een groot nadeel van beton ciré is dat het lang duurt om aan te leggen. Er moeten verschillende lagen worden aangebracht die allen stuk voor stuk moeten drogen voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Daarnaast is beton ciré in woningen per vierkante meter vrij duur.

Het oppervlak

Zoals bij de meeste gietvloeren is de prijs per vierkante meter gunstiger wanneer je het te behandelen oppervlakte groter is. Deze prijs verschilt ook bij beton ciré. Laat je een erg groot oppervlakte behandelen, dan ben je aanzienlijk minder kwijt per vierkante meter en dit scheelt bijna de helft. Je vindt dan ook vaak gietvloeren in commerciële gebouwen zoals kantoren, zwembaden en winkels.

Het soort beton

Je kunt betonvloeren kiezen in verschillende kleuren, soorten beton, effecten en designs. Er zijn meer dan 50 kleuren beschikbaar en dit wordt gedaan door pigment toe te voegen aan de mortel. Daarnaast zijn er standaard sneldrogende mengsels maar ook langzaam drogende. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uiteindelijke resultaten die allemaal verbonden zijn aan een ander prijskaartje.

Eventuele extra’s

Er zijn ook verschillende extra’s die je toe kunt laten voegen. Extra lagen bijvoorbeeld, onder de vloer om een betere ondergrond te creëren of een antislip toplaag. Het is ook mogelijk om beton ciré te waxen en om een effect te laten toevoegen. Al deze extra keuzes beïnvloeden de prijs. Lees ook: stukadoor inhuren.

Beperk de kosten

Met een beton ciré vloer kun je je moderne interieur echt afmaken en het een opkikker geven. Echter, hier betaal je wel voor. Hier kun je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk houdt.

  • Kies voor sneldrogend beton: de arbeidskosten voor het gebruiken van sneldrogend beton zijn lager.
  • Neem geen lichtgekleurde vloer: deze vloeren zijn gevoelig voor Uv-licht en hebben daarom een speciale toplaag nodig die hiertegen beschermd.
  • Kies een lokale vakman: door een regionaal bedrijf in te huren voor de aanleg van je vloer, bespaar je aanzienlijk op voorrijkosten. In sommige gevallen vermijd je deze zelfs. Het aanleggen van de vloer heeft meerdere bezoeken nodig waardoor deze kosten kunnen oplopen.
  • Groot oppervlak: probeer een zo groot mogelijk oppervlak te laten behandelen. Hoe meer vierkante meters hoe gunstiger de prijs. Dit kan flink schelen, vooral als je net over de grens zit.

Plan je klus goed met onze vergelijkingstool

Een andere manier waarop je zeker weet dat je de beste prijs te pakken hebt is door precies te weten welke opties je hebt. Dit wordt meestal gedaan door het vergelijken van offertes. Wij kunnen je een groot gedeelte van dit werk uit handen nemen. In plaats van alle mogelijke bedrijven af te gaan, kun je ook één keer je postcode en een omschrijving van de klus aan de vergelijkingstool doorgeven. Deze zal vervolgens doelgericht op zoek kunnen gaan naar een aantal offertes van bedrijven uit jouw buurt. Deze kun je vervolgens vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je alle opties bekeken hebt voordat je een beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe beton ciré vloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het