Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gietvloeren kun je krijgen in allerlei kleuren en stijlen. Ze hebben allemaal gemeen dat ze naadloos worden aangebracht en je er dus een strakke en ook hygiënische vloer aan overhoudt. Het is niet voor niets dat de meeste ziekenhuizen, winkels, supermarkten, fabrieken en kantoren kiezen voor een gietvloer. Ook in de Nederlandse particuliere huishoudens zijn gietvloeren momenteel in opkomst. Want naast grote voordelen voor de zakelijke sector, zijn er een boel voordelen verbonden aan het plaatsen van een gietvloer in je woning. En naast praktisch is deze ook stijlvol en kun je je gietvloer precies zo laten afwerken als je zelf wilt.

 

Soorten gietvloeren

Eigenlijk kun je met gietvloeren alle kanten op. Je kunt kiezen uit een groot aantal ral-kleuren of voor een specifiekere afwerking, zoals een beton ciré gietvloer of een marmertapijt. Elk type gietvloer heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken en bijbehorende prijs. Je kunt een logo in je gietvloer laten verwerken, of een foto, maar ook zelfontworpen patronen of designs zijn mogelijk. Ook zijn er gietvloeren met een structuur, voor een speciaal effect, mocht je dit willen. Nadat je besloten hebt welke gietvloer je wilt hebben moet je ook bepalen welke afwerking je nodig hebt.

 

Verschillende afwerkingen

Per gietvloerleverancier kunnen de mogelijkheden wat betreft de afwerking verschillen. Onder afwerking wordt verstaan de laatste laag die dus bovenop je gietvloer wordt gelegd en die het uiterlijk of de kwaliteit van de gietvloer kan veranderen. Ook per gietvloer zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, dus controleer dit van tevoren met je leverancier. Hier vind je enkele mogelijkheden op een rijtje.

  • Mat of glans: allereerst kun je vaak kiezen tussen een matte of glanzende afwerking. Deze keuze is volledig aan jou, maar kan het uiterlijk van je gietvloer aanzienlijk beïnvloeden.
  • Antislip laag: als je kinderen hebt, dan kan het verstandig zijn je gietvloer met een antislip laag af te laten werken. Dit zorgt voor een vastere grip met je voeten en met deze afwerking zal je veel minder gemakkelijk uitglijden, ook als de vloer nat is.
  • Antibacteriële toplaag: is er iemand in je huishouden die last heeft van allergieën, astma of een andere aandoening? Dan kan een antibacteriële toplaag een optie zijn. Deze wordt natuurlijk in ziekenhuizen en dokterspraktijken natuurlijk al veel gebruikt, maar ook voor particulieren is deze beschikbaar. Deze toplaag geeft je de mogelijkheid je vloer nog schoner te houden en al het vuil, stof, de huismijt en bacteriën zoveel mogelijk te verwijderen.
  • Toplaag troffelvloer en steentapijt: kies je voor een gietvloer met een structuur erin verwerkt, zoals een troffelvloer en een steentapijt, dan zal je als je deze niet afwerkt met een toplaag een iets minder hygiënische vloer overhouden. Deze gietvloeren bestaan uit een hars vermengd met een grind- of granietkorrel en zijn dus om hun structuur lastiger schoon te houden. Daarom kun je deze laten afwerken met een toplaag waardoor de structuur zichtbaar blijft maar niet meer voelbaar is.

 

Welke afwerking is het beste voor jou?

De afwerking die je uiteindelijk kiest is dus afhankelijk van het uiterlijk dat je met je gietvloer wilt bereiken. Daarnaast kun je er de gietvloer mee aanpassen aan je eigen situatie en deze zo gebruikersvriendelijk mogelijk maken voor jouw wensen. Het is dus altijd goed om eerst een aantal gietvloerspecialisten te benaderen en te kijken welke afwerkingen deze aanbieden voor het type gietvloer dat jij kiest.

 

De voordelen van een gietvloer

Ook al worden gietvloeren al langer toegepast in de zakelijke sector, in particuliere woningen zijn deze nog een redelijk recent begrip. Gietvloeren hebben echter een groot aantal voordelen waardoor ze juist uitermate geschikt zijn voor het gebruik in huis.

  • Naadloos: gietvloeren worden in vloeibare vorm aangebracht en zijn daarom volledig naadloos. Dit is erg hygiënisch, omdat de vloer dan makkelijker schoon te houden is. Daarnaast is een naadloze vloer ook erg mooi en uitstekend geschikt voor woningen met een industrieel en modern interieur.
  • Duurzaam: gietvloeren zijn vrij prijzig in de aanschaf, maar hier staat tegenover dat ze erg duurzaam zijn. Dat komt doordat ze veel langer meegaan dan de meeste andere vloerbedekkingen en omdat ze erg arm zijn in het onderhoud. Water is het beste middel om je gietvloer mee te reinigen en agressieve of chemische schoonmaakmiddelen zijn eigenlijk niet geschikt. Houd je je gietvloer netjes schoon, dan kan deze zeker 60 jaar dienstdoen.
  • Sterk: gietvloeren kunnen eigenlijk ook nauwelijks kapotgaan. Allereerst zijn ze waterafstotend, dus vocht kan geen schade of vlekken aanrichten. Sommige gietvloersoorten zijn zelfs bestand tegen chemische middelen en zuren. Daarnaast zijn ze krasbestendig en soms ook enigszins elastisch, dus als je er wat op laat vallen zal je hier geen schade van terugzien. Gietvloeren gaan dus niet alleen lang mee, maar blijven ook langer mooi.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om de juiste specialist te vinden die de perfecte gietvloer voor jou kan leggen is dus door grondig marktonderzoek te doen. Daarmee kun je hier beginnen door gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Als je je gegevens invult zal de tool je in een korte tijd een aantal offertes aanleveren van betrouwbare gietvloerspecialisten uit jouw omgeving. Bieden deze jou de gietvloer die je zoekt, met de afwerking die je zoekt, voor de juiste prijs/kwaliteit verhouding, dan heb je gemakkelijk de beste deal te pakken.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Van standaard naar uniek: Waarom kiezen voor gietvloeren op maat?

Gietvloeren op maat zijn een populaire keuze geworden bij interieurontwerpers en huiseigenaren

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen hebben tegenwoordig een strakke en egale gietvloer die