Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ben je een kantoor aan het bouwen, of is jouw kantoor aan een nieuwe vloer toe, dan heb je uiteraard veel keuze. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de vloer aan enkele eisen moet voldoen. Deze kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met de hygiënische kwaliteiten, de levensduur en de bestendigheid tegen overbelasting. Natuurlijk moet de vloer ook indruk maken en alle nieuwe klanten, werknemers en bezoekers direct een goed gevoel geven als ze binnenkomen. Voor kantoren kunnen gietvloeren daarom een erg goede optie zijn. Deze voldoen aan al deze kenmerken en meer.

 

Wat is een gietvloer?

Er zijn een groot aantal soorten gietvloeren te krijgen, maar niet alle soorten zullen geschikt zijn voor gebruik in een kantoor. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat gietvloeren volledig naadloos zijn en dit komt doordat de vloer in vloeibare staat wordt aangebracht. Hierdoor vormen ze een waterdichte afscherming en zien ze er strak en steriel uit. Gietvloeren zijn te krijgen in praktisch alle kleuren en in een groot aantal uitvoeringen en afwerkingen. Gietvloeren worden al een tijdje in kantoren geplaatst en hier zijn goede redenen voor.

 

Gietvloeren in kantoren

Door de manier waarop een gietvloer wordt geplaatst heeft deze bepaalde kenmerken die kantooreigenaren als muziek in de oren zullen klinken. Kijk maar eens naar de onderstaande voorbeelden.

  • Duurzaam: gietvloeren zijn erg sterk en staan bekend om hun lange levensduur. In een kantoor kun je hier zeker 40 tot 50 jaar gebruik van maken en langer als je er goed voor zorgt. Daarnaast behouden gietvloeren hun kleuren erg goed, omdat ze voorzien zijn van een beschermende toplaag. Slijtage komt dus echt alleen op een veel later tijdstip pas voor.
  • Onderhoudsarm: gietvloeren hoef je ook nauwelijks te onderhouden. Waarschijnlijk heb je een schoonmaakbedrijf in dienst die de vloer elke dag met een zacht schoonmaakmiddel kan dweilen. Elke 10 jaar kun je de vloer voorzien van een nieuwe toplaag, zodat je de kleuren nog beter beschermt. Verder onderhoud is niet nodig.
  • Hygiënisch: als kantooreigenaar wil je natuurlijk dat je kantoor er schoon en verzorgd uitziet. Is je vloer vies, dan zal dit direct een slechte indruk opwekken bij bezoekers en klanten. Gietvloeren zijn erg hygiënisch omdat ze waterafstotend zijn en geen naden bevatten. Wordt er iets gemorst dan kun je het gemakkelijk opvegen met een dweil of doekje. Hier zullen dan geen vlekken van achterblijven. Vuil is goed zichtbaar, dus kan gemakkelijk worden opgeveegd. De kracht van een gietvloer zit hem in het strakke en bijna klinische uiterlijk.
  • Op jouw situatie toepasbaar: gietvloeren zijn als laatste ook erg veelzijdig. Dit komt doordat je eigenlijk alle kleuren en combinaties van kleuren kunt laten aanbrengen. Wil je het logo van je bedrijf in de vloer verwerken, dan kan dit. Wil je door middel van banden de snelste vluchtroute aangeven, dan kan dit ook. Patronen kun je zelf kiezen, je kunt een slogan laten toevoegen als je dit wilt en je kunt zelfs je eigen design aanleveren en laten uitwerken. Je kunt de gietvloer in kwestie dus volledig aanpassen op jouw bedrijf.

 

Geschikte gietvloeren voor kantoren

Voor een kantoor ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een design gietvloer, maar wil je er meer een goede functionele vloer van maken met de beste hygiënische eigenschappen. De standaard gietvloer bestaat uit een kunsthars waar een kleur aan wordt toegevoegd. Deze zijn het meest geschikt voor openbare gebouwen. Je hebt dan eigenlijk drie keuzes.

  • Polyurethaanvloer: polyurethaan is een kunsthars dat ook veel gebruikt wordt in particuliere woningen. Het is zachter en licht flexibel en zal daarom minder snel scheuren. Ook lopen deze vloeren comfortabeler. Aan de andere kant zijn deze vloeren daarom ook minder sterk, dus niet zo geschikt voor plekken waar deze zwaar belast worden. In fabrieken en parkeergarages wordt deze vloer niet gebruikt, maar voor een kantoor kan het prima dienstdoen.
  • Epoxyhars: moet jouw kantoorvloer erg sterk zijn, omdat er bijvoorbeeld op plekken voertuigen naar binnen moeten kunnen rijden of omdat er zware machines of kasten moeten worden geplaatst, dan is epoxyhars een betere optie. Dit type hars is veel harder en dus minder fijn onder de voeten, maar daardoor is het ook ontzettend sterk. Daarnaast is het waterdicht maar ook als je chemische vloeistoffen morst zal de vloer niet beschadigen. Hierdoor zullen ze wel sneller scheuren.
  • Troffelvloeren: als laatste kun je ook kiezen voor een goedkopere versie en dat zijn troffelvloeren. Hierin zit een kleine grindkorrel verwerkt waardoor de vloer ook sterk wordt. Daarnaast is het uiterlijk anders, omdat er een structuur zichtbaar wordt. Dit type gietvloer is ook in alle kleuren te krijgen en het toevoegen van een logo of afbeelding is geen probleem. Troffelvloeren vind je veel terug in horecagelegenheden, kantoren en industriële gebouwen.

 

Vergelijk offertes

Gietvloeren en kantoren gaan dus erg goed samen en het goede nieuws is dat de prijs per vierkante meter voor een gietvloer naar beneden gaat als je een groter oppervlak aan te bieden hebt. Wat deze prijs precies zal zijn voor jouw kantoor, kun je het beste achterhalen door contact op te nemen met verschillende gietvloer specialisten. Dit doe je snel en gemakkelijk op deze website en met onze vergelijkingstool. Wij staan alleen in contact met betrouwbare bedrijven en kunnen je helpen de eerste stap te zetten richting de nieuwe gietvloer op jouw kantoor.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerafwerking voor een moderne look. Een

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen hebben tegenwoordig een strakke en egale gietvloer die

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een moderne, naadloze en strakke vloer die