Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten gietvloer ondervloerEen gietvloer in huis geeft vele voordelen. Zo zijn ze erg hygiënisch, maar passen ze ook perfect in de moderne en industriële trend die je veel in interieurs ziet op dit moment. Gietvloeren zijn over het algemeen duurder om aan te leggen dan andere vloersoorten, maar daar staat tegenover dat ze ook langer meegaan. Ook een gietvloer heeft baat bij een goede ondervloer. Hier kun je lezen over deze ondervloeren en hoe je de kosten voor je nieuwe gietvloer zo laag mogelijk kunt houden. Lees snel verder.

 

*Tip:

→ Besparen op jouw gietvloer? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gietvloerspecialisten en begin met vergelijken.

Een gietvloer, wat is dat?

Zoals de naam al aangeeft, gietvloeren worden op de ondervloer gegoten. Ze zijn dan dus in vloeibare staat. Deze laag wordt vervolgens geëgaliseerd en zal opdrogen in een naadloze, strakke en moderne vloer. Er zijn verschillende soorten gietvloer, allemaal met een andere uitstraling. Zo kun je vloeren aanschaffen op basis van kunsthars, met een betonlook of met marmer erin verwerkt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen, kenmerken en afwerkingen. Wat deze vloeren allemaal gemeen hebben is dat ze een echte blikvanger zullen zijn in je woning.

De ondervloer

Omdat een gietvloer in vloeibare staat wordt aangebracht, kun je deze over de meeste bestaande vloeren aanleggen, mits deze stabiel is. Deze regel verschilt echter per soort gietvloer. De hardere types, zoals epoxyhars bijvoorbeeld, hebben een egalere ondergrond nodig, omdat ze anders zullen barsten. Flexibele gietvloeren zoals polyurethaan kunnen gewoon over veel bestaande vloeren worden aangebracht. Alleen vloeren die geen goede hechting kunnen bieden zoals linoleum, zijl en kurk, of die niet altijd stabiel zijn zoals houten planken, moeten eerst worden behandeld of verwijderd.

Hoeveel kost een ondervloer?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een nieuwe ondervloer kost. Regelmatig is deze dus niet nodig, en anders kunnen de meeste problemen worden opgelost met een onderlaag. Tijdens het aanvragen van de offertes zal het bedrijf aangeven of jij een nieuwe ondervloer nodig hebt of niet en daar zal de prijs dan op worden gebaseerd. Vaak zit dit echter al inbegrepen. De enige manier om te weten hoeveel jij zal moeten betalen voor de ondervloer van je gietvloer, is door middel van een evaluatie.

Welke vloeren zijn wel geschikt als ondervloer?

De vloeren die een goede hechting bieden voor de gietvloer zijn het meest geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beton of chape. Als je dit voor aanbrengst schuurt vormt het een perfecte hechting. Ook op stenen tegels kan een gietvloer worden aangelegd. Deze tegels moeten wel volledig vastliggen, anders kan het niet. Ook worden ze meestal eerst geschuurd en voorzien van een extra egalisatie laag. In sommige gevallen kan een houten vloer ook als ondervloer dienen. Deze moet wel vlak zijn en de planken moeten zijn vastgeschroefd.

De kosten van een nieuwe vloer

Als je een goede ondervloer hebt, kun je voor een nieuwe gietvloer de prijzen rekenen die in de onderstaande tabel worden gegeven. Moet er nog wel werk gebeuren, dan zal je dus meer kwijt zijn. De bedragen in de tabel zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Soort gietvloer Prijs voor een oppervlak van 50 m2 of minder
Steentapijt Vanaf €35 per m2
Epoxyhars Vanaf €70 per m2
Troffelvloer Vanaf €75 per m2
Polyurethaan Vanaf €85 per m2
Beton ciré Vanaf €90 per m2
Mortex Vanaf €115 per m2
Cementgebonden Vanaf €110 per m2
Marmertapijt Vanaf €45 per m2
Terrazzo Vanaf €200 per m2

 

Hoe kun je de kosten laag houden?

Een nieuwe vloer is dus niet goedkoop en als je ook een ongeschikte ondervloer hebt ben je dus nog meer kwijt. Je kunt wel het één en ander doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Hier zijn een aantal tips.

  • Doe het zelf: je kunt zelf je vloer voorbereiden op de komst van de vakmannen. Als je een vloer hebt die niet kan hechten kun je deze verwijderen en de ondergrond vocht-, vuil- en vetvrij maken. Houten vloeren kun je verzekeren en je kunt zorgen dat alles in orde is voor de vloerleggers om te beginnen.
  • Kies een lokaal bedrijf: omdat het leggen van een vloer tijdrovend is, kun je het beste iemand kiezen die dicht bij je woont. Zo bespaar je voorrijkosten, steun je de lokale economie en kun je gebruik maken van alle relevante professionele contacten.
  • Let op het oppervlak: omdat een groter oppervlak per vierkante meter goedkoper is, kan het zijn dat je voor 51 vierkante meter minder betaald dan voor 49. De grens ligt meestal om de 50 vierkante meter. Let hier dus op en laat meer aanleggen als dit zo uitkomt.

Bespaar ook met onze vergelijkingstool

Door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je tot 40 procent besparen op je nieuwe vloer. Je vult simpelweg je postcode en een omschrijving van de klus in, en de tool doet de rest. Het verzamelen van offertes kan een tijdrovende klus zijn, maar binnen een korte tijd zal de vergelijkingstool een aantal naar je op kunnen sturen, gespecificeerd op jouw klus. Zo kun je tijd besparen en wanneer het jou uitkomt beginnen met vergelijken. Alleen als je alle opties bekeken hebt kun je een welingelichte beslissing maken wat betreft jouw nieuwe gietvloer.

Gerelateerd:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gietvloer tips

Een nieuwe vloer aanschaffen doe je niet zomaar en als je een

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen