Informatie en advies over gietvloeren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een gietvloer is behoorlijk gewild. Met de opkomst van het industriële interieur kiezen steeds meer mensen ervoor om deze trend ook in hun vloer te laten terugkomen. De reden waarom veel mensen terugschrikken voor de aanschaf van een gietvloer is het feit dat deze vloer best glad zou kunnen zijn. Zeker wanneer er kinderen in een gezin aanwezig zijn is dit een punt van zorg. In dat geval is het goed om te weten dat niet elke gietvloer glad hoeft te zijn.

De gezinsonvriendelijke gietvloer

Bij de standaard gietvloer heb je twee verschillende varianten. Je hebt de epoxy gietvloer, en daarnaast heb je de Polyurethaan gietvloer. De epoxy gietvloer zie je eigenlijk nauwelijks in huishoudens. Het mag dan een vloer zijn die betaalbaar is, en die behoorlijk lang meegaat; qua gebruiksgemak laat deze vloer behoorlijk wat te wensen over. De epoxyvloer heeft namelijk een oppervlak wat keihard is. Door het gebruik van epoxy in de vloer is het eindresultaat bovendien spiegelglad. Een epoxyvloer mag dan weliswaar hygiënisch schoon te houden zijn; je hebt er niet veel aan wanneer er continu valpartijen in een huis zijn. Beter is het in dat geval om te kijken naar de gezinsvriendelijke variant; de polyurethaanvloer.

De gezinsvriendelijke vloer

De polyurethaanvloer is een vloer die gemaakt is van een materiaal wat licht elastisch blijft. Het is een vloer die van kunststof is gemaakt. De vloer voelt zachter onder je voeten, en daarbij is de vloer ook wat ruwer qua oppervlak. Dat zorgt ervoor dat de PU vloer beter geschikt is voor gezinnen met kinderen. De praktische eigenschappen zijn namelijk verder hetzelfde. De vloer is geheel vloeistof afstotend, en daarnaast is het een vloer die tegen een stootje kan. Deze vloer is uitvoerbaar in meerdere kleuren; eigenlijk is het hele RAL scala toepasbaar in een vloer. Je kan dus kiezen voor een kleur naar keuze, en je kan ook kiezen voor een vloer met meerdere kleuren in één vloer verwerkt. Deze vloer is niet glad en geeft mee; de vloer is geschikt voor iedereen die bang is voor valpartijen in zijn huis.

De vloer die van zichzelf niet glad is

Naast deze twee opties is daar nog een vloer die van zichzelf niet glad is. We hebben het hier over de vloer die gemaakt is van steentapijt. Dit is een vloer waar grind voor gebruikt is wat tussen de 3 en 5 millimeter doorsnede is. Het grind wordt onderling bijeengehouden door een kunsthars die aan het mengsel is toegevoegd. Door de ongelijkheid van het oppervlak heeft een grindvloer van zichzelf een antislip werking. Doordat er geen glad oppervlak is behoren glijpartijen en valpartijen nagenoeg tot het verleden. Heb je een steentapijt en wil je dit naderhand toch helemaal glad maken, dan kan je altijd nog kiezen om er een toplaag overheen te laten aanbrengen die de onregelmatigheden in de vloer afdekt. De vloer van steentapijt krijgt dan een upgrade, is gemakkelijker schoon te maken, maar wordt wel gladder. Het is een keuze die je maakt bij een dergelijke vloer.

De laag die elke vloer ruwer maakt

Heb je al een gietvloer en zijn er regelmatig ongelukjes, of wil je een gietvloer die gevoelig is voor glijpartijen, dan kan je er altijd nog voor kiezen om een extra laag over je vloer heen te laten aanbrengen. De antislip laag is de meest gevraagde toplaag bij leveranciers van gietvloeren. Het is een laag die zich nog het beste laat vertalen met het gevoel van een elastiek. Het rubber van de gietvloer is ruw qua gevoel waardoor je een vloer krijgt die weliswaar een vlak oppervlak heeft maar die ruw aanvoelt. Dat zal ervoor zorgen dat bijvoorbeeld ook een terrazzo vloer en een epoxy vloer ruw aanvoelen. Een cementgebonden gietvloer kan je niet zomaar laten aanpassen op deze manier. Daarvoor moet er eerst een toplaag over de vloer komen die voorkomt dat de antislip verdwijnt in de poriën van het materiaal.

Hoeveel kost een gietvloer die niet glad is

We informeerden naar de prijzen van een aantal anti slip gietvloeren, en we kwamen uit op de volgende offertes van leveranciers.

 

Welke antislip gietvloer Eigenschappen Bij de vloer inbegrepen of extra toplaag Prijs per vierkante meter
Polyurethaan UV vloer Licht elastische vloer, antislip door een standaard toplaag en schokdempend Standaard bij de prijs inbegrepen. Tussen 85 en 125 euro
Steentapijt open structuur Antislip door open structuur Standaard bij prijs inbegrepen Tussen 35 en 45 euro
Steentapijt gesloten structuur Antislip door antisliplaag op toplaag Extra af te nemen Tussen 20 en 25 euro
Antislip laag Toe te passen op nagenoeg elke vloer Extra af te nemen, kan ook na oplevering Tussen 20 en 25 euro

 

Hoe de prijs tot stand komt

Hoeveel je betaalt voor een gietvloer die niet glad is bepaal je door een aantal factoren:

  • Hoe groot is het oppervlak. Een kleine gietvloer, tot 20 vierkante meter, wordt vaak voor ‘een prijsje’ antislip gemaakt. De leverancier berekent dan meer per vierkante meter dan wanneer het gaat om een groter oppervlak.
  • Zit de prijs bij de gietvloer inbegrepen. Bij een aantal vloeren zit de anti slip werking al bij de prijs inbegrepen. Je bent dan al met al een stuk goedkoper uit wanneer je een gietvloer kiest met een antislipwerking zoals een steentapijt met open structuur of een PU UV vloer. Gaat het om een toplaag, dan komt er altijd een meerprijs bij kijken.

Een veilige vloer tegen een lagere prijs

Een veilige antislip vloer koop je het beste wanneer je eerst offertes opvraagt. Dat doe je met deze link. Je krijgt een aantal antislip vloer offertes in je mailbox om te vergelijken. Zo voorkom je uitglijders door een veel te kostbare aanschaf.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Beton Ciré in je badkamer

Gietvloeren worden steeds vaker gebruikt om de vloer af te werken. Het

Wat je moét weten over de gietvloer

De meeste moderne woningen hebben tegenwoordig een strakke en egale gietvloer die

Een gietvloer in je garage: is dat mogelijk?

Voor een gietvloer als vloerafwerking wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne,