Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De keuken is een duidelijk voorbeeld van je huis waarin de vloer er flink van langs krijgt. Niet alleen wordt de keuken heel intensief gebruikt; er gebeuren ook de meeste huishoudelijke ongelukjes. De keuken mag dan ook wel als een ‘natte ruimte’ worden beschouwd wanneer je er een gietvloer voor gaat uitzoeken. We keken naar een aantal gietvloeren die je in een keuken kan toepassen, en we informeerden ook naar de prijzen hiervan. Per type vloer hebben we een aantal voor- en nadelen op een rij gezet zodat jij voor jezelf tot een goede vergelijking kan komen.

De Polyurethaan vloer

De Polyurethaan vloer, ook wel de PU UV vloer genoemd, is bij uitstek geschikt om in een keuken te worden gebruikt. Het is een vloer die de volgende voordelen heeft:

  • Verende ondergrond. De ondergrond van een PU UV vloer is enigszins verend. Wanneer er iets breekbaars op valt is dat dus niet gelijk kapot. Daarnaast loopt het ook lekker over een dergelijke ondergrond heen.
  • Vloer kan niet scheuren. Sommige gietvloeren kunnen scheuren wanneer ze op een niet stabiele ondergrond zijn aangelegd. Bij een PU UV vloer is dit echter niet het geval. De vloer is in staat om een beperkte onregelmatigheid in een ondervloer te compenseren.
  • Een naadloze vloer. Naden hebben de eigenschap dat er vocht, stof en vuil in kan zitten. Bij een naadloze vloer is het dus heel hygiënisch. Wel zo belangrijk in een ruimte waarin voedsel wordt bereid.
  • Gemakkelijk schoon te houden. Een veger of een natte doek over de vloer heen halen volstaat om de PU UV vloer schoon te maken.

Nadelen van een PU UV vloer zijn er eigenlijk nauwelijks. Je moet er wel rekening mee houden dat er een coating moet worden aangebracht op de vloer om deze vochtwerend en UV werend te houden. Deze coating is wel slijtagegevoelig.  Door het zachte karakter van de vloer kunnen er krassen in komen wanneer je bijvoorbeeld zand onder je voeten mee de keuken in loopt.

Het Steentapijt

Een andere vloer die heel geschikt is voor gebruik binnenshuis en in de keuken is het steentapijt. Dit is een vloer die gemaakt is van kleine grindstenen die gebonden zijn met een epoxymiddel. Deze vloer heeft de volgenden voordelen:

  • Door de binding met epoxy is de vloer vochtwerend. Je kan deze dus heel gemakkelijk drogen wanneer er vloeistof op gelekt is, en dat laat geen kringen of vlekken achter in je vloer.
  • Een vloer die gemakkelijk schoon te maken is. De toplaag is zodanig van karakter dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Met een stoffer, een doek of een dweil heb je deze vloer in no time schoon. Door het grind-achtige uiterlijk is de vloer bovendien minder gevoelig voor vlekken dan een helemaal effen PU UV vloer.

De vloer met steentapijt heeft echter ook een paar nadelen:

  • Aanleggen duurt wat langer. Doordat de vloer met steentapijt in een aantal lagen wordt aangelegd duurt het wat langer voor hij aangelegd is. De leverancier moet een aantal keren terugkomen om meerdere lagen over elkaar heen te plaatsen. Denk aan een UV werende coating maar ook aan een UV werende coating. De vochtwerende coating maakt het geheel af; je bent wel een week bezig voordat hij klaar is.
  • Beperkt in je kleurkeuze. Steentapijt is in een beperkt aantal kleuren beschikbaar. Je hebt dus geen vrije kleurkeuze voor in je keuken.

Een terrazzo vloer

De vloer met terrazzo is de dikste vloer van de drie, en daarmee ook de duurste vloer. Deze vloer vond je in de jaren dertig in nagenoeg elk huis, en tegenwoordig is hij weer helemaal terug. Het is een vloer met een aantal voordelen:

  • Vloer is in staat om hoogteverschil in een keukenvloer te compenseren. Deze hoeft dus niet helemaal egaal te zijn. Een lichte onregelmatigheid is geen bezwaar.
  • Vloer is helemaal naar eigen wens te maken. Jij bepaalt zelf welk gesteente er wordt gebruikt om jouw terrazzo vloer te maken. Je kan daardoor de kleur bepalen van jouw vloer en je bepaalt het effect wat er aan een vloer wordt gegeven.
  • De vloer kan in zowel klassieke als moderne interieurs worden gebruikt. Doordat er naast marmer ook bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van glas kan je de vloer in alle soorten interieurs gebruiken.

De terrazzo vloer heeft echter ook één heel groot nadeel. Het is namelijk de duurste keuze. Doordat er gebruik wordt gemaakt van mineraal gesteente, en er daarnaast een hoop werk bij komt kijken is deze vloer heel kostbaar. Het is echter een vloer die je koopt ‘voor het leven’. Je hebt er dus levenslang plezier van.

Hoeveel kost een vloer voor de keuken

We informeerden voor je naar de prijzen van een gietvloer die je in de keuken wil laten aanbrengen. We kwamen tot de volgende prijsopgaven.

Welke soort gietvloer koop je voor de keuken Wat is de dikte van de vloer Extra coatings nodig Prijs per vierkant meter
Polyurethaan vloer Tussen 3 en 5 millimeter Ja, UV werende coating Tussen 80 en 105 euro
Steentapijt vloer Tussen 6 en 10 millimeter Zitten standaard bij vloer inbegrepen Tussen 30 en 45 euro
Terrazzo vloer Tussen 10 en 25 millimeter Ja Tussen 200 en 225 euro


Besparen op een gietvloer voor je keuken

Besparen op een gietvloer voor je keuken doe je door eerst prijsopgaven te vergelijken. Dat doe je met onderstaande knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Het levert je een flink voordeel op wanneer je vooraf gaat ‘shoppen’.


 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die

Gietvloer leggen stappenplan

Een gietvloer is een product wat steeds vaker wordt gekozen wanneer mensen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne