Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer reparatieGietvloeren zijn momenteel erg in trek en dit is niet vreemd. Ze passen namelijk perfect in de moderne en industriële interieurs van zo veel huizen vandaag de dag. Ook zijn ze hygiënisch, sterk en duurzaam wat gietvloeren ook aantrekkelijk maakt. Gietvloeren kunnen zeker 50 jaar lang mee gaan, maar soms gebeuren er ongelukjes waardoor je een reparatie nodig hebt. Hier lees je over de gemiddelde kosten voor verschillende reparaties, hoe je dit soort ongelukken in de toekomst kunt voorkomen en hoe je de kosten onder controle kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een gietvloer?

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren. Gietvloeren worden vloeibaar aangebracht op een ondervloer, geëgaliseerd en moeten daarna goed drogen. Sommige gietvloeren hebben meerdere lagen nodig, andere niet. Het resultaat is voor alle gietvloeren hetzelfde, een naadloze vloer die zeer gemakkelijk te reinigen is en waar je nauwelijks onderhoud aan hebt.

Kosten reparatie

Gietvloeren zijn ook erg sterk, maar er kunnen beschadigingen ontstaan. Dit is natuurlijk op een strakke en compleet egale vloer erg opvallend. Als je nog garantie hebt op je vloer, kun je dit makkelijk met de leveranciers oppakken. Deze zullen dan langs komen om te kijken of het probleem onder de garantie valt. Vaak zijn beschadigingen echter veroorzaakt door menselijke fouten en om dit te laten repareren kun je verschillende dingen doen. De volgende tabel geeft deze opties weer, inclusief BTW, materiaal en arbeidskosten.

Probleem Oplossing Prijs per m2
De gietvloer is beschadigd Defecte stuk verwijderen, opnieuw plaatsen en gehele vloer coaten in nieuwe toplaag €30
De gietvloer is verkleurd of versleten Volledig nieuwe kleur- en/of toplaag aanbrengen €20
Vloer opwaarderen Sterkere en betere toplaag aanbrengen €15

 

De soorten reparaties

Als je gietvloer een scheur heeft gekregen of er is een beschadiging opgetreden, dan kan een reparatie gedaan worden. Het stuk wat beschadigd is wordt dan verwijderd en opnieuw opgevuld. Maar om de vloer er weer naadloos uit te laten zien, moet daarna de gehele vloer weer worden geschuurd en voorzien van een nieuwe toplaag. Is je gietvloer verkleurd of versleten, dan kan dit heel makkelijk worden opgelost door een nieuwe laag aan te brengen in een nieuwe kleur. Ook als je een huis gekocht hebt, en je wil graag de kleur van de gietvloer veranderen, kan dit een optie zijn. Daarnaast kun je je vloer opwaarderen en een langere levensduur meegeven als je besluit om een nieuwe sterkere toplaag aan te brengen. Deze kan ook transparant zijn en zorgt ervoor dat je vloer er weer uitziet als nieuw.

Hoe kun je voorkomen dat je gietvloer beschadigd?

Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het altijd gebeuren dat je iets op je gietvloer laat vallen waardoor hij schade oploopt. Er is weinig dat je kunt doen om deze voorvallen te verminderen. Echter, je kunt er wel voor zorgen door je gietvloer goed te onderhouden dat er minder beschadigingen plaatsvinden waar je wel wat aan kan doen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om vilt aan te brengen onder je meubilair, zodat als deze schuiven er geen krassen op je vloer komen. Heb je een zachtere gietvloer, dan is het handig om schoenen zo veel mogelijk uit te doen in huis. Ook moet je sommige soorten gietvloeren regelmatig behandelen met een wax, zodat ze niet uitdrogen en hun glans niet verliezen.

Geld besparen op je vloer reparatie

Het repareren van je gietvloer is prijzig, maar dat komt omdat na de reparatie de hele vloer opnieuw moet worden behandeld. Wil je het strakke en naadloze uiterlijk behouden, dan kun je hier niet omheen. Er zijn een paar manieren waarop je de kosten laag kunt houden.

  • Voorkom problemen: voorkomen is altijd beter dan genezen, dus verzorg je vloer altijd goed en zorg ervoor dat je geen krassen krijgt van schuivend meubilair, andere zware objecten of schoenen. Ruim gemorste vloeistoffen altijd meteen op. Door je vloer goed te onderhouden voeg je jaren toe aan de levensduur.
  • Doe het zelf: als je vloer verkleurd is, en je wil een nieuwe toplaag aanbrengen, kun je ook overwegen om dit zelf te doen. Het moeilijkste is het voorbereiden van de onderlaag, en daar heb je in dit geval niet mee te maken. Lees je echter goed in zodat je precies weet waar je aan begint.
  • Kies een lokale vakman: het aanleggen en repareren van een gietvloer kan een langdurige klus zijn, omdat je te maken hebt met droogperiodes. Daarom moeten de vakmannen vaak meerdere malen een bezoek brengen. Door een lokale vakman te kiezen kun je aanzienlijk besparen op de voorrijkosten en steun je de plaatselijke economie.

Lees ook: kozijnen kunststof plaatsen

Offertes vergelijken is het halve werk

Door offertes te bekijken weet je precies wat je opties zijn. Alleen zo kun je de beste beslissing maken wat betreft jouw reparatie. Dit kan echter tijdrovend zijn. Onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je veel werk uit handen nemen. Vul één keer je postcode en de specificaties van je klus in, en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes naar je opsturen. Deze vergelijk je vervolgens op punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt voor jouw specifieke probleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Valt schade aan je gietvloer onder je inboedelverzekering?

Een gietvloer is een vloer, die gegoten wordt als een afdeklaag op

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te