Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een winkel is een plek waar intensief over vloeren gelopen wordt. Wie een winkel gaat openen zal dan ook veel aandacht moeten besteden aan wat er op de vloer ligt. Een gietvloer is in dat geval een uitstekend idee. Je koopt er een vloer mee die bestand is tegen een hoop publiek en die je redelijk gemakkelijk kan schoonmaken. Niet elke gietvloer is echter even geschikt voor in een winkel. We keken voor je naar de gietvloeren die gemakkelijk aan te leggen zijn in een winkel.

De Epoxyvloer voor je winkel

De meest gebruikte gietvloer voor gebruik in een winkel is wel de Epoxyvloer. Dit is een vloer die gemaakt is op basis van epoxy. Dit is een materiaal wat gewonnen wordt uit aardolie. Deze vloer is niet bepaald flexibel te noemen waardoor een stevig looppad door je winkel ontstaat. De ondergrond moet dan ook helemaal glad en stabiel zijn voordat een dergelijke vloer kan worden aangelegd. Is er sprake van een oud winkelpand dan zal de vloer eerst moeten worden geëgaliseerd voordat de Epoxyvloer kan worden aangelegd. Het materiaal leent zich uitstekend om bijvoorbeeld een bedrijfslogo op de vloer te maken. De Epoxyvloer voor in een winkel heeft als voordeel dat hij waterdicht is, en daarnaast kan de vloer tegen zuren en chemicaliën. Doordat de vloer zo hard en waterafstotend is kan hij gemakkelijk worden schoongemaakt. De vloer van epoxy heeft echter ook een aantal nadelen. Zo hoor je gemakkelijk contactgeluid wanneer er op gelopen wordt. Bovendien is de vloer gevoelig voor krassen, en hij zou kunnen scheuren wanneer de ondervloer niet goed was voorbereid.

De cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is geschikt voor gebruik onder allerlei omstandigheden, waaronder in een winkel. Het is een vloer die net zoals de epoxyvloer hard is, en die bovendien eveneens een stabiele ondergrond nodig heeft. De cementgebonden gietvloer is niet zelf nivellerend, wat betekent dat hij geen oppervlakteverschillen kan compenseren. Je kan bij een cementgebonden gietvloer iets minder gemakkelijk een logo in de vloer plaatsen. Doe je dit toch, dan moet het via een tweede laag op de vloer zelf. De cementgebonden gietvloer is net als de epoxyvloer gemakkelijk te onderhouden, maar hij is wel wat gevoeliger voor vocht. Wanneer er een toplaag op komt kan je de vloer een matte of glanzende look geven. Je hoort op deze vloer eveneens de contactgeluiden, maar er is een beperkter risico op krassen. De vloer is er in een beperkt kleurenscala; je kan kiezen uit een grijstint of uit zandkleuren.

De troffelvloer

De troffelvloer is de vloer die van alle soorten het gemakkelijkst te onderhouden is. De vloer is gemaakt van fijngemalen grind en kwarts. Dit alles wordt gebonden met een kunsthars van Epoxy. Doordat er een combinatie is met een epoxyvloer is de vloer heel sterk, en doordat er een aantal coatings op wordt toegebracht is de vloer heel goed bestand tegen vocht. De vloer wordt dan ook veelvuldig gebruikt in winkels waar regelmatig de vloer wordt schoongeboend en in horeca aangelegenheden. De vloer is behoorlijk slijtvast waardoor hij heel goed bestand is tegen intensief loopgebruik. Naast het gebruik in de winkel is deze vloer ook heel geschikt om binnenshuis te worden gebruikt. Het is een vloer die door de coatings die worden aangebracht namelijk aangenaam voelt aan je voeten tijdens het lopen. Bovendien is er in mindere mate sprake van contactgeluiden. Een logo kan in deze vloer eveneens worden aangebracht waardoor het een echte blikvanger is in een winkel. De vloer heeft een steen achtig uiterlijk wat lijkt op de steentapijt vloer. Het verschil is dat de korrels bij een steentapijt 2 tot 12 millimeter zijn. De korrels bij een troffelvloer liggen tussen de 0,3 en 2 millimeter.

De prijzen van een vloer voor een winkel

We deden navraag bij een aantal leveranciers naar de prijzen van een gietvloer voor een winkel. We kwamen tot de volgende prijsopgaven.

Wat voor type vloer wil je kopen Wat is de dikte van de vloer Gebruik voor winkel/particulier Prijs per vierkante meter
Een epoxyvloer Tussen 2 en 3 millimeter Winkel Tussen 70 en 115 euro
Een cementgebonden gietvloer Tussen 4 en 8 millimeter Winkel maar ook particulier Tussen 75 en 125 euro
Een troffelvloer Tussen 5 en 6 millimeter Winkel Tussen 60 en 85 euro

 

Zaken die bepalend zijn voor de prijs

Hoeveel je betaalt voor een gietvloer voor een winkel bepaal je zelf aan de hand van de volgende keuzes:

  • De uitvoering van de vloer. Een effen vloer zal altijd naar de ondergrens neigen wanneer je een gietvloer bestelt voor een winkel. Gaat het echter om een vloer met een logo erop, dan is het aanleggen ervan arbeidsintensiever en moet je rekening houden met een prijs die tegen de bovengrens aan zit.
  • De coatings die extra worden aangebracht. Bij gietvloeren heb je vaak de optie om een coating zoals een extra vocht werende laag of een antislip laag te bestellen. Je bent in dat geval meer kwijt voor een vloer maar je hebt er wel langer plezier van.

Vraag om offertes

Een gietvloer voor een winkel kopen doe je het handigste aan de hand van offertes. Die krijg je door middel van deze knop. Je krijgt een aantal offertes op maat om te vergelijken waardoor je al snel tot de beste deal komt.


 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

Ontdek de psychologie van kleur: trends en kleurkeuze voor gietvloeren in huis

Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties, gedachten en gemoedstoestand. Bij