Gietvloer vloerverwarming

Gietvloeren zijn steeds meer in trek en een schitterende toevoeging aan moderne, industriële en vele andere interieurs. Omdat gietvloeren vloeibaar worden aangebracht, zijn ze ook uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Zoals echter bij veel vloerbedekkingen het geval is, moet je altijd op je hoede zijn, omdat hitte ook aan gietvloeren schade kan aandoen. Daarom zijn niet alle gietvloeren te combineren met vloerverwarming en kun je als je deze optie kiest het beste advies inschakelen van een expert. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent je nieuwe gietvloer met vloerverwarming te combineren.

Gietvloer vloerverwarming

De kosten

Allereerst de kosten. Als je toch al een nieuwe vloer gaat laten leggen, dan is dit het moment om te denken aan vloerverwarming. Een gietvloer wordt vloeibaar aangebracht en bestaat voor een groot gedeelte uit hars. Daardoor gaat een gietvloer ook erg lang mee. Plaats je hier vloerverwarming onder, dan betaal je meer, maar niet zoveel meer dan wanneer je beide werkzaamheden apart uit zou voeren. De combinatie gietvloer en vloerverwarming vind je dan ook erg veel terug en de onderstaande tabel kan je vertellen wat je hier gemiddeld voor moet betalen, inclusief btw, plaatsing en materialen.

Soort gietvloer Prijs per m2 bijverwarming Prijs per m2 hoofdverwarming
Steentapijt €55 – €80 €75 – €100
Troffelvloer €85 – €110 €110 – €130
Polyurethaan gietvloer €110 – €150 €125 – €165
Cementgebonden gietvloer €105 – €150 €130 – €175
Gemiddelde extra kosten per m2 €25 extra €50 extra
  • De goedkoopste optie: troffelvloeren en steentapijten zijn erg geschikt voor het combineren met vloerverwarming en dit zijn direct de goedkoopste opties die je hebt. Doordat deze vloeren bestaan uit hars gemengd met grindkorrels zijn ze opener dan andere typen gietvloer. Hierdoor laten ze de warmte goed door, maar isoleren ze ook.
  • Bijverwarming of hoofdverwarming: een keuze die je zal moeten maken is of je de vloerverwarming als bijverwarming wilt gaan gebruiken of als hoofdverwarming. De tweede optie is duurder, maar dit betekent dat je de meeste radiatoren kunt verwijderen. Zo kun je je woonkamer gemakkelijker inrichten en ziet deze er automatisch leger en strakker uit. Hier betaal je natuurlijk wel meer voor.
  • Gemiddelde extra kosten: over het algemeen kun je rekenen op een gemiddelde €25 – €50 extra als je je gietvloer gaat combineren met vloerverwarming. Zou je alleen vloerverwarming laten plaatsen dan betaal je hier €40 tot €80 per vierkante meter voor. Deze prijs gaat naar beneden als je oppervlakte groter is. Toch is het praktisch altijd goedkoper om het plaatsen van de vloerverwarming te combineren met het leggen van de vloer.

Welke vloeren zijn niet geschikt met vloerverwarming?

Steentapijt en troffelvloer gietvloeren lenen zich dus uitermate goed om te worden gecombineerd met vloerverwarming. Ook onder een gietvloer gebaseerd op polyurethaanhars kun je vloerverwarming probleemloos plaatsen. Dit type hars is namelijk elastisch, scheurt minder snel en is niet erg dik. Er zijn enkele soorten gietvloeren waarbij je moet uitkijken als je deze gaat combineren met vloerverwarming.

  • Epoxyhars: naast polyurethaanhars wordt epoxyhars veel gebruikt als basis voor gietvloeren. Deze hars is namelijk hard, erg sterk en bestand tegen zuren en chemische stoffen. Daarom vind je epoxyhars gietvloeren veel in parkeergarages, laboratoria en fabrieken. Omdat epoxyhars zo hard is, is het wel gevoelig voor scheuren. Om die reden is een gietvloer van epoxyhars helaas niet te combineren met vloerverwarming. Als deze uitzet door de warmte zullen er barsten ontstaan en hetzelfde risico is er als de vloer weer afkoelt.
  • Cementgebonden gietvloeren: dit populaire type gietvloer wordt veel gekozen door mensen die hun woning op een industriële wijze hebben ingericht. Het geeft namelijk het idee dat de vloer uit cement of beton bestaat. Cementgebonden gietvloeren zijn te krijgen in allerlei grijstinten en zijn gemaakt uit cement, chemische toeslagstoffen en bindmiddelen. Je kunt niet alle cementgebonden gietvloeren combineren met vloerverwarming en dit is afhankelijk van de manier waarop deze is samengesteld. Ook de dikte van de vloer is hierbij erg belangrijk. Je kunt het beste een specialist raadplegen en zo de beste cementgebonden gietvloer kiezen.
  • Andere soorten gietvloeren: er zijn een groot aantal andere soorten naadloze vloeren op de markt en hier komen regelmatig nieuwe soorten bij. Dat komt doordat deze vloeren steeds populairder worden en ook bij mensen die een klassiek of landelijk interieur hebben. Of deze te combineren zijn met vloerverwarming kun je het beste nagaan bij de gietvloerspecialist. Er is altijd een risico op scheurvorming, welk materiaal je ook kiest, en er zijn weinig materialen die temperatuurverschillen probleemloos kunnen weerstaan.

Denk ook aan: energie vergelijk 2019.

De voordelen van gietvloeren met vloerverwarming

Houd je bovenstaande aandachtspunten goed in de gaten, dan kun je probleemloos genieten van een gietvloer met vloerverwarming en hoef je je geen zorgen te maken over scheurvorming of andere beschadigingen. Zo lang je de vloer niet te snel opwarmt of af laat koelen kan er niets gebeuren. De voordelen van het combineren van een gietvloer met vloerverwarming zijn interessant. Zo kun je je interieur met je gietvloer nog strakker maken doordat je je radiatoren kunt verwijderen. Daarnaast kun je energie besparen door een gietvloer te installeren met vloerverwarming, omdat deze minder energie verbruikt dan radiatoren. En als laatste voelt het natuurlijk heerlijk aan je voeten als je over je egale gietvloer loopt die dan ook nog eens verwarmd is.

Vergelijk offertes

Ben jij aan het overwegen een gietvloer inclusief vloerverwarming te laten plaatsen? Dan kan de prijs een doorslaggevende factor zijn. Via onze website kun je alle financiële informatie opvragen omtrent gietvloeren, specifiek voor jouw situatie. Vul simpelweg je gegevens in in de vergelijkingstool en je zal in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van betrouwbare gietvloerspecialisten uit jouw omgeving.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het vergelijken van offertes van diverse gietvloerspecialisten kan jou veel voordeel opleveren. Zo krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespaar tot 30%.

gietvloer plaatsen

Hoe vind ik een goede gietvloer specialist?

De meeste ziekenhuizen en …

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen …

marmertapijt gietvloer

6x weetjes over gietvloeren

Gietvloeren worden steeds …

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking …

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds …