Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De tuin bij je huis is een pure rijkdom voor huizenbezitters. Je kan in de zomermaanden heerlijk buiten genieten en ontspannen. Toch zit er ook een nadeel aan een tuin. We hebben het over het onderhoud wat erbij komt kijken. Wie een tuin heeft wil daar doorgaans zo min mogelijk werk en een optimaal resultaat bij hebben. We keken voor jou naar de tuin met een gietvloer. De meest onderhoudsvriendelijke mogelijkheid.

Niet elk materiaal is even geschikt

Ga je kijken naar een gietvloer voor een tuin, dan kom je er al snel achter dat niet elke gietvloer daar geschikt voor is. Dat komt door de samenstelling van het materiaal. Wie een gietvloer voor en tuin wil moet kijken naar de mate waarin de vloer bestand is tegen warmteschommelingen. Wat dat betreft vallen een paar veelgebruikte mogelijkheden af. Niet mogelijk zijn de volgende opties:

  • De Polyurethaan vloer. Deze vloer is echt enkel geschikt voor binnengebruik.
  • De Epoxyvloer. Door de samenstelling van dit materiaal zal de vloer gaan scheuren bij temperatuurschommelingen.
  • De cementgebonden gietvloer. Niet alleen is deze vloer ongeschikt voor buitengebruik vanwege het risico van scheuren; omdat de vloer bij vocht spiegelglad wordt is hij bovendien levensgevaarlijk bij buitengebruik.

Vloeren die je in de tuin kan laten aanbrengen

Er zijn genoeg soorten gietvloeren die je buiten kan laten aanbrengen. We hebben ook deze voor je op een rij gezet, en lichten de soort straks verder toe.

  • De troffelvloer
  • Het steentapijt
  • De terrazzo vloer
  • De rubber gietvloer.

De troffelvloer voor in je tuin
Een troffelvloer past echt naadloos in je tuin. Dat komt door het feit dat deze vloer als hoofdcomponent zand heeft. Het zand wordt gebonden met een bindmiddel waardoor het als een massief zandpad door je tuin heen loopt. Deze vloer wordt enkel in natureltinten aangeboden. Er wordt geen kleurpigment aan het zand toegevoegd.

Het steentapijt

Een steentapijt bestaat uit klein grind wat met een bindmiddel wordt gestort in je tuin. Je krijgt een oppervlak waar geen kleine losse steentjes in zitten, en waar geen onkruid doorheen kan opkomen. De vloer oogt heel natuurlijk, en bovendien – bijkomend voordeel – is het steentapijt heel goedkoop. Een verstandige keuze dus voor wie weinig onderhoud aan zijn tuin wil hebben.

De terrazzo vloer

Wie een vloer in zijn tuin wil waar je weinig onderhoud aan hebt en waar je niet ieder vuiltje gelijk op ziet kiest voor een terrazzo vloer. Deze vloer bestaat uit meerdere grove componenten die met een bindmiddel tot een gietvloer worden gemaakt. Deze vloer heeft een behoorlijke dikte waardoor hij ook geschikt is om temperatuurschommelingen te doorstaan. De terrazzo vloer is het duurste van allemaal, maar je hebt er dan ook levenslang plezier van.

De rubber gietvloer

Wie kleine kinderen heeft, heeft vast al eens overwogen om rubbertegels onder het speeltoestel te leggen. De rubber gietvloer is een vloer die vooral in speeltuinen wordt geplaatst, maar die je ook in je eigen tuin kan aanleggen. Je hebt de keuze uit zwart of gekleurd. De dikte wordt bepaald door de valhoogte. Gaat het om een tuin zonder hoog speeltoestel, dan kan je het af met de dunste variant. Heb je een speeltoestel tot 3 meter hoog, dan zal je een dikkere gietvloer moeten afnemen.

Hoeveel kost een gietvloer voor in je tuin

We hebben voor je nagevraagd hoeveel je betaalt voor een gietvloer in je tuin. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor type gietvloer kies je Wat is de dikte van de gietvloer bij buitengebruik Privé gebruik of zakelijk gebruik Prijs per vierkante meter
Troffelvloer 6 millimeter Privé en zakelijk gebruik Tussen 75 en 85 euro
Steentapijt 8 tot 10 millimeter Privé gebruik Tussen 50 en 56 euro
Terrazzo 20 tot 25 millimeter Privé en zakelijk gebruik Tussen 230 en 255 euro
Rubber gietvloer 40 tot 140 millimeter Voornamelijk zakelijk maar ook privé gebruik Tussen 80 en 156 euro

 

Hoe de prijs tot stand komt

Hoeveel je betaalt voor een gietvloer buiten bepaal je zelf aan de hand van factoren en keuzes. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Waar in de tuin komt de gietvloer. Koop je een gietvloer die echt blootgesteld wordt aan de buitenlucht, dan moet je een dikke variant kiezen. De vloer moet immers bestand zijn tegen temperatuurschommelingen. Komt de vloer echter onder een overkapping of in een serre te liggen, dan zal de temperatuur een stuk minder schommelen. Je kan volstaan met een iets minder dikke en arbeidsintensieve vloer.
  • Wat voor kleur wil je in de gietvloer hebben. Een gietvloer is in allerlei RAL kleuren leverbaar. Bij de rubber gietvloer heb je een heel ruime keuze, maar bij andere gietvloeren zit je al snel aan een naturelkleur vast. Goed om te bedenken wanneer je een tuin met gietvloer overweegt. Voor de kleur bij een rubber gietvloer betaal je trouwens wel meer per vierkante meter.
  • Een antislip coating. Een antislip coating is bij een gietvloer die buiten wordt aangebracht geen luxe maar pure noodzaak. Je betaalt er uiteraard extra voor; reken op 35 a 40 euro per vierkante meter extra kosten.
  • Een UV bestendige toplaag. Wil je een vloer die kleurpigment heeft mooi op kleur houden in de buitenlucht; laat er dan een UV bestendige toplaag op aanbrengen. Je betaalt ongeveer 22 euro per vierkante meter extra.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op een gietvloer in je tuin door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met deze knop. Je krijgt een aantal offertes op maat thuisgestuurd om te vergelijken; dat kan je een flink voordeel, oplopend tot wel 20 procent, opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en bedrijven waarbij het belangrijk is dat de hygiëne

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen hebben tegenwoordig een strakke en egale gietvloer die