Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wie een gietvloer wil hebben voor zijn huis maakt daarmee een verstandige keuze. Je kiest immers voor een gietvloer die jarenlang mee zal gaan, dus waar je voor lange tijd na het aanleggen geen omkijken hebt. Gietvloeren zijn er in meerdere uitvoeringen, en daarnaast zijn ze er ook van verschillende merken. Er zit nogal wat verschil tussen de diverse merken gietvloeren. We keken naar een paar merken, maar ook naar de eigenschappen van dit merk. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Ieder zijn eigen vloer

Gietvloeren worden verkocht door individuele leveranciers. De leveranciers hebben zich ertoe gezet om zelf tot de beste kwaliteit gietvloer te komen. Dat doet men vooral door zelf de materialen te mengen die nodig zijn voor de gietvloer. Dat is het punt waar dan ook voor een leverancier de winst valt te behalen. Een vloer die uitsluitend wordt gemaakt van goedkope materialen zal voor een laag kostenplaatje zorgen. Wat je helaas wel ziet is dat de gietvloer die van b-keuze materialen is gemaakt een kortere levensduur heeft. Je betaalt dus minder voor een gietvloer, maar daar staat tegenover dat je de vloer iets sneller moet laten vervangen. Je koopt geen ‘vloer voor het leven’.

Geen dealer-schap

Er is in de wereld van de gietvloeren dan ook geen dealer-schap te vinden. Er is geen sprake van bepaalde merken die door een aantal leveranciers worden gehanteerd. Iedere leverancier probeert zich te onderscheiden door in zijn ogen het beste product voor een nette prijs te leveren. De enige gietvloer die wel met een prijslabel te koop is vind je in de bouwmarkt. Hier vind je het merk Epoxy shield 2. Dit is een merk wat niet in vergelijking staat tot de andere merken gietvloeren die we zullen bespreken. De reden is simpel. Een gietvloer van de bouwmarkt zal je zelf moeten aanleggen, wat ervoor zorgt dat de kosten van het arbeidsloon uit het totale kostenplaatje zijn weggehaald.

Een aantal dealers op rij

Ga je een gietvloer kopen, dan kom je een aantal grote dealers tegen. We hebben ze voor je op een rij gezet, en daarbij geven we een indicatie van de hoogte van de prijs die deze dealers hanteren. De indicatie van de prijs verkregen we door een aantal offertes bij deze dealers op te vragen. We onderscheidden daardoor de volgende prijssegmenten:

  • Het lage prijssegment. Dit zijn de dealers die werken met goedkope grondstoffen, en die daarnaast veelvuldig met een ‘vanaf-prijs’ adverteren. Het is de moeite waard om bij deze dealers na te vragen welke opties er allemaal in de basisprijs verwerkt zitten.
  • Het midden prijssegment. Dit zijn de dealers die werken met grondstoffen van een gemiddeld gehalte. De prijs die je ziet is doorgaans inclusief de meest voorkomende toplagen die vrijwel standaard worden aangebracht. Wanneer er sprake is van optionele coatings en toplagen komt er een meerprijs bij.
  • Het hoge prijssegment. Bij dit prijssegment is er sprake van een all-in prijs. Er is rekening gehouden met kostbare ingrediënten en alle zaken, van het egaliseren en de primerlaag tot de laatste topcoating, zitten bij de prijs inbegrepen. Je betaalt dus op het oog meer maar je weet precies wat je daarvoor krijgt.
Laag, middel of hoog prijssegment Naam dealer Eventuele promotie Zakelijk of particulier
Laag prijssegment Gietvloer stunter/DTZ gietvloeren Advertenties bij zoekmachine Richt zich op zakelijke en particuliere markt
Laag prijssegment Coatingvloer.nl Advertentie bij zoekmachine Richt zich vooral op de zakelijke markt maar ook in zekere zin op de particuliere markt
Middel prijssegment G-vloeren Adverteren bij tv programma’s/reisprogramma’s Richt zich op de zakelijke markt, maar in toenemende mate ook op de particuliere markt.
Middel prijssegment Vloer-gigant Adverteren via tv programma’s op RTL 4 Richt zich vooral op de particuliere markt.
Hoog prijssegment Senso gietvloer Advertenties op zoekmachine Richt zich vooral op de particuliere markt
Hoog prijssegment DRT gietvloeren Advertenties op zoekmachine Richt zich op de particuliere en de zakelijke markt

 

Hoe de prijs van een gietvloer is opgebouwd

Hoeveel je betaalt voor een gietvloer bepaal je voor een groot deel zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor componenten worden er gebruikt. Een gietvloer kan van heel veel materialen worden gemaakt. Veel producenten maken gebruik van kunstmatige materialen om een gietvloer te maken. Dat houdt de prijs laag, maar het resultaat zal altijd kunstmatig blijven. De gietvloer mag dan betaalbaar zijn; het resultaat is matig. Bedenk goed wanneer je een goedkope leverancier kiest dat je er nog voor flink wat jaren naar wil kijken.
  • De garantie die je krijgt. Het is altijd prettig om te weten dat je een garantie krijgt op de gietvloer die je hebt laten aanleggen. Een leverancier die vertrouwen heeft in zijn producten zal een hogere garantie geven op de gietvloer dan een leverancier die het goedkoopste van het goedkoopste aan jou levert.
  • De promotie die een leverancier maakt. Je zou het niet zeggen, maar een leverancier die adverteert in tv programma’s maakt meer kosten. Die kosten berekent hij door naar jou, de klant. Je wordt dus geattendeerd op een bepaalde bedrijfsnaam, maar het loont altijd om te kijken naar de prijzen van andere leveranciers.

Betaal een acceptabele prijs

Wil je een acceptabele prijs betalen voor een gietvloer, vraag dan eerst een aantal offertes op. Dat doe je met deze button. Je weet dan gelijk hoeveel je voor een gietvloer in jouw situatie bij meerdere leveranciers kwijt bent. Zo kan je objectief de prijzen vergelijken.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerafwerking voor een moderne look. Een

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt voor

Gietvloer vergelijking t.o.v. hout-laminaatvloer

Wanneer je overweegt een nieuwe vloer te laten plaatsen, dan zal je