Gietvloer praxis

De gietvloer is een vloertype wat je steeds vaker tegenkomt. Je zag deze vloer oorspronkelijk alleen in bijvoorbeeld garages, maar tegenwoordig wordt hij ook gebruikt in huishoudens. De reden hiervan is waarschijnlijk de opmars van het industriële design. Wie een gietvloer wil kan hiervoor naar de speciaalzaak gaan, maar het materiaal is ook te koop in de bouwmarkt.

Wat is een gietvloer

Een gietvloer is een vloer die – zoals de naam al zegt – wordt gegoten over een vloer heen. Het is een vloer die van Epoxy is gemaakt. We hebben het over Epoxy Shield 2 componenten betonverf. Dit materiaal is van kras-vaste kwaliteit, en het is bestand tegen bandensporen, olie, benzine en zout. Het spreekt voor zich dat het bij huishoudelijk gebruik uitermate goed bestand is tegen de vervuiling die een gezin met zich meebrengt.

Hoe breng je een gietvloer aan

Een gietvloer breng je aan over de betonnen ondervloer heen. Door het vloeibare effect zal de vloer iedere onregelmatigheid in de betonnen ondervloer wegwerken. Het is zaak dat je wel goed vooronderzoek doet. Je moet de vloer namelijk met een brede spatel aanbrengen om een gelijkmatig effect te krijgen. De gietvloer kan je naturel aanbrengen waarbij je een egale grijze coating krijgt, of met vlokken erin zodat je een decoratief effect krijgt. Dit geheel is behoorlijk standaard wanneer je het vergelijkt met de gietvloer van de speciaalzaak die voor jou kleurpigment zal toevoegen aan de vloer.

Hoeveel kost een gietvloer bij Praxis

We informeerden bij Praxis naar de prijs van een gietvloer. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product wil je kopen Inhoud van de verpakking Voor welk oppervlak Prijs
Epoxy garagevloercoating grijs 3,5 liter Ongeveer 26 vierkante meter 134 euro
Epoxy garagevloercoating lichtgrijs 3,5 liter Ongeveer 26 vierkante meter 134 euro
Klussenbedrijf per uur     Tussen 40 en 50 euro


Als je handig aangelegd bent.
Ben jij handig aangelegd, dan zal het aanbrengen van een gietvloer een koud kunstje zijn. Met het juiste gereedschap en gevoel voor design giet je zelf een vloer. De gebruiksaanwijzing zit in de verpakking.

  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij geen handige klusser maar wil je wel een gietvloer; in dat geval schakel je via de klantenservice van de Praxis een klussenbedrijf in. Men werkt samen met meerdere klussenbedrijven, die voor jou een gietvloer kunnen komen aanleggen met het door jou aangeschafte materiaal. Je betaalt er wel een uurtarief voor. Dit zal tussen 40 en 50 euro liggen. Houd ook rekening met voorrijkosten en een minimum aantal uren dat men voor je zal werken.

Zaken die de prijs bepalen

Hoeveel jij kwijt bent voor een gietvloer bij Praxis bepaal je met bepaalde keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe groot is het oppervlak. Het oppervlak van de vloer die je wil voorzien van een gietvloer is leidend voor de prijs. Er wordt bij een verpakking uitgegaan van 26 vierkante meter. Dat is ongeveer het grondoppervlak van een garage. Wil jij echter een grotere ruimte, zoals je huiskamer, voorzien van een gietvloer; dan zal je meer materiaal nodig hebben. Je moet dan meerdere verpakkingen aanschaffen. Gaat het om een kleinere ruimte zoals een toilet, dan houd je materiaal over van je verpakking.
  • Hoe egaal is de basis. Een ondervloer die heel mooi egaal is afgewerkt zal zich gemakkelijk laten voorzien van een gietvloer. Er gaat weinig materiaal verloren door gaten en oneffenheden in de vloer. Betreft het echter een oudere vloer die met grindbeton is afgewerkt; dan zal je meerdere verpakkingen nodig hebben om de vloer af te werken. Voor een egaal effect moet je dan namelijk meerdere lagen aanbrengen.
  • Hoe technisch ben je zelf. Ben je technisch aangelegd, dan kan je een gietvloer zelf aanleggen. Met het juiste materiaal, gereedschap en een handleiding kan je prima aan het werk gaan. Wanneer je echter terugschrikt voor de klus kan je beter een klussenbedrijf inschakelen. Via de helpdesk van Praxis kan men je verder helpen bij het benaderen van een klussenbedrijf.
  • Welke decoratieve effecten wil je. Wil jij een vloer die voorzien is van een vlok-effect, dan zit dit gewoon bij de verpakking inbegrepen. Wil je echter ook glanspigment of kleur door de gietvloer heen hebben, dan zal je dit apart moeten bijkopen bij de winkel. Het geheel zorgt voor meerkosten afhankelijk van het effect wat je wil aanschaffen. Ga echter nooit zomaar zelf wat aanmengen; dit kan de kwaliteit van de gietvloer beïnvloeden.

Praktische bespaartips

Een gietvloer aanleggen met materiaal van de Praxis is te overzien; besparen kan met onderstaande tips.

  • Laat de gietvloer bezorgen. Niet elke Praxis zal de gietvloer in huis hebben. Het is zonde van je tijd en brandstof om naar de winkel toe te rijden. De gietvloer kan gratis bij jou thuis bezorgd worden. Dat scheelt een hoop tijd en geld.
  • Werk samen met de buren. Wil je enkel het toilet of een andere kleinere ruimte voorzien van een gietvloer; overweeg dan om samen met de buren een verpakking te kopen. Op die manier bespaar je doordat je niet met een restant komt te zitten. Je betaalt bovendien maar de helft van de verpakking.

Vraag offertes op

Heb je een gietvloer verpakking gekocht en zakt de moed je in de schoenen; vraag dan offertes op voor een klussenbedrijf. Dat doe je met deze knop. Je krijgt een aantal offertes in de bus om te vergelijken.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …