Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer cementgebondenEen cementgebonden gietvloer wordt ook wel een betonvloer genoemd. Deze vorm van gietvloer geeft namelijk een betonnen uiterlijk aan de vloer. Gietvloeren zijn op dit moment erg in trek, omdat er steeds meer industriële en moderne interieurs in woningen te vinden zijn. Ook hebben gietvloeren veel hygiënische voordelen. Hier kun je alles lezen over cementgebonden gietvloeren, hoeveel je gemiddeld betaalt en hoe je deze kosten zo goed mogelijk kunt controleren.

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Alle gietvloeren worden gelegd door een vloeibaar materiaal in een aantal lagen op de vloer aan te brengen. Meestal zijn dit er vier maar er kunnen meer nodig zijn. Gietvloeren zijn daarom erg dun, maar sterk, duurzaam en naadloos waardoor ze hygiënisch zijn en makkelijk schoon te houden. Het materiaal dat voor een cementgebonden gietvloer wordt gebruikt bestaat uit cement, bindmiddelen, toeslagstoffen en een pigmentpoeder. Na het aanleggen krijgt het een behandeling met polyurethaan of wax om water af te stoten. Je kunt cementgebonden gietvloeren vinden in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Hoeveel kost een cementgebonden gietvloer?

Gietvloeren zijn over het algemeen niet goedkoop, en een cementgebonden vloer is hierop geen uitzondering. Maar het voordeel is wel dat ze tientallen jaren meegaan en je er dus langer gebruik van kunt maken dan van de meeste andere vloerbekledingen. In de volgende tabel vind je de prijzen voor cementgebonden gietvloeren, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Aantal m2 cementgebonden gietvloer Prijs per vierkante meter
Tot 50 m2 €110 – €120
50 – 100 m2 €100 – €110
100 – 150 m2 €90 – €100
150 – 200 m2 €80 – €90

 

De voor- en nadelen

Het uiterlijk van een cementgebonden gietvloer is één van de grote voordelen. Je maakt er een industrieel ogende en stoere vloer mee. Ook is het op de meeste oppervlakten aan te brengen, zolang deze goed vast liggen. Cementgebonden gietvloeren kunnen worden toegepast in combinatie met vloerverwarming en zijn erg sterk en slijtvast. Een nadeel is echter dat je dit type vloer niet kunt gebruiken in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Dan is beton ciré de geschikte keuze. Ook is het leggen van de vloer erg tijdrovend en kun je rekenen op 5 dagen werktijd.

 

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

Zoals je boven in de tabel kunt zien, heeft de grootte van het oppervlak invloed op de prijs per vierkante meter. De kosten daar gegeven zijn inclusief arbeidskosten, BTW en materiaal, maar niet inclusief eventuele voorbereidingen op de ondervloer. Is deze niet geschikt, dan zal hij geëgaliseerd en gestabiliseerd moeten worden. Dit kost uiteraard extra geld. Zijn er meerdere lagen nodig of wil je een bepaalde afwerking bij de plinten dan kan dit invloed hebben op de prijs. Ook als je speciale effecten wilt bereiken, of meerdere kleuren wilt gebruiken ben je meer kwijt. Er zijn ook cementgebonden gietvloeren van betere en slechtere kwaliteit en omdat het een vloer is die lang mee moet gaan, is het beter hier geen geld op te besparen. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende afwerkingen, zoals polijsten en afvlakken wat de prijs ook kan beïnvloeden.

Hou de kosten onder controle

Met zo veel keuzes en mogelijkheden kan de prijs voor een nieuwe cementgebonden vloer snel oplopen. Hier krijg je een schitterende vloer voor terug, maar niemand wil te veel betalen. Hier kun je lezen hoe je deze kosten onder controle kunt houden.

  • Kies een sneldrogend materiaal: als het minder lang duurt voordat de lagen van je vloer drogen, zal de prijs ook naar beneden gaan.
  • Neem een lokaal bedrijf aan: vooral bij lange klussen zoals dit, is het het beste om een vakman te kiezen die dichtbij gevestigd is. Zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten en in 5 dagen kan dit snel oplopen. Daarnaast steun je zo de plaatselijke economie en kun je gebruik maken van alle handige regionale contacten en kennis.
  • Bereken het oppervlak: het kan verstandig zijn om goed te berekenen wat je oppervlak is. Soms is het namelijk goedkoper om een vloer van 51 vierkante meter te laten leggen, dan een vloer van 49.

Vergelijk offertes met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Als je een grote klus aan het voorbereiden bent, wil je weten welke opties je hebt. Dit doe je meestal door naar alle bedrijven in de buurt te gaan en te vragen om een offerte. Dit kan echter tijdrovend werk zijn, maar wel zeer de moeite waard. Wij kunnen je een boel tijd teruggeven als je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruikt. Je hoeft maar één keer een omschrijving van je klus achter te laten en je locatie en de tool vindt in een korte tijd een aantal offertes van bedrijven uit jouw directe omgeving. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken in je eigen tijd en zonder je ergens toe te verplichten. Zo weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken voordat je tot een weloverwogen beslissing komt wat betreft jouw nieuwe cementgebonden gietvloer.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je

Strakke gietvloer voor je bedrijf

Het kan als bedrijf soms lastig zijn om een geschikte vloer te

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het